Doornbos blij na debuut

Gisteren maakte Robert Doornbos zijn debuut in de Formule 1. Naderhand was hij zeer tevreden over hoe het was gegaan.

Doornbos werd meteen in het diepe gegooid. Tijdens de vrije training reed hij voor het eerst in een Formule 1-auto. Hoewel zijn tijden niet bijzonder snel waren, waren de kenners er wel verrast over. Verschillende buitenlandse media vonden dat de jonge Nederlander zich fantastisch heeft standgehouden.

Zelf was Doornbos blij met zijn debuut: "Mijn droom kwam vanmorgen (gisteren, red.) uit en ik had een grote grijns op mijn gezicht toen ik voor het eerst de pitstraat uitreed. Het voelde fantastisch. Ik had de auto vrij snel onder de knie en ik denk dat ik wel wat mensen verrast heb."

Hij vervolgde: "Tussen de twee sessies hebben we mijn programma wat aangepast zodat ik het team beter van dienst kon zijn met de voorbereidingen op de race. Dat werkte prima en we hebben wat nuttige gegevens verzameld. Jammer genoeg zorgde een motorprobleem voor een voortijdig einde van de tweede sessie."

Het enige wat mis ging was dat de snelheidsbegrenzer er in de pitstraat even afsprong. Gelukkig voor de jonge Nederlander was het een technische fout en betaalt daarom het team de boete.