Renault de straat op

Renault zal op 5 september groots uitpakken in een festival om de geschiedenis van het bedrijf in de autosport te vieren. Over een stratencircuit in Lyon zullen verschillende auto's racen.

In Lyon wordt een stratencircuit uitgezet van 1,3 kilometer, en zullen een tentoonstelling van verschillende kampioensauto's uit de Formule 1 en doorgaande live pit-stops te zien zijn. Het belooft een grootse show te worden ter viering van 105 jaar geschiedenis van het automerk.

Ook een groot aantal coureurs uit de geschiedenis zullen aanwezig zijn. Hoogtepunt vormen echter de twee demonstratieraces door de straten van Lyon. Allereerst zal een demonstratie worden gegeven in de geheel nieuwe 2005 GP2 auto. Daarna worden de Formule 1-auto's van stal gehaald. Fernando Alonso en Franck Montagny zullen een demonstratie geven in de Renault F1 R24.

Alonso kijkt er in ieder geval naar uit: "We kijken allemaal ernaar uit om een speciale show neer te zetten in Lyon. Ik vind de roadshow evenementen die we met Renault doen erg leuk en ik denk dat het een goed idee is. Het is opwindend om als coureur zo dicht langs het publiek te rijden. Tijdens races zijn we ver verwijderd van onze fans, dus dit is een geweldige kans voor het publiek om de echte sensaties van de Formule 1 te beleven. Ik hoop dat we de mensen iets kunnen geven om aan terug te denken."