Acqua e Sapone wil in ProTour

Mocht Phonak definitief geen licentie krijgen voor de ProTour dan is Acqua & Sapone de favoriet om ploeg nummer 20 in de ProTour te worden. Het team mag maandaag de licentie-aanvraag toelichten.

Hoewel 20 ploegen voor de UCI geen definitief benodigd aantal is, zou het ze wel goed uitkomen als ze bij uitsluiting van Phonak direct een nieuwe ploeg kunnen toevoegen. Acqua e Sapone lijkt de meeste kansen te hebben, als er geen licentie aan Phonak wordt gegeven. Maandag heeft het team bij de licentiecommissie van de ProTour een gesprek over aanpassing aan de licentie-aanvraag.

Teammanager Palmiro Masciarelli van Acqua e Sapone vertelde: "De UCI heeft maar één echt probleem met onze aanvraag. Dat is dat we maar 23 renners onder contract hebben (in plaats van de gevraagde 25, red.). We hebben echter op grote lijnen overeenstemming met Giuliano Figueras en Pavel Tonkov om de laatste twee plaatsen op te vullen, maar we zullen ze pas contracteren als de UCI ons zekerheid geeft over deelname aan de ProTour."

Daarnaast zou het team niet de door de UCI gevraagde bankgarantie, van 650.000 euro, hebben overlegd bij de aanvraag. Volgens algemeen manager Antonello della Corte heeft hij een verklaring van de bank dat het in orde is. Met het overleggen van een bankgarantie wacht het team liever tot er meer zekerheid is, omdat het opstellen van een bankgarantie geld kost.