Ecclestone verliest begin rechtzaak

Bernie Ecclestone zou zomaar zijn stevige greep op de Formule 1 kunnen verliezen. Een aantal banken heeft het eerste deel van een rechtzaak tegen Ecclestone gewonnen.

De drie banken hebben 75% van de aandelen van het bedrijf SLEC, van waaruit Ecclestone opereert, in handen. Het bedrijf is echter zodanig georganiseerd dat de aandeelhouders weinig tot geen zeggenschap hebben over de activiteiten van het bedrijf, met name met betrekking tot de Formule 1 holding. De bedrijven hebben nu een rechtzaak onder Brits recht aangespannen om meer zeggenschap te krijgen.

Ecclestone had bij de rechter beroep aangetekend, omdat volgens hem de zaak onder Zwitsers recht zou moeten worden afgehandeld. Vandaag deed de rechter een uitspraak over deze vraag. De rechter besloot dat de rechtzaak onder Brits recht blijft, omdat een verplaatsing naar Genève geen enkel ander doel zou dienen, dan de zaak te vertragen.

Voor Ecclestone een eerste verlies in deze belangrijke rechtzaak. Mochten de drie banken, Bayerische Landesbank, JP Morgan en Lehman Brothers, de rechtzaak winnen, dan krijgen ze een belangrijke stem in de beslissingen over de toekomst van de Formule 1. Volgens de geruchten onderhouden de banken goede contacten met de autofabrikanten die verenigd zijn in de GPWC.