Nabaldian zegt af, Henman verliest

Slechts weinig verrassingen op de eerste speeldag van de eerste ronde, buiten Tim Henman, die al in de eerste ronde wordt uitgeschakeld. De Argentijn Nabaldian zei deze morgen af omdat hij nog te veel last had van een schouderblessure.

Jiri Novak was de boosdoener voor de Britse tennishoop. De voormalige nummer vier van de wereld schakelde de Brit uit met een simpele 6-3 6-3 stand. Henman had de Britse kranten gisteren nochtans verteld dat de Olympische velden hem uitstekend lagen.

Nabaldian zullen we niet aan het werk zien op deze Olympische Spelen. De Argentijn was wel afgereisd naar Athene maar besloot gisterenmiddag dat de blessurelast nog te zwaar was.

De andere favorieten bij de mannen deden het dan weer wel goed. In allemaal tweesetters speelden Roddick, Ferrero en Safin zich op deze windige dag een plaats bijeen voor de volgende ronde. Topfavoriet Federer komt vandaag nog aan het werk, op deze volgens hem opvallend snelle baan.

In het vrouwentennis heeft Justine Hénin na een lange periode van afwezigheid bewezen dat ze er terug staat. Ze versloeg de Venezolaanse Vento-Kabchi met 6/3 6/4. Ook Venus Williams en Myskina hadden niet veel problemen met hun tegenstandster en kampen verder in de tweede ronde.