FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 24 augustus 2004

Uitslagen kwalificatie CL

Vanavond werden enkele returns in de derde en laatste kwalificatiewedstrijd voor de Champions League gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Internazionale (Ita) * - FC Basel (Zwi) 4-1 (1-1)
1' Adriano 1-0
13' Stankovic 2-0
49' Sterjovski 2-1
53' Adriano 3-1
60' Recoba 4-1

Deportivo la Coruña (Spa) * - Shelbourne (Ier) 3-0 (0-0)
57' Victor 1-0
63' Victor 2-0
87' Pandiani 3-0

Rood: Moore (She)

Liverpool (Eng) * - Grazer AK (Oos) 0-1 (2-0)
55' Tokic 0-1

Maccabi Haifa (Isr) - Rosenborg (Noo) * 2-3 (1-2)
31' Badir 1-0
37' Boccoli 2-0
90' Brattbakk 2-1
94' Braaten 2-2
116' Berg 2-3

Rood: Ghrayib (25'/Mac)

Anderlecht (Bel) * - Benfica (Por) 3-0 (0-1)
33' Aruna 1-0
59' Aruna 2-0
73' Jestrovic 3-0

AS Monaco (Ita) * - Nova Gorica (Slo) 6-0 (3-0)
18' Chevanton 1-0
31' Bernardi 2-0
42' Fakiri 3-0
47' Kallon 4-0
67' Farnerud 5-0
84' Adebayor 6-0 (pen)

Rood: Suler (32'/NoG)

* naar eerste fase Champions League

Nederlandse ruiters vierde

De Nederlandse springruiters zijn in de landenwedstrijd in Athene als vierde geëindigd. Winnaar werd Duitsland, voor de Verenigde Staten en Zweden.

Nederland trad aan met Van Asten, Bruggink, Schröder (Wim) en Schröder (Gerco) en kwam op een totaal van 24 strafpunten. De Duitse ruiters hadden er slechts acht. De VS en Zweden eindigden beide op 20 strafpunten, waarna de Amerikanen zilver wonnen in de barrage.

Warners vijfde op tienkamp

De Nederlander Chiel Warners is als vijfde geëindigd op de tienkamp in Athene. Op de onderdelen 100 meter, 110 meter horden en polstookhoogspringen wist hij zijn persoonlijke records te verbeteren.

De zege in de tienkamp was voor de Tsjech Roman Sebrle. Tweede werd de Amerikaan Bryan Clay en het brons ging naar Dmitri Karpov uit Kazachstan. De andere Nederlander, Eugene Martineau, werd 29ste. Opmerkelijk was trouwens dat de poolstok van laatstgenoemde knakte tijdens een sprong.

Liefers achtste op 1500 meter

Gert-Jan Liefers is op de 1500 meter in Athene als achtste geëindigd. In een zinderende finale ging de Marokkaan Hicham El Guerrouj er met de zege vandoor.

El Guerrouj, op de Spelen in Sydney nog tweede, ging twee ronden voor het einde van kop af aan. Hij leek echter in de laatste honderd meter geklopt te worden door de Keniaan Bernard Lagat, maar de Marokkaan hield knap stand en veroverde zo eindelijk een gouden medaille. Lagat werd tweede, Rui Silva uit Portugal eindigde als derde.

Studenten verbreken wereldrecord kussengevecht

Het wereldrecord kussengevechten is dinsdagavond door Tilburgse studenten verbeterd. Aan de recordpoging deden in totaal 1229 studenten mee. Het vorige record, dat stond op 1074, werd verbeterd tijdens de Tilburgse inroductieweek.

De kussens voor het gevecht werden aangeleverd door een Zweeds woonwarenhuis. Deze worden nu geschonken aan de daklozenopvang in Tilburg. Aan de Tilburgse introductieweek doen bijna 1700 universitaire en HBO-studenten mee. Het evenement duurt nog tot aanstaande vrijdag.

Wetenschappers willen breedbandverbinding met Mars

renz0r had ons via de nieuws-submit te melden:

Een team van onderzoekers is van plan een breedbandverbinding op te zetten met de planeet Mars. De onderzoekers, in dienst van het Massachusetts Institute of Technology (MIT), en de NASA wllen voor deze verbinding een laser gebruiken. Een laser is namelijk tien keer sneller dan de huidige interplanetaire radioverbindingen.

"Als we in de toekomst mensen naar Mars willen sturen, dan hebben we een goede verbinding nodig om onder andere data te kunnen versturen," aldus Rick Fitzgerald van NASA.

Met de huidige technologie halen de wetenschappers een snelheid van ongeveer 128.000 bits per seconde. Wanneer de Aarde en Mars dicht bij elkaar staan kan de snelheid via de laser oplopen tot 30 miljoen bits per seconde.

Als alles gaat zoals gepland moet de verbindng in 2010 in gebruik zijn genomen.

Renault de straat op

Renault zal op 5 september groots uitpakken in een festival om de geschiedenis van het bedrijf in de autosport te vieren. Over een stratencircuit in Lyon zullen verschillende auto's racen.

In Lyon wordt een stratencircuit uitgezet van 1,3 kilometer, en zullen een tentoonstelling van verschillende kampioensauto's uit de Formule 1 en doorgaande live pit-stops te zien zijn. Het belooft een grootse show te worden ter viering van 105 jaar geschiedenis van het automerk.

Ook een groot aantal coureurs uit de geschiedenis zullen aanwezig zijn. Hoogtepunt vormen echter de twee demonstratieraces door de straten van Lyon. Allereerst zal een demonstratie worden gegeven in de geheel nieuwe 2005 GP2 auto. Daarna worden de Formule 1-auto's van stal gehaald. Fernando Alonso en Franck Montagny zullen een demonstratie geven in de Renault F1 R24.

Alonso kijkt er in ieder geval naar uit: "We kijken allemaal ernaar uit om een speciale show neer te zetten in Lyon. Ik vind de roadshow evenementen die we met Renault doen erg leuk en ik denk dat het een goed idee is. Het is opwindend om als coureur zo dicht langs het publiek te rijden. Tijdens races zijn we ver verwijderd van onze fans, dus dit is een geweldige kans voor het publiek om de echte sensaties van de Formule 1 te beleven. Ik hoop dat we de mensen iets kunnen geven om aan terug te denken."

Sprekende computer moet toilet schoonhouden

Blanchimont had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuws De bezoekers van cultureel centrum De Balie in Amsterdam kunnen vanaf donderdag door de toiletten aangesproken worden op hun gedrag. Als mensen niet doorspoelen, op het toilet roken, de bril niet omhoog doen of veel toiletpapier gebruiken worden ze door een sprekende computer op hun vingers getikt. In de eerste instantie lijkt het toilet een gewoon toilet te zijn, maar de computer 'Private Room 02' volgt de toiletbezoekers op de voet via allerlei sensoren.

Als iemand er een troep van maakt wordt hij volgens bedenker Leonard van Munster in 'vriendelijke bewoordingen' op zijn gedrag aangesproken. Als het gedrag van de bezoeker niet verbetert, verandert de toon van de computer tot zacht dwingend. "Uiteindelijk kan de stem zelfs dreigen iemand van het personeel naar beneden te sturen," aldus de kunstenaar.

Betreden van de toiletten is op eigen risico, en dat zal er dan ook bij vermeld worden. "De computer is soms in een geinbui en kan de hele tijd niets zeggen en dan plotseling kuchen."

Hoewel de computer alle gegevens bewaart, worden deze niet aan persoonsgegevens gekoppeld omdat privacy volgens Van Munster belangrijk is.

Hockeyvrouwen naar finale

De Nederlandse hockeydames hebben zich geplaatst voor de eindstrijd op de Olympische Spelen. In de halve finale werd Argentinië na strafballen verslagen.

In de reguliere speeltijd was het 2-2 gebleven. Voor Nederland scoorden Karres en Donners en bij de Argentijnen scoorden Garcia en Aicega, de laatste door een strafcorner twee minuten voor tijd.

In de strafballenserie misten bij Argentinië de tweede en de vierde speelster. Doordat Nederland er vier achter elkaar scoorde gingen zij door naar de finale. In deze finale, aankomende donderdag, treffen ze Duitsland, dat China versloeg, ook na strafballen.

Vroemen zesde in steeple

Simon Vroemen is op de Olympische Spelen als zesde geëindigd in de finale van de 3000 meter steeple chase. Hij finishte op ruim zeven seconden van de nummer één.

De wedstrijd werd gedomineerd door de Kenianen, die de eerste drie plaatsen voor hun rekening namen. Ezekiel Kemboi werd de winnaar met een tijd van 8 minuten, 5 seconden en 81 honderdsten. Tweede werd Brimin Kipruto en Paul Kipsiele Koech eindigde als derde.

Vanavond loopt Gertjan Liefers de finale op de 1500 meter.

FOK!interview: Stel je vragen aan Eddy Zoëy



Ooit begonnen als Grafisch Ontwerper merkte Eddy Zoëy dat 'ie de rust niet kon vinden om de ganse dag op een bureaustoel te zitten. Na het afstuderen van de kunstacademie en een half jaar werken voor tijdschriften als ontwerper, maakte hij een pact met z'n geweten om zichzelf een jaar de tijd te geven brood te verdienen met het maken van muziek (een interesse die Zoëy vanaf z'n 16e ontwikkelt door liedjes te schrijven en deze te spelen in de band 'Split Vision'). En dat lukte.

In '92 tekent Zoëy bij Polygram een contract als Componist/Auteur en levert voor verscheidene artiesten materiaal aan. Het liedjes schrijven versmelt met de discipline van muziek produceren. De werken die Zoëy immers componeert neemt hij gezamenlijk met Jay Vandenberg op in een studio die uitgroeit tot hun eigen werkterrein/studio 'Hitbox'.

Toch merkt Zoëy dat platen maken vanuit een studio ook neerkomt op de ganse dag op een stoel zitten. Hij besluit zelf een plaat te maken als uitvoerend artiest.

Door een weddenschap met een medewerker van de platenmaatschappij -'een clip kost geld' (mening platenmaatschappij) vs. 'een clip hoeft NIKS te kosten' (mening van Zoëy)- komt Zoëy na het maken van z'n eigen clip bij TV-oost terecht waar hij hulp zoekt voor de montage van z'n filmpje. Het filmpje wordt gemonteerd en Zoëy wordt een baan aangeboden als TV-presentator voor het programma 'Jong Belegen'. Na het presenteren van nóg een TV-programma -'De Nachtbraker'- besluit Eddy na het horen van het initiatief dat BNN een eigen omroep start een tape te sturen naar deze nog niet-bestaande omroep. Eddy begint in september '98 voor BNN met het programma 'De Concurrentie'.

Eddy krijgt meer TV-zendtijd en voelt zich genoodzaakt een grote schoonmaak te houden aangaande z'n bezigheden. Bij TV-oost maakt hij de reeksen van de programma's af, hij stapt als partner uit 'Hitbox' (met als laatste successen een nr. 2 & een nr. 5 positie in de top 40 met de act 'Romeo') en besluit meer tijd te besteden aan het presenteren van TV-programma's voor BNN.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan... Na anderhalf jaar intensieve BNN-televisie besluit Eddy Zoëy in 2000 wederom een volledig album met eigen muziek op te nemen. Deze keer Nederlandstalig. Het liedje 'Bijna' wordt een radio-hit en blijft bij de Nederlanders hangen.

Op TV-gebied wordt het onrustig. Eddy besluit van BNN over te stappen naar het productiebedrijf Endemol. Hij presenteert meerdere programma's voor SBS6 & V8 maar keert na anderhalf jaar terug bij BNN met een duidelijk verzoek minder TV te willen maken. Voortaan wordt 6 maanden per jaar besteedt aan het werken voor de kijkbuis en de andere helft van het jaar wijdt Zoëy aan z'n andere passie: Het componeren en produceren van muziek.

Ook dit jaar kiest Eddy voor 6 maanden tv & 6 maanden muziek. Onder het motto '6 maanden geen teevee' is een gelijknamige album tot stand gekomen met 11 nieuwe eigen stukken dat 26 April 2004 uitgekomen is.

Heb jij een brandende vraag voor Eddy? Mail hem dan naar angel@fok.nl of plaats hem in [Fok BN interview] De vragen aan Eddy Zoëy.. Je kan je vragen insturen tot en met zondag 29 augustus. En wie weet beantwoordt Eddy Zoëy binnenkort jouw vraag op FOK!

Janet: 'Bush misbruikte tepelgate voor Irak'

President Bush misbruikte het tepelincident van Janet Jackson om de aandacht af te leiden van de kritiek rond de oorlog in Irak. Deze beschuldiging komt van Janet Jackson zelf. Zij meent dat Bush iets nodig had om het Amerikaanse volk op andere gedachten te brengen en dat haar tepel als geroepen kwam.

De zangeres heeft er dan ook spijt van dat ze haar verontschuldigingen in het openbaar heeft aangeboden. 'Mede daardoor leek het alsof ik schuld bekende', zegt de popster. 'Je zegt immers geen sorry voor iets waar je niet schuldig aan bent.'

Het incident dat de geschiedenis inging als Nipplegate gebeurde tijdens een optreden met Justin Timberlake tijdens de pauze van de Superbowl. De president sprak er publiekelijk schande van, maar Jackson bleef altijd volhouden dat het een ongelukje was. Bush heeft nog niet op de beschuldiging gereageerd.


Janet Jackson: 'De blote tepel kwam Bush goed uit.'

Brochard naar nieuw team

Laurent Brochard zal volgend jaar gaan rijden voor het nieuwe team van ploegmanager Jean-René Bernaudeau. Het nieuwe team, Bouygues Telecom, is de opvolger van Brioches La Boulangère.

Nadat Brioches La Boulangère had besloten de sponsoring te stoppen werd de toekomst erg onzeker. Waar eerst de Pro Tour met kopman Joseba Beloki lonkte, wordt na zijn vertrek het gedaan met veel jonge Fransen. Door de prima prestatie van Thomas Voeckler in de Tour de France is er geloof in de nieuwe lichting.

Met de nieuwe Franse sponsor Bouygues Telecom wil Jean-René Bernaudeau jonge Franse renners een kans geven. Laurent Brochard moet bij het team zijn ervaring overdragen en zorgen voor prestaties.

Nederlandse treinspotter aangehouden in Polen

De Poolse politie heeft dinsdag een 39-jarige Nederlander voor korte tijd in bewaring gesteld. Hij werd gearresteerd na het fotograferen van treinen en spoorwegviaducten. Nadat hij de autoriteiten ervan had verzekerd dat hij geen terreurdaad aan het voorbereiden was, mocht hij gaan.

Een Fransman die enkele weken geleden werd aangehouden, toen hij foto's nam bij een gasinstallatie, kwam er beduidend slechter vanaf. De man zit nog altijd in hechtenis op verdenking van "het voorbereiden van acties die mensenlevens in gevaar kunnen brengen en goederen kunnen vernietigen".

De vrees voor een terroristische aanslag zit er momenteel goed in bij de Polen. Uit onderzoek bleek dat driekwart van de Polen bang is voor aanslagen. Dat de angst niet volledig ongegrond is blijkt wel uit het feit dat er vorige maand nog werd gedreigd met aanslagen door een groepering die zei banden met al-Qaeda te hebben. Eis was de terugtrekking van de 2500 Poolse militairen uit Irak.

Asteroïde miste in maart de aarde op een haartje na

Astronomen hebben zondag bekendgemaakt, dat er dit jaar een asteroïde op recorddichtheid langs de aarde gevlogen is, zonder de atmosfeer te raken. De asteroïde werd ontdekt door de LINEAR telescoop in Sorocco, New Mexico.

Het object dat voorheen onbekend was, miste de aarde op 31 maart op een afstand van 6500km. Het object wordt vijf tot tien meter in diameter geschat. Steven Chesley van NASA's Jet Propulsion Laboratory heeft berekend dat de baan van de met de naam '2004 FU162' gedoopte asteroïde zo'n twintig graden gedraaid is door de zwaartekracht van de aarde. Dit is vrij uniek.

Het vorige record was toegekend aan asteroïde 2004 FH die de aarde op 18 maart op een afstand van ongeveer 40,000km miste. Dit object was 30 meter in diameter. Als deze de atmosfeer was binnengekomen, had deze een explosie veroorzaakt van 1 Megaton aan TNT. De atoombom op Hiroshima was 20 kiloton. De 10 meter grote 2004 FU162 zou een kleinere explosie veroorzaakt hebben.


Animatie van de baan van het object

Zuiderpark Festival Den Haag afgelast

Het Zuiderpark Festival in Den Haag dat zaterdag zou plaatsvinden is afgelast. Van de 2700 beschikbare kaartjes waren er slechts driehonderd verkocht. Xander de Buisonjé, Maud en Rob de Nijs zouden optreden.

De organisatie begrijpt er niets van. 'We hebben het al vier keer eerder georganiseerd', zegt Claudia Ferber. 'Er zijn flyers uitgedeeld en er vloog een promotievliegtuig rond. Het is dan ook teleurstellend dat het niet doorgaat omdat er geen animo voor is.' De organisatie wil later dit jaar alsnog een festival houden, met dezelfde artiesten.


Maud kan zaterdag gewoon thuisblijven.

OS: Oranje door naar finale dameshockey

De Nederlandse hockeydames hebben na een zenuwslopende wedstrijd tegen wereldkampioen Argentinië de finale bereikt. Met de rust stonden de Oranjedames nog met 1-0 achter. Na de rust wisten ze een 2-1 voorsprong te bereiken. Argentinië kwam middels een omstreden doelpunt in de 68-ste minuut op gelijke hoogte.

In de verlenging werd niet gescoord, maar wel werd vlak voor tijd Nederland een strafcorner onthouden. De strafballenserie moest uiteindelijk de beslissing brengen. Daarin misten de Argentijnen er twee. De Nederlandse dames maakten geen fouten.

In de finale komt Oranje uit tegen Duitsland, dat China versloeg.

Zie voor meer Olympisch nieuws sport.fok.nl of ons OS 2004-forum!

OS: Theo Bos pakt zilver bij sprint op de baan

Icon Sport - OS Athene 2004Theo Bos is er niet in geslaagd de finale van de spurt bij het wielrennen op de baan te winnen. De Australiër Ryan Bailey won twee van de drie heats en versloeg daarmee de Nederlander.

Theo Bos won de eerste rit, maar de volgende twee waren voor de Australiër. Dat was genoeg voor Bailey om Olympisch kampioen te worden. De jonge Bos mag desalnietemin tevreden zijn met een zilveren medaille. Hij versloeg in de halve finale de Duitse Wolff.

Zie voor meer Olympisch nieuws sport.fok.nl of ons OS 2004-forum!

Iran staat album van Queen toe

Innuendo had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonIn Iran is voor het eerst toestemming verleend om een album uit te brengen van een westerse rockband. Queen viel die eer te beurt. Van de groep zal in Iran een verzamel cd verschijnen.

De toestemming geldt als opmerkelijk. Westerse muziek wordt in Iran vaak afgekeurd. Bovendien was de leadzanger van Queen, de in 1991 gestorven Freddie Mercury, homoseksueel. In Iran geldt homoseksualiteit als een misdaad. Mercury had Iraanse voorouders en benadrukte dat tijdens zijn carrière, wat Queen tot één van de populairste bands in Iran maakte.

Op het verzamelalbum komen elf songs te staan met een 'sociaal thema'. Bohemian Rhapsody en I Want To Break Free kwamen door de Iraanse censuur, liefdesliedjes daarentegen niet.


'Bohemian Rhapsody kwam door de censuur'

Theo Bos pakt zilver in de sprint

Theo Bos is er niet in geslaagd de finale van de spurt bij het wielrennen op de baan te winnen. Bailey spurtte tot twee maal toe sneller als Bos.

Theo Bos won weliswaar de eerste rit van de halve finale, maar de volgende twee waren voor de Australiër Ryan Baily. Dat was genoeg voor Baily om Olympisch kampioen te worden. De jonge Bos mag desalnietemin tevreden zijn met een zilveren medaille. Hij versloeg in de halve finale Rene Wolf.

[update] Kamerfractie breekt met de LPF

De acht leden van de Tweede Kamer voor de LPF breken met hun partij. Fractieleider Mat Herben heeft verklaard dat de fractie unaniem "een pijnlijke en ingrijpende beslissing" heeft genomen. Het is voor het eerst in de historie dat een Kamerfractie breekt met de partij waarvoor ze in de kamer zit. Volgens Kamerlid Hilbrand Nawijn was het "een onontkoombare beslissing".

De fractie breekt niet met het gedachtengoed van de overleden Pim Fortuyn en het verkiezingsprogramma.

Herben nam zijn beslissing op advies van Nawijn, die namens de fractie in het bestuur van de LPF zat. De fractieleden Eerdmans en Varela gaven eerder al aan uit de LPF te willen stappen.

De fractie mag deze zittingstermijn de huidige naam voeren, maar moet zich beraden op de toekomst. Een comité van vijf wijze mannen onder leiding van Kamerlid Van As zal onderzoeken hoe een nieuwe partij moet worden vormgegeven. Een nieuwe partij moet voor 1 januari een feit zijn.


Aanleiding voor de breuk met de partij is een een acuut kastekort van ongeveer 250 duizend euro. De rechter weigerde daarna de LPF failliet te verklaren. De Kamerleden wilden daarop met het bestuur van de partij breken.

Punten ronde 1 bekend

Ronde één is doorgerekend, iedereen heeft nu zijn eerste punten ontvangen. Elk punt levert je 5500 euro op, waarmee je tot aanstaande vrijdag je selectie waar nodig kunt verbeteren.

bork en gorro wonnen samen de eerste ronde met een puntentotaal van 104. Mist kwam eveneens op het podium met 99 punten. Best Vooruit 8 is voorlopig de best presterende subleague. Je vindt alle tussenstanden onder het kopje 'Statistieken'.

Voor de nieuwe deelnemers is het raadzaam even goed de faq door te kijken voor de specifieke spelregels die er zijn. De te spelen ronde vind je in elk geval na iedere ronde voorop de manager. Deze staat ook in het wedstrijdprogramma vermeld. Tenslotte ligt de deadline voor wisselen elke ronde vrijdags om 18:00 uur. Op dit tijdstip word jouw spelerselectie voor de ronde vastgelegd. ook aanstaande vrijdag zal dit het geval zijn. We wensen je veel succes en wensen ieder een sportieve strijd toe !!

FOK!Managercrew

Newcastle jaagt op Rooney

Newcastle United heeft 30 miljoen pond geboden voor Wayne Rooney. Rooney's huidige werkgever Everton heeft dit bod echter meteen geweigerd.

De toekomst van Rooney is nog steeds onzeker, nadat het 18-jarige wonderkind weigerde zijn contract bij Everton te verlengen. De Engelse ster van het EK moet voor Everton, dat diep in de schulden zit, minimaal 45 miljoen euro opbrengen.

Newcastle verkocht afgelopen week Jonathan Woodgate aan Real Madrid voor 20 miljoen euro en heeft zo geld vrij voor een grote transfer. The Magpies, die eerder al Patrick Kluivert aantrokken, willen erg graag Rooney transfereren naar Newcastle.

Etappezege Van Heeswijk Eneco Tour

Max van Heeswijk heeft de eerste etappe in de Eneco Tour, de Ronde van Nederland gweorden. De Italiaan Chicchi eindigde als tweede.

Een ontsnapping van Alain van Katwijk, Francesco Secchiari en Tony Bracke maakte de etappe leuk. Praktisch vanuit de start sprongen de drie renners weg bij het peloton. Ze kregen een maximale voorsprong van tien minuten, maar dat bleek niet genoeg.

Bij het binnengaan van Hoorn werden de drie teruggepakt door het peloton. De etappe eindigde in een massasprint, die werd gewonnen door Van Heeswijk. De Nederlander uit de US Postal-ploeg versloeg op de streep de Italiaan Chicchi en de Zwitser Aurelien Clerc. Van Heeswijk pakte tevens door de bonificatieseconden de leiderstrui, de oranje trui.

Twente wil Zweedse verdediger

FC Twente wil Daniel Majstorovic inlijven. De Zweedse verdediger moet de vacature van centrale verdediger bij de Tukkers gaan invullen.

De 27-jarige Majstorovic speelt momenteel voor het vierde seizoen bij de Zweedse landskampioen Malmo FF. Trainer Rini Coolen van FC Twente is al geruime tijd op zoek naar een centrale verdediger. Twente heeft nog tot 31 augustus om de Zweedse verdediger te contracteren.

Franse spits op proef bij RBC

In de zoektocht naar een nieuwe spits heeft RBC Roosendaal het oog laten vallen op de Fransman Anthony Braizat, afkomstig van Toulouse.

Braizat zat bij de Franse club vaak op de bank. Vorig jaar kwam de spits tot negen wedstrijden waarvan 6 keer als invaller. In die optredens kwam Braizat tot 1 doelpunt. Eerder speelde Braizat voor Olympique Lyon en Laval.

Braizat is tot donderdag op proef in Roosendaal. Manager Rob Meppelink is positief: 'Hij maakt een goede indruk op me. Hij is snel, sterk, kaatst goed, heeft een goed overzicht en een goed schot in beide benen', aldus Meppelink.

3,4 miljoen tickets verkocht OS

De organisatie van de Olympische Spelen heeft bekend gemaakt dat dat 3,4 miljoen tickets voor de Olympische Spelen zijn verkocht. Dit was oorspronkelijk het richtpunt voor de organisatie.

Voor de Olympische Spelen viel de kaartverkoop tegen. De Griekse organisatie nam een aantal maatregelen. De doelstelling werd verlaagd naar 3,1 miljoen verkochte kaartjes en in Athene kwamen meer verkooppunten. De maatrgelen zijn succesvol geweest. Met name in de laatste week zijn nog veel kaarten verkocht.

Vrijwel alle halve finales en finales zijn zo goed als uitverkocht. Gisteren werden nog 58.000 kaartjes verkocht, waarmee het oorspronkelijk doel van 3,4 miljoen kaartjes werd gehaald. In totaal waren er 5,3 miljoen kaartjes te koop. Voor de slotceremonie zijn nog kaarten te koop.

DVD: Montys Enzyklo Pythonia

Een bijzonder fraaie box met daarin Life Of Brian (1979), Jabberwocky (1977) en Monty Python And The Holy Grail (1974). De overbekende absurde humor van Monty Python in filmvorm. Deze films zijn eigenlijk verplichte kost, al is het alleen maar om te weten waar dat bekende deuntje "Always Look On The Bright Side Of Life" vandaan komt. Op zichzelf al zeker de moeite waard, maar nu nog een oordeel over deze luxe box...

Pizzonia zoekt Belgische glorie

Antonio Pizzonia hoopt komend weekend zich te bewijzen. In waarschijnlijk zijn laatste Grand Prix dit jaar gaat hij voor de eerste plaats.

Op Monza hoopt Ralf Schumacher weer in de Williams te kunnen stappen. Voor Pizzonia is Spa-Francorchamps dus waarschijnlijk de laatste kans om dit seizoen te laten zien wat hij kan. Daar is hij dan ook erg op gebrand.

Na twee zevende plaatsen wil hij gaan voor de eerste plaats. Op Spa-Francorchamps heeft hij dat eerder gedaan, alleen dan in het Britse Formule 3 kampioenschap. Wel houdt hij goede herinneringen eraan: "Ik heb goede herinneringen aan Spa. Ik kan niet wachten om er met een Formule 1-auto er te mogen rijden."

Pizzonia heeft zich optimaal voorbereid: "Spa is een zeer speciaal circuit. Ik heb in de week na Hongarije thuis in Monaco getraind. Ik heb erg hard getraind voor deze race."

Russische crimineel scoort met tv-serie

Icoon opmerkelijk nieuws Een Russische maffiabaas had het helemaal gehad met de in zijn ogen onrealistische maffiashows op de televisie. Hij is daarom zijn eigen serie gestart, die inmiddels een groot succes is. Hij speelt zelf de hoofdrol in de nieuwe serie 'Spets'.

De op echte gebeurtenissen gebaseerde serie bestaat uit zeven delen en speelt zich af in en rond Vladivostok. Naast hoofdrolspeler is Vitali Dyomochka tegelijkertijd ook schrijver, regisseur, producer en financier van het hele project.

De series zijn een groot succes in de regio. Naar de tweede aflevering heeft 'bijna honderd procent' van de mensen die uitzendingen kunnen ontvangen gekeken, aldus de directeur van het lokale televisiestation wat de uitzendingen verzorgt.

Dyomochka heeft al een hele serie veroordelingen achter zijn naam staan, waaronder een veroordeling voor de moord op een andere gangster. De opnames moesten dan ook regelmatig onderbroken worden omdat de politie iemand moest ondervragen. Van de spelers zijn er na de opnamen alweer tien gearresteerd en is er één vermoord.

In een verklaring liet Dyomochka weten graag de overstap naar speelfilms te willen maken om zo aan zijn criminele carrière te kunnen ontsnappen.

KNMI: Hagel en windstoten tijdens avondspits

Het KNMI waarschuwt voor slechte weersomstandigheden tijdens de avondspits. Een storing met stevige regen- en onweersbuien trekt momenteel vanuit het zuidwesten naar het noordoosten van Nederland. Hierbij is er kans op hagel en windstoten tot ongeveer 60 kilometer per uur. Vanaf 16:00 uur zal het vanuit het westen opklaren.

"Plaatselijk kan in korte tijd heel veel neerslag vallen. Vooral het verkeer kan hier last van hebben", waarschuwt H. Geurts van het KNMI. Hij benadrukt dat het niet om een weeralarm gaat. Het KNMI kan niet zeggen of de buien gepaard gaan met windhozen. "Een windhoos kan je niet voorspellen", aldus Geurts.

Gisteren veroorzaakte een windhoos grote schade in Weesp en Muiden. Sommige plaatsen, onder meer Amsterdam en Almere, hadden te kampen met wateroverlast, doordat in korte tijd zeer veel neerslag viel.

Journalist smokkelt nepbom aan boord van vliegtuig

Icoon Buitenlands nieuws Een journalist van de Britse krant The Sun heeft zonder enige moeite een nepbom aan boord van een commercieel vliegtuig met 220 vakantiegangers gesmokkeld. De journalist kon de nepbom zonder controles in het vliegtuig plaatsen. Dit is extra opmerkelijk omdat het vliegveld van Birmingham als een van de meest waarschijnlijke doelwitten van al-Qaeda in Groot-Brittannië is aangemerkt en de beveiliging daarom extra hoog is.

Anthony France kreeg een laag betaalde baan bij het vliegveld ondanks dat hij een valse naam, een vals adres, valse bankrekeninggegevens en valse referenties opgaf en loog over zijn verleden. Het sollicitatiegesprek duurde slechts twintig minuten voordat hij werd aangenomen, zonder dat zijn achtergrond gecontroleerd werd.

Na een tweedaagse training kreeg hij direct een beveiligingspasje waarmee hij bij een aantal van de meest gevoelige gedeeltes van het vliegveld kon komen. Het duurde niet lang voordat hij een gigantisch lek in de beveiliging vond. Bij de ingang voor de werknemers van het vliegveld werden alle tassen langs de gebruikelijke bagagecontrole gehaald. Maar omdat al het bagagepersoneel schoenen met stalen neuzen droeg, ging de metaaldetector altijd af.

Hoe beter de bewakers het personeel leerden kennen, hoe minder er gefouilleerd werd. Sommige mensen werden zelfs helemaal zonder gefouilleerd te worden doorgelaten. Als hij wel gefouilleerd werd, viel het France op dat er nooit in zijn schoenen gekeken werd.

Het kostte France dan ook weinig moeite om een imitatiebom aan boord te smokkelen die, als deze echt was geweest, meer dan genoeg was geweest om het vliegtuig op te blazen. Na het uitladen van de bagage uit een vliegtuig werd hij, tegen de regels in, alleen gelaten in de bagageruimte waar hij alle tijd had om de nepbom te plaatsen.

Het vliegveld en de regering hebben een onderzoek aangekondingd.

Anthony France met zijn \'bomschoen\'
Anthony France met zijn 'bomschoen'

Meisje zwaargewond door inbreker

Ome.Fleer had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 14-jarig meisje uit Hoofddorp is vanmorgen in haar ouderlijk huis na een confrontatie met een inbreker zwaargewond geraakt. Het slachtoffer heeft een steekwond in haar buik opgelopen. De tiener is met de ambulance naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam vervoerd, waar ze inmiddels buiten levensgevaar verkeert.

Het meisje was alleen thuis toen zij beneden gestommel hoorde, waarop ze direct de politie alarmeerde. Toen de agenten de woning betraden zagen zij het slachtoffer zwaargewond op de keukenvloer liggen. Ze was nog dermate bij kennis dat ze de politie een signalement van de dader kon geven. De politie heeft een verdachte aangehouden die zich in de omgeving van het huis ophield.

Bonden starten acties op treinstations

Icoon Binnenlands nieuws De vakcentrales FNV, CNV en MHP gaan woensdag aan hun protest tegen het kabinetsbeleid beginnen door informatie uit te delen op elf treinstations. Dit heeft de vakbond FNV Bondgenoten dinsdag gemeld.

Tussen 6.30 en 9.30 uur zullen medewerkers van de bonden 200.000 pamfletten uitdelen op elf stations. Het gaat hierbij om de stations Rotterdam Centraal, Rotterdam Alexander, Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Dordrecht, Gouda, Breda, Roosendaal, Schiedam Centrum, Goes en Bergen op Zoom.

De acties zullen de komende drie weken op maandag herhaald worden, waarbij steeds een ander onderwerp aan bod komt. Woensdag wordt begonnen met algemene informatie over de kabinetsplannen en de visie van de bonden daarop. Daarna komen respectievelijk het prepensioen, de 40-urige werkweek en de WW aan bod.

Met de actie, waarvan het motto 'Nederland verdient beter' is, willen de bonden de aandacht van burgers vestigen op het kabinetsbeleid en hun eigen visie daarop. Bovendien worden de reizigers opgeroepen om aan een demonstratie op 20 september in Rotterdam mee te doen.

Pompoenpitjes: 'Viagra voor de vrouw'

Icoon opmerkelijk nieuwsNadat een dokter op de Engelse televisie pompoenpitjes “Viagra voor de vrouw“ noemde is in de Engelse supermarkten een ware run ontstaan op de pitjes.

Volgens de arts zouden maaltijden met pompoenpitjes de geslachtsdrift verhogen. En blijkbaar is daar dringend behoefte aan want bij de supermarktgigant Tesco waren nog geen halve dag na de uitzending alle pompoenpitjes uitverkocht. Bij concurrent Sainsbury steeg de verkoop met zo’n 256 procent. Maar ook in Schotland was het raak; daar zag men de verkoop met 700 procent stijgen.

Dat de pitjes ook prima werken als laxeermiddel is mogelijk niet aan iedereen bekend of misschien neemt men dat gewoon op de koop toe.

Protest Bulgaarse turner afgewezen

Het protest van de Bulgaarse turner Jordan Jovtchev is afgewezen door de Wereldturnband, de FIG.

De Bulgaar diende een protest in tegen de gouden medaille van de Griek Dimosthenis Tampakos bij het onderdeel ringen voor mannen. Volgens de Bulgaar had de Griek een te hoog punt gekregen en dus ten onrechte de gouden medaille. Maar de turnbond wees het protest af omdat een turner niet in protest kan gaan tegen de score van een andere deelnemer.

Topsportbudget blijft bestaan

De sporters in Athene kunnen opgelucht ademhalen. Tot 2008 blijft de inkomensregeling voor A-sporters bestaan.

In Athene gingen de geruchten de laatste week flink rond. Het kabinet zou op prinsjesdag bezuinigingen op sport bekendmaken en de topsporters zouden daarvan de dupe kunnen worden. Staatssecretaris Ross-Van Dorp heeft op een bijeenkomst met sporters en bestuurders laten weten dat de geruchten niet kloppen. Voor volgend jaar staan geen bezuinigingen op stapel voor sport en de inkomensregeling voor A-sporters (70 procent van het minimumloon) zal zeker tot en met de Olympische Spelen van Peking in 2008 blijven bestaan.

De staatssecretaris zal over een paar maanden met een nieuwe sportnota over het sportbeleid voor de komende vier jaar komen. Daarin zal zeker ook aandacht zijn voor topsport. Ze benadrukte: "De topsporters zijn de visitekaartjes voor ons land en fantastische ambassadeurs."

NOC*NSF-voorzitter Terpstra, die deels verantwoordelijk was voor de geruchten, toonde zich verheugd: "Als oud-staatssecretaris van Sport weet ik hoe hard je moet knokken om dit voor elkaar te krijgen. Ross heeft de nek uitgestoken voor de sport in Nederland. Ik ben daar trots op."

Duitsers jaloers op Holland House

De Duitse pers heeft het Holland Heineken House ontdekte. Het wordt geroemd om de gastvrijheid en de feeststemming.

In de Duitse pers is men totaal niet te spreken over het eigen ‘Deutschland Haus’. Zeker niet nu ze hebben gezien hoe het ook kan. In het Duitse pand is zware bewaking aanwezig en zijn vooral genodigden van de sponsors welkom. Met vooral het eten in een ongezellige ruimte presenteert Duitsland zich als een 'vraatzuchtige natie', waar alleen een 'elitaire clubje' welkom is.

Het Nederlandse feest vindt men een voorbeeld van hoe het zou moeten. "Het Holland House is het olympische paradijs, een biertent voor tweeduizend mensen die uitgegroeid is tot een mythe." en "Wie met de wereld wil feesten, moet de wereld ook binnenlaten." zijn uitspraken waarmee Nederland wordt gecomplimenteerd door de Duitse pers.

Vrouw treft eigen sieraden aan op vlooienmarkt

Een vrouw uit Ludwigshafen (Duitsland) heeft op een vlooienmarkt haar gestolen juwelen teruggevonden. De verkoopster was echter een bekende van haar, namelijk haar schoonmaakster.

De vrouw was aan het slenteren over de vlooienmarkt van de naburige stad Worms toen ze bij een juwelenkraam stopte. Toen ze de sieraden beter bekeek kwam ze tot de ontdekking dat het haar eigen ringen en armbanden waren en dat de verkoopster haar schoonmaakster was.

De 53-jarige schoonmaakster dacht dat de vlooienmarkt een goede plaats was om van de gestolen spullen af te komen. Volgens de politie had de vrouw geen idee dat haar sieraden gestolen waren, totdat ze de juwelen tegenkwam op de vlooienmarkt. De schoonmaakster is aangehouden en wordt diefstal ten laste gelegd.

Aantal overvallen in Nederland blijft dalen

Het aantal overvallen in Nederland is de afgelopen jaren behoorlijk afgenomen. Dat meldt het Nederlands Politie Instituut. Sinds 2000 is er een daling van ruim vijftien procent. In de eerste helft van 2004 werden er 1169 overvallen gepleegd, 29 minder dan in de vergelijkbare periode in 2003.

Vooral de detailhandel was minder vaak het doelwit, het aantal ging van 482 in de eerste helft van 2003 naar 434 in de eerste helft van dit jaar. Ook het aantal overvallen op juweliers (13 overvallen in 2004), slijterijen (37) en benzinestations (85) daalden. Banken (59 overvallen), taxi's (67) en woningen (275) waren vaker een doelwit van criminelen.

Van de 1169 overvallen in de eerste helft van 2004 mislukten er 252. In totaal vielen er vijf doden en 168 gewonden. Zeshonderd overvallers werden opgepakt, en 343 zaken (29 procent) werden opgelost. De verwachting is dat het aantal opgeloste zaken nog iets zal stijgen. Gegevens uit het Landelijke Overvallen Registratie Systeem worden onder meer gebruikt om in samenwerking met het bedrijfsleven maatregelen te ontwikkelen om overvallen tegen te gaan.

Big Badaboem!

Big Badaboem!

Daar sta ik dan, midden op de N201, tussen het glas, te wachten. In het rode autootje voor me, zit de bestuurster te huilen en continue te bellen. Ze praat niet tegen me, het enige wat ze zei is dat ze geen pijn had en dat een ambulance niet nodig was. Ondertussen zijn er twee mannen van de vrijwillige brandweer gestopt en die lopen zeer interessant om de auto's heen. En daar sta ik, te wachten, op de politie.

Het was allemaal voorspelbaar, je zag het aankomen, één moment van berusting: dat gaat boem doen.
Grote vierbaans doorgaande weg, waar je 80 mag rijden. We rijden rond de 60 kilometer per uur, ik rij achter een bestelbusje met geblindeerde ramen, hij geeft gas en schiet opeens naar rechts, ik kijk op en daar staat een lange rij auto's; stil. Twee gedachten, stuur omgooien en remmen! Rem vol in trappen, stuur omgooien, maar het heeft geen zin. Er ligt één centimeter water, door het remmen heeft sturen geen zin meer en het kleine rode Peugotje komt steeds dichterbij. Eén, twee, drie, boem!

Ik open mijn ogen, zet de motor af, maak de riem los en ren de auto uit. De auto voor mij heb ik hard geraakt, erg hard. De dame in kwestie zit te huilen en reageert nergens op. Ik ren terug naar mijn auto en bel 112. Doorverbinden, politie erbij en wachten maar. Weer terug naar de auto die ik heb aangereden, nog steeds geen contact of communicatie mogelijk, ze weet me alleen duidelijk te maken dat een ambulance niet nodig is.

Ondertussen is de weg afgezet, de politie ter plaatse, een ambulance onderweg en de twee vrijwillige brandweerlieden druk in de weer rond de auto's. Het enige dat ik kan doen is wachten. De deurtjes zitten dicht, alles loopt zoals het hoort en ik sla gade. Als één van de brandweerdodo's naast me komt staan, is opzij kijken teveel moeite. "Wat voel je je op zo'n moment alleen hé?" Verbaasd kijk ik hem aan. "Nou, dat ben ik wel gewend, dat is niet nieuw in mijn leven." Wat geschrokken kijkt hij me aan. "Gewend? Oh, nou, maar toch alleen zo tussen al die vreemde mensen!" Ik haal mijn schouders op; "we worden alleen geboren en gaan alleen dood." Hij draait zich om en loopt weg, van binnen gniffel ik.

De ambulance arriveert, er wordt met de bestuurster van de andere auto gesproken. Tot mijn verbazing krijgt ze een nekband om, wordt op een speciale plank gelegd en begint ze onbedaarlijk te huilen. Er is niets wat ik kan doen. Ondertussen staat de politie naast me. Dat ik wel erg geschrokken moest zijn, dat dit alleen voorzorgsmaatregelen waren, of ik in staat was om het één en ander te vertellen. "U bent wel erg rustig, te rustig." Ik kijk de vriendelijke meneer aan, glimlach en haal mijn schouders op. "Bent u in shock?" Toen moest ik heel even diep adem halen, zodat ik niet al te agressief over zou komen. "Nee meneer, ik ben niet in shock, wat wilt u weten en schiet een beetje op." Hij was niet blij.

"Heeft u ergens last van?" Ik lach. "Heeft u even de tijd?" De ambulance broeder kan het niet waarderen. "Heeft u last van uw nek?" Mijn lach wordt breder. "Anders dan normaal bedoelt u?" Alweer geen respons. "Mocht u nog ergens last van krijgen, ga dan naar uw huisarts." Ik knik en hij loopt weg. Misschien moet ik toch meer aan mijn sociale vaardigheden werken.

En dat was het. Mijn lieve oude barrel wordt aan de takelwagen gehangen, glas is opgeruimd, 'het slachtoffer' is onderweg naar het VU ziekenhuis en ik rook rustig een peuk. De politie staat naast me, de vrijwillige brandweerlieden heb ik net een hand gegeven en nu krijg ik een kaartje van het sleepbedrijf. Morgen kan ik bellen. Mijn sigaret is op, de auto's zijn weg. De politie is de wegafzetting aan het weghalen, en ik zit achter in de auto bij mijn ouders.

"Fuck! Ik heb geen auto meer ..."

Dit stuk is opgedragen aan mijn Diarree Brons Metallic barrel. Opel Kadett(illac), auto van het jaar 1985.


RIP .

Nieuwe UCI-ranking

De Nieuwe UCI-ranking is officieel bekend gemaakt. Paolo Bettini behoudt zijn eerste plaats en ook T_Mobile blijft meesterlijk op kop in de ploegenstand.

De enige verandering in de top tien van de beste renners is dat de jonge Damiano Cunego over Lance Armstrong wipt en nu zesde staat. In de hogere regionen doet Giannoni Flecha de beste zaak. Hij stijgt maar liefst 41 plaatsen en staat nu 38ste. Michael Boogerd blijft beste Nederlander als 14de maar de beste Rabobankrenner wordt nu Oscar Freire met een twaalfde stek.

Individuele UCI-rangschikking
1. (1) Paolo Bettini (Ita) 2377.00
2. (2) Erik Zabel (Dui) 2327.00
3. (3) Alejandro Valverde (Spa) 2074.00
4. (4) Davide Rebellin (Ita) 1984.00
5. (5) Alessandro Petacchi (Ita) 1803.00
6. (7) Damiano Cunego (Ita) 1742.00
7. (6) Lance Armstrong (VSt) 1726.00
8. (8) M. A. Martin Perdiguero (Spa) 1591.00
9. (9) Jens Voigt (Dui) 1486.00
10. (10) Tom Boonen (Bel) 1482.00
11. (11) Robbie McEwen (Aus) 1450.00
12. (15) Oscar Freire (Spa) 1305.00
13. (13) Stuart O'Grady (Aus) 1302.50
14. (14) Michael BOOGERD 1170.00
15. (16) Jan Ullrich (Dui) 1165.00
16. (12) Danilo di Luca (Ita) 1164.00
17. (17) Ivan Basso (Ita) 1146.00
18. (18) Thor Hushovd (Noo) 1126.50
19. (19) Francisco Mancebo (Spa) 1094.00
20. (21) Sergei Gontchar (Oek) 1090.50

39. (40) VAN HEESWIJK Max 756.00
50. (47) DEKKER Erik 680.45
52. (53) LÖWIK Gerben 27 660.45
84. (105) VAN DIJCK Stefan 545.00

UCI-rangschikking voor teams
1 (1) T-MOBILE TEAM (DUI) 7119.00
2 (2) TEAM CSC (DEN) 6831.00
3 (6) SAECO (ITA) 5986.00
4 (3) GEROLSTEINER (DUI) 5965.75
5 (4) US POSTAL - BERRY FLOOR (USA) 5776.00
6 (5) QUICK STEP - DAVITAMON (BEL) 5687.00
7 (7) PHONAK HEARING SYSTEMS (ZWI) 5305.00
8 (9) FASSA BORTOLO (ITA) 5272.00
9 (8) RABOBANK (NED) 5073.80
10 (10) SAUNIER DUVAL - PRODIR (SPA) 4389.00
29 (29) BANKGIROLOTERIJ (NED) 728.80

'Benni McCarthy naar PSV'

PSV is in onderhandeling met de Zuid-Afrikaanse spits Benni McCarthy. Dat meldt Johan Derksen, hoofdredacteur van Voetbal International.

De Eindhovenaren zouden inmiddels al vergevorderd zijn met de onderhandelingen met FC Porto, de huidige werkgever van Benni. De spits kwam van 1997 tot 1999 uit voor Ajax.

Het is geen geheim dat PSV-trainer Guus Hiddink nog op zoek is naar een een nieuwe spits. Benni McCarthy, vorig jaar winnaar van de Champions League met FC Porto, zou de beoogde nieuwe spits in Eindhoven moeten worden.

Libische vrouw baart zevenling

Meki had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Libische vrouw heeft een zevenling gebaard. In een ziekenhuis in Jordanië kwamen vijf jongens en twee meisjes ter wereld. Het is de eerste zevenling die in Jordanië geboren wordt, aldus een arts van het ziekenhuis.

Volgens de arts verkeren de moeder en kinderen in goede gezondheid. De kinderen worden beademd. De baby's wegen tussen de 270 gram en 1,1 kilo.De moeder had 27 weken geleden een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan in Egypte.

In juni baarde een Palestijnse zeven kinderen, maar alle baby's stierven binnen enkele dagen.

Witschge niet naar Rangers

Richard Witschge komt niet in aanmerking voor een contract bij Glasgow Rangers. De ex-Ajacied heeft geen indruk kunnen maken tijdens zijn proefperiode.

Rangers-manager Alex McLeish:'We hebben besloten Richard geen contract aan te bieden. We willen hem bedanken voor zijn moeite, maar we zullen hem niet verder volgen'.

In plaats van Witschge komt nu de Marokkaan Mustapha Hadji de komende dagen op proef naar Glasgow.

'Fractie LPF moet uit LPF stappen'

Volgens LPF-Kamerlid Joost Eerdmans moet de Tweede-Kamerfractie van de Lijst Pim Fortuyn uit de partij stappen. Vandaag overlegt de LPF-fractie over de situatie binnen de partij, waar fractie en partijbestuur al tijden overhoop liggen.

Voorafgaand aan het overleg zei Eerdmans: ''De toestanden in de partij hebben niets meer met Pim Fortuyn te maken. Het is alleen maar geknoei en gedonder''.

Theoretisch gezien staat een Kamerfractie los van het partijbestuur. Een fractie zou dus uit een partij kunnen stappen, en onder een andere naam kunnen doorgaan. De Kamerzetels behoren namelijk feitelijk niet toe aan een partij maar aan de gekozen volksvertegenwoordigers.


''Alleen maar geknoei en gedonder''

[TGS] Gran Turismo 4 niet online

Met al tientallen games in dit genre op de markt die ook nog eens prima scoren en het online prima doen, verbaas ik me over dit bericht dat Sony heeft vrijgegeven tijdens een persconferentie op de TGS.

Gran Turismo 4 komt niet online uit. Waarschijnlijk komt er later dit jaar of volgend jaar een 'online only' GT4 uit. Wel kon Sony een officiële release datum geven van de offline singeplayer racer. Japan krijgt een release op 3 december en de US en wij Europeanen volgen twee weken later op 14 december.

Met al een gros aan uitstel van dit spel achter de rug en geen online racing in het vooruitzicht vraag ik me af waarom dit spel nog uitgebracht gaat worden. Ik denk dat de meeste fans hier niet zo blij mee zullen zijn. Een exacte reden van de offline keuze is niet gegeven.

Ivanov fluit PSV-Rode Ster

Het voor PSV cruciale duel met Rode Ster Belgrado van aanstaande woensdag wordt geleid door de Rus Valentin Ivanov.

Ivanov (43) is een internationaal gelouterd scheidsrechter. Hij floot op afgelopen EK drie duels. Daarbij was onder meer de wedstrijd Engeland-Zwitserland waarin het spugen van Alexander Frei hem ontging. In zijn dagelijks leven is hij scheikundeleraar en luistert hij liefst naar Rockmuziek.

Ivanov floot PSV nooit eerder, wel floot hij andere Nederlandse clubs in de Europa Cup. Ajax trof Ivanov tweemaal. De laatste keer was in de belangrijke Champions League kwalificatiewedstrijd tegen Grazer AK (2-1 nv). Een seizoen eerder floot hij Ajax-Arsenal (0-0). Heerenveen verloor in 1999 thuis van Valencia (0-1). Roda JC speelde in datzelfde jaar onder Ivanov gelijk tegen Vfl Wolfsburg (0-0) en verloor in 2001 bij Bordeaux (1-0).

Scoren is voor Nederlandse clubs niet makkelijk zo blijkt. PSV zal echter minimaal een doelpunt moeten maken om de Champions League te bereiken.

Boulahrouz in voorselectie

Marco van Basten blijft verrassen met zijn selecties. In de voorselectie voor de interlands tegen Liechtenstein en Tsjechië zijn opnieuw nieuwe namen opgenomen.

Opvallendste naam in de voorlopige selectie is Khalid Boulahrouz. De verdediger van RKC Waalwijk kwam eerder weliswaar uit voor Jong Oranje maar werd nooit eerder voor het 'grote' Oranje geselecteerd.

Een andere opvallende naam is die van Edwin Zoetebier, keeper van PSV. Zoetebier leek eerder dit seizoen de strijd om een basisplaats in Eindhoven te verliezen, maar stond afgelopen zaterdag tegen AZ onder de lat. Dat was voor bondscoach Van Basten genoeg om hem op te nemen in zijn voorlopige selectie. Ook Andre Ooijer keert terug. Ooijer werd niet voor het afgelopen EK geselecteerd en ook de eerste interland onder Van Basten ging langs hem heen.

De definitieve selectie wordt vrijdag 27 augustus bekend gemaakt.

Meeste eurobiljetten in Nederland zijn Duits

De website eurobilltracker.com, waarop ruim 33.000 vrijwilligers uit heel de wereld rapporteren welke eurobiljetten zij in hun portemonnee hebben, meldt dat er in Nederland nu meer Duitse dan Nederlandse biljetten in omloop zijn (39 tegen 33%). Op de derde plaats staan biljetten uit Frankrijk (ruim 7%) en op vier die van België (bijna 7%).

De minst aangetroffen biljetten zijn die uit Luxemburg, die worden nauwelijks gemeld. De Nederlandse biljetten zijn langzaam naar het buitenland verdwenen. In januari 2002 bij de invoering van de euro was 94,9% van de biljetten nog van Nederlandse makelij. Overigens komen ook in andere landen steeds meer buitenlandse eurobiljetten voor.

Het land dat een eurobiljet heeft uitgegeven is te herkennen aan de letter die voor het cijfer staat: Een X staat voor Duitsland, een P voor Nederland.

Letters overige landen:
België - Z
Frankrijk - U
Spanje - V
Portugal - M
Finland - L
Ierland - T
Italië - S
Griekenland - Y
Luxemburg - R
Oostenrijk - N

'Intresse Tottenham in Sneijder'

Tottenham Hotspur heeft zich bij Ajax gemeld voor Wesley Sneijder, zo meldt Voetbal International. Via Frank Arnesen probeert de Londense club de middenvelder los te weken bij Ajax.

Arnesen en The Spurs hopen Sneijder naar Londen te kunnen lokken door een basisplaats te garanderen, iets dat bij Ajax momenteel niet het geval is. De twintigjarige Sneijder kan daar momenteel moeilijk mee leven, wat duidelijk te zien was aan het fuck you gebaar na zijn treffer tegen FC Utrecht om de Johan Cruijff Schaal.

Trainer Ronald Koeman denkt er echter niet aan het talent te laten gaan. 'Wij laten niemand gaan, ook Sneijder niet', aldus Koeman.

Boukhari blijft bij Ajax

De soap rond Nourdin Boukhari blijft voortduren. De linksbuiten begon het jaar in het tweede van Ajax, zat dicht tegen een nieuw jaar NAC Breda aan maar blijft voorlopig tot de winterstop bij de eerste selectie van Ajax.

Bij de seizoensopening van Ajax tegen FC Twente was er ineens een plaats ingeruimd voor Boukhari. Deze kans greep de Marokkaan met beide handen aan waardoor ook de tweede wedstrijd een basisplaats voor hem gereserveerd werd. Boukahri begon dit seizoen als de vierde keus voor de linksbuiten positie.

NAC Breda moet nu op zoek naar een nieuwe linksbuiten. De club van trainer Ton Lokhoff wilde Boukhari na een succesvolle huurperiode vorig seizoen graag nog een jaar huren.

Westerveld naar Mallorca

Sander Westerveld speelt aankomend seizoen op huurbasis voor de Spaanse club RCD Mallorca.

De Nederlander komt van Real Sociedad, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2005, maar hij mocht vertrekken bij de Spaanse club . De Spanjaarden probeerden de Nederlander deze zomer te verkopen, zodat ze op die manier nog een transferbedrag voor hem konden krijgen, maar dit mislukte. De 29-jarige international komt bij Mallorca oud-PSV-aanvaller Arnold Bruggink tegen.

Versierpoging Cindy Crawford bij pornoster mislukt

Cindy Crawford heeft het niet voor elkaar gekregen om een pornoster te verleiden. Pornovedette Jenna Jameson liet op een wel heel klassieke wijze weten dat zij niet geïnteresseerd was in het model door te zeggen: "Sorry, Cindy maar nu ga ik iets halen om te drinken."

De twee kwamen elkaar tegen op een tv-set. Volgens Jameson zou Crawford haar met haar bruine ogen hebben uitgekleed. Naast het kijken zou ze ook hebben geflirt met het model en avances hebben gemaakt. Hierdoor kreeg Jameson het naar eigen zeggen benauwd.

Toen het Jameson te veel werd heeft ze zich uit de voeten gemaakt met behulp van de klassieke afwijzingszin. "Crawford probeerde indruk te maken en me te verleiden. Ik wist precies waar ze mee bezig was, ik heb het al zo vaak meegemaakt", aldus Jameson.

"Ik ging niet in op haar avances. Crawford is echt een bedreigende verschijning, veel te groot voor mij, echt te indrukwekkend. Ik kon me niet inbeelden dat ik met haar in bed zou belanden en daarom ben ik er van tussen geknepen met het goedkoopste excuus." De woordvoerster van Cindy Crawford ontkent dat haar werkgever de versierpoging heeft gedaan.

'Theo' is gevonden

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

'Theo' is gevonden. Deze naam hield afgelopen weekend de gemoederen bezig op het festival Lowlands. Het blijkt om Theo Vlaar te gaan uit Arnhem. Veel festivalbezoekers riepen massaal om 'Theo'. Niemand wist echter waar dé Lowlandsgimmick van dit jaar zijn oorsprong vond.

De 23-jarige ingenieur, werkzaam op de Hogeschool Larenstein in Velp, heeft nu zelf bekend gemaakt hoe het zit. "Vorig jaar liep ik even weg uit de rij voor de ingang om te plassen. Juist op dat moment kwam de hele rij in beweging en kon ik mijn vrienden niet terugvinden. Zij begonnen heel hard Theo te roepen, waarna andere mensen mee gingen doen. Maar dit jaar is het pas echt doorgebroken. Mensen nemen hun telefoon op met Theo, vallen in slaap na een laatste roep om Theo. Ik ben voor de achtste keer op Lowlands, maar dit is verreweg de leukste."

Trabelsi meldt zich ziek

Hatem Trabelsi heeft zich ziek afgemeld bij Ajax. Hij werd gisteren voor een gesprek en een training met Jong Ajax verwacht.

Ajax wil dat Trabelsi weer komt trainen, aangezien hij nog steeds niet tot een overeenkomst met Arsenal is gekomen. In eerste instantie gaf Ajax Trabelsi slechts tot begin augustsus de tijd om een nieuwe club te zoeken. Die termijn werd echter verschoven toen Trabelsi in onderhandeling was met Arsenal.

Nu Arsenal en Trabelsi er niet uit lijken te komen, wil Ajax dat de Tunesiër weer komt trainen. Arsenal zou Trabelsi een contract hebben aangeboden waarbij zijn verdiensten oplopen naarmate hij speelt. Trabelsi wil echter een vast hoog basissalaris.

Bos naar halve finale, Hijgenaar 11e

Theo Bos rijdt vanmiddag in de halve finales op de sprint bij het baanwielrennen.

De wereldkampioen won in de kwartfinales alletwee de ritten van de Engelsman Ross Edgar. Bos komt vanmiddag in de halve finale uit tegen de Duitser Rene Wolff.

Yvonne Hijgenaar werd elfde op de sprint bij de vrouwen. De Nederlandse moest in de race voor de plaatsen negen tot en met 12 de Britse Pendleton en de Amerikaanse Reed voor zich dulden.

Politie maakt einde aan gijzeling Maastricht

JoeyGnarf had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Maastricht heeft de politie een 40-jarige man aangehouden die afgelopen nacht vier kleine kinderen had gegijzeld in een flat aan de Largostraat. De Maastrichtenaar dreigde zichzelf in brand te steken, nadat hij zichzelf had overgoten met benzine, zo meldde de politie vanmorgen.

Op het moment dat de politie actie wilde ondernemen, richtte de man een pistool op de politieagenten en dreigde de zichzelf en vier kinderen van vijf, vier en twee jaar en een baby van zeven maanden te zullen doden. Om zijn daad kracht bij te zetten hield hij één van de kinderen in zijn armen.

Een brandweerman kreeg het voor elkaar om één van de kinderen te bevrijden door met behulp van een ladder naar het balkon te klimmen en daar een van de kinderen weg te trekken. Onderhandelaars van de politie zorgden ervoor dat de man nadat hij de kinderen had vrijgelaten, zich overgaf. Er zijn geen gewonden gevallen. Mede omdat er uit voorzorg tientallen buurtbewoners tijdens de gijzeling geëvacueerd naar een buurtcentrum werden.

Gisteravond om elf uur begon de gijzeling. Na ongeveer 3 uur gaf de man zich over. De vriendin was tijdens de gijzeling niet aanwezig in de woning. Haar is samen met haar vier kinderen voor die nacht bij een kennis onderdak aangeboden. Het is niet bekend wat het motief is van de verdachte.

Synchroonzwemsters na eerste dag 13e

Het duo Sonja en Bianca van der Velden is maandag bij het synchroonzwemmen als dertiende geëindigd op het onderdeel technische routine.

De Nederlandse tweeling kwam tot een totaal van 44,334 punten, aan de leiding gaat het Russische duo Davidova/Ermakov met een score van 49.417. Dinsdag wordt het tweede onderdeel gehouden, de vrije routine, en de beste twaalf na dat onderdeel plaatsen zich voor de finale die woensdag wordt gehouden.

Warners zevende na eerste dag tienkamp

Na de eerste dag bezet Chiel Warners de zevende plaats in de tienkamp. De andere Nederlander, Eugene Martineau, staat 33e.

Warner kwam op de 100 meter tot 10,62, sprong 7,74 meter ver, stootte de kogel naar 14,48, evenaarde zijn PR met het hoogspringen met 1m97 en liep de 400 meter in 47,97. Hij staat op een totaal van 4387 punten.

De leiding na dag 1 is in handen van De Kazak Dmitri Karpov.

Hypotheek betalen met wietkweek

Sosa had ons via de nieuws-submit te melden:

Steeds meer huurders en huiseigenaren schijnen overstag te gaan; ze betalen de huur of hypotheek met de opbrengst uit een kweekkastje met nederwiet. Speciaal voor deze 'gecontroleerde teelt' is er een wiet-kweekkast van twee bij twee meter ontwikkeld, compleet met afzuigfilter en brandblussysteem. En die kast blijkt een gat in de markt.

Met dit kleine kastje, dat makkelijk op bijvoorbeeld een zolder of klein kamertje kan worden geïnstalleerd, is er al gauw een opbrengst tot zo'n 750 euro per maand te realiseren. Mede daaraan dankt deze kweekkast dan ook al z'n bijnaam: 'hypotheker'. Er zit alleen één nadeel aan: het kweken van wiet, zeker voor andere doeleinden dan voor eigen gebruik, is nog steeds illegaal en indien je huurder bent en geen eigenaar, loop je in sommige gemeenten de kans om uit je huis te worden gezet.

Overigens wil de leverancier van de kast nu een proefproces uitlokken, in een poging het gebruik van de kast legaal te stellen.

Zeikerdje.com stopt ermee

justhg en dimage hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Jeroen Otten van Zeikerdje.com stopt met loggen. Dit schrijft hij op zijn website. Aan Zeikerdje.com werd de laatste tijd veel aandacht besteed, vooral op Geenstijl.nl, waar zelfs een heus dossier over Otten werd aangelegd.

"Het is jullie gelukt, alle aandacht van bijvoorbeeld Geenstijl, alle bedreigingen en telefoontjes waren nog wel te doen, maar als men als een malloot ineens met een stel gasten voor je deur staat en dan ook je familie en vrienden bedreigd en betrekt in een situatie waar ik en zij niet om gevraagd hebben is het voor mij afgelopen!", zo schrijft Otten, die ooit nog te gast was bij Kopspijkers.

De weblog van Otten draait vooral om het bellen van mensen, in deze gesprekken heeft hij dan iets "te zeiken". De telefoongesprekken worden stuk voor stuk in één van zijn logs op de site geplaatst, zonder dat de andere persoon het weet. Zo belde hij bijvoorbeeld ene Jeroen van Jeroen.it. In dit gesprek, nog te beluisteren op de site, kraakt Otten de jongen geweldig af en maakt hem finaal met de grond gelijk. De jongen weet zich er geen raad mee.

Dit leek nog redelijk onschuldig, maar later belde hij een man, die zo dom zou zijn geweest om na een chatsessie te zijn gaan masturberen voor de webcam. Ook sprak Otten met de vrouw van de man, waarin hij haar vertelde over wat haar man had gedaan. Otten ging nog een stapje verder en plaatste zelfs het telefoonnummer van de man op zijn site. Het gesprek is inmiddels verwijderd, de rest (o.a. foto (screenshot) en telefoonnummer) staat er nog.

De logger kwam echt in opspraak toen hij naaktfoto's van een minderjarig meisje uit Zeeuws-Vlaanderen op zijn site hostte. Ook FOK! berichtte hier over. Het 16-jarige meisje en haar gezin zou slachtoffer zijn geworden van telefoon- en emailterreur. Otten, die de foto's van Volkomenkut.com had, belde zelfs het meisje waarbij hij haar op de hoogte stelde van de foto's die op internet waren verschenen. Hij deed zich voor als iemand van Penthouse en deed het meisje een aanbod om in het blad te verschijnen. Het meisje reageerde hierop met "Kun je mij over twee weken terugbellen", ze was namelijk op vakantie in Duitsland. Daarna belde Otten de zus van het meisje op, en vertelde haar van de foto's. Het gesprek is inmiddels van zijn site verwijderd, maar nog steeds te beluisteren, met dank aan GeenStijl. De log is ook verwijderd, maar nog te lezen dankzij Google's cache.

Otten, die volgens GeenStijl zelfs ontslagen is vanwege zijn website, houdt het nu dus voor gezien. In hoeverre het waar is wat hij beweert over alle bedreigingen en mensen voor de deur is nog maar de vraag. Het lijkt ietwat op de actie van GeenStijl, waar in april van dit jaar beweerd werd dat één van de loggers mishandeld was, dit bleek later een grap. Otten beweert in ieder geval dat het geen quatsch is: Iedereen die denkt dat het een hoax is, dat het een geintje is, prima. Fuck jullie allemaal. Ik kap ermee", aldus 'Zeikerdje' in zijn laatste 'gesprek'.


Otten te gast bij Kopspijkers

Patiënten willen vaak geen reanimatie

Icoon Medisch nieuws Het beleid om bewoners van verpleeghuizen niet meer te reanimeren tenzij ze daar zelf voor kiezen is helemaal geen nieuw beleid en wordt nu al op grote schaal toegepast. Zaterdag ontstond er grote ophef toen er bekend werd dat verpleeghuizen in Den Haag het 'nieuwe' beleid zouden gaan voeren.

Het CDA en de SP vroegen naar aanleiding van het bericht om een onderzoek naar de reanimatierichtlijnen in verpleeghuizen. Volgens W. Weeder, de directeur van de Nederlandse Vereniging van Verpleeghuisartsen (NVVA), ligt het uitgangspunt om patiënten niet te reanimeren echter al sinds 2000 vast in een richtlijn van de NVVA.

De beslissing van de NVVA om dit in de richtlijnen op te nemen werd destijds gebaseerd op een onderzoek waaruit bleek dat reanimatie zelfs bij gezonde mensen maar matig effectief is. Bij de bewoners van een verpleeghuis, die een slechte gezondheid hebben, haalt het reanimeren nog maar zelden iets uit. Als de reanimatie bij wijze van uitzondering wel helpt, heeft het leven van de patiënt meestal weinig kwaliteit meer over.

Volgens Weeder blijkt in de praktijk dan ook dat de meeste bewoners van verpleeghuizen helemaal geen reanimatie willen. Weeder liet ook weten dat bewoners altijd al moeten aangeven wat ze willen op het moment dat ze opgenomen worden. Deze beslissing kan later altijd nog veranderd worden.

Toren van Pisa kan er weer tegenaan

De scheve toren van Pisa kan er weer minimaal drie eeuwen tegenaan. Volgens Italiaanse wetenschappers zal het bouwwerk niet omvallen en is de 800 jaar oude toren nu stabiel. Sinds 1990 is het historische bouwwerk voor publiek gesloten geweest omdat het te scheef ging staan. "Voordat de toren nu weer zo scheef zal staan, zijn we minstens 300 jaar verder", aldus een van de wetenschappers.

Het heeft ongeveer 30 miljoen euro gekost om de scheve toren van Pisa weer goed vast te zetten. Twintig internationale wetenschappers hebben de toren een metalen gordel gegeven met daaraan een tegengewicht van 870 ton lood. Eind 2001 werd de toren weer opengesteld voor publiek.

The Sims 2 bereikt gold status

The Sims 2 heeft de gold status bereikt. Dit betekent dat de game af is en klaar is om geperst te gaan worden.

Na een hele rits met updates voor het eerste deel van The Sims (één van de best verkochte PC games allertijden) is het nu tijd voor een echt vervolg in de vorm van een tweede deel.

The Sims 2 moet vooral meer van hetzelfde worden, maar dan vele malen beter. Er is een nieuwe 3D engine gebouwd en ook moeten The Sims beter reageren op andere Sims en hun omgeving.

De geplande release datum in Nederland is 17 september.


De Sims vieren feest na het bereiken van de Gold status

FIA: "Wij en Ferrari zweren niet samen"

De beschuldiging dat de FIA samenzweert met wereldkampioen Ferrari is belachelijk. Daarmee verwijst het orgaan het verhaal, dat in het blad Autosport was verschenen, naar het land der fabelen.

Volgens de bron van het blad consulteert Max Mosley Ferrari meer dan diens rivalen. "Belachelijk," aldus een woordvoerder, "Waarom zouden we Ferrari nog dominanter willen? Heeft iemand van deze mensen daadwerkelijk de race in Hongarije gezien?" Ook Jean Todt, de baas van Ferrari, heeft de verhalen onzin genoemd. Ferrari heeft volgens hem de blauwdruk van Mosley's voorstellen op hetzelfde moment als de rest gekregen.

Autosport schreef verder dat Ferrari eerder dan de andere teams zou hebben geweten dat de 'een-motor-per-twee-weekeinden-regel' wat er ook gebeurd doorgaat. "Wees niet verbaasd als twee teams het komend seizoen met een grote voorsprong starten," aldus een hooggeplaatste bron in het blad.

Wetenswaardigheden GP van België

Komend weekend staat de de race op Spa-Francorchamps na een jaar afwezigheid weer op het programma. Hieronder een aantal wetenswaardigheden over dit mooie circuit en de Grand Prix in België in het algemeen.

* Michael Schumacher heeft de meeste Belgische Grand Prix' op zijn naam geschreven. Hij heeft er zes gewonnen. Voor hem was Ayrton Senna met vijf overwinningen de recordhouder.

* Met bijna zeven kilometer is Spa-Francorchamps het langste circuit op de Formule 1-kalender. Een verandering van de Bus Stop-chicane heeft het circuit dit jaar nog tien meter langer gemaakt.

* België heeft sinds 1950 49 Grand Prix' georganiseerd, waarvan er 27 werden verreden op Spa. Voor er op het circuit een Belgische Grand Prix werd verreden, was het circuit vooral bekend om de 24-uurs race, die in 1924 voor het eerste werd gehouden. Het circuit was in 1925 de plaats van de Europese Grand Prix.

* Een duizelingwekkend aantal van veertien wagens viel in 1998 uit in wat waarschijnlijk de grootste crash in de moderne Formule 1 is. Het ongeluk werd veroorzaakt door David Coulthard in zijn McLaren. Damon Hill won de race uiteindelijk, de eerste overwinning ooit voor Jordan.

* In de Grand Prix van 1982 vond Gilles Villeneuve, vader van Jacques Villeneuve, de dood.

* In 1985 moest de Grand Prix worden uitgesteld van juni naar september, nadat het circuit failliet was gegaan.

* Slechts twee Belgen hebben ooit een Grand Prix gewonnen. Jacky Ickx won acht races voor Ferrari, terwijl Thierry Boutsen voor Williams drie overwinningen behaalde.

* De bocht 'Eau rouge' is niet voor niets de meest gevreesde bocht in de Formule 1. De veelbelovende coureur Stefan Bellof vond hier in 1985 jaar de dood in de 1000km sportscar race. Later hadden Alex Zanardi, Ricardo Zonta en Jacques Villeneuve grote ongelukken in de bocht.

* Het huidige circuit is veel kleiner dan het originele circuit, dat vrijwel geheel van openbare weg was gemaakt. Coureurs moesten daardoor lantaarnpalen, bomen en bewegwijzering ontwijken. Het nieuwe circuit werd in 1979 geïntroduceerd, maar was pas in 1983 de plaats voor een Grand Prix.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.