FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 16 augustus 2004

'Legale cd's zijn te goed beveiligd'

Drie tot vier procent van de legale cd's zijn zo goed beveiligd dat deze niet afgespeeld kunnen worden op alle cd-spelers. Nederlandse handelaren zeggen dat zij denken dat zo'n vier procent van de beveiligde cd's wordt teruggebracht.

In Nederland zijn geen officiële cijfers over de effecten van kopieerbeveiliging. Pieter Haas, directeur van Media Markt Nederland, zegt er van uit te gaan dat die cijfers overeen zullen komen met de uitkomsten van een recent onderzoek in Duitsland. Van elke 100 exemplaren van de beveiligde cd van een populaire band kwamen er drie tot vier terug.

De Consumentenbond zegt dat het beveiligen van cd's 'heilloos' is. "Elke keer als er een nieuwe beveiliging wordt geïntroduceerd, is na luttele dagen op internet al een code te vinden waarmee je het kunt omzeilen", aldus een woordvoerster van de bond.

Aardig verjaardagscadeau Denzel Washington

Acteur Denzel Washington kocht voor zijn eigen verjaardag wel een aardig cadeautje: Hij legde voor een Rolls-Royce 270.000 euro neer. In december hoopt de acteur 50 jaar te worden en trakteerde zichzelf alvast op een Rolls-Royce Phantom VI.

In eerste instantie wilde Washington een Bentley, maar naar eigen zeggen is hij daar nu te oud voor: "Ik dacht altijd: als ik 50 word koop ik een Bentley voor mezelf. Maar de laatste tien jaar begon ik te twijfelen. Ik werd te oud voor zo'n auto. Iedere rapper en basketballer rijdt tegenwoordig in een Bentley."

Oscar winnaar Denzel Washington maakte kort daarop een proefrit in een Phantom en zei daarover: "Ik dacht: waarom niet? Houd jezelf niet voor de gek. Koop gewoon wat je wilt hebben."

Punten GP van Hongarije

De punten zijn berekend en de budgetten zijn verdeeld voor de Grand Prix van Hongarije. Er zijn verder geen wijzigingen tussen de voorlopige en de uiteindelijke puntenverdeling. Voor het eerst hebben we een gedeelde eerste plaats, Crowded en ruudmies gaan beiden aan kop met 4878 punten.

Het weekklassement werd door 9 man gedeeld, Eazzz, evilini, Exyge, intruder-II, nossio, paulkok, Seabert, TheBrain en vaono behaalden allen het totaal van 598 punten deze race. De subleagues worden opnieuw aangevoerd door Inter-F1-Action met een totaal van 4482 punten. Deze race was de subleague N.U.D.E. het sterkste en behaalde 548 punten.

De volgende race wordt verreden op het circuit van Spa-Francorchamps tijdens de Grand Prix van België. Je hebt tot 28-08-2004 00:01 uur de tijd om je team te wijzigen.

Zoenen op balkon bijna verpletterend

Big_Fat_Wombat had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsRomantisch zoenen op een Haags balkon is een twintigjarige vrouw en haar zesentwintigjarige vriend bijna fataal geworden, zo heeft de politie laten weten.

De twee waren innig aan het kussen op het balkon van een woning aan de Laakkade toen de vrouw, die op de railing zat, haar evenwicht verloor. Ze tuimelde achterover en trok in haar val haar vriend mee. De twee kwamen terecht in de tuin van de benedenburen.

De vrouw hield aan de buiteling een aantal breuken over in het gezicht. Bij de man vielen de verwondingen mee. Maar zijn landing was dan ook wat zachter, hij landde bovenop zijn vriendin.

Zelfmoord Portugese BB-winnaar voorkomen

Jose MariaDe winnaar van de eerste Portugese editie van Big Brother heeft dit weekend geprobeerd zelfmoord te plegen. Hij dreigde van een brug over de Taag te springen, maar twee agenten konden hem er na drie kwartier van overtuigen af te zien van zijn plan. De nu 27-jarige man, Jose Maria, voelt zich zo in de steek gelaten door degenen die hem beroemd hebben gemaakt, dat hij in ernstige psychische nood verkeert.

Jose Maria verdiende vier jaar terug 100.000 euro met zijn winst in het reality tv-programma. Daar is niets meer van over na een aantal mislukte zakenavonturen. Ook met de al snel verminderde aandacht van de pers kan hij niet goed omgaan.

Big Brother, waarvan er in Portugal vijf edities zijn gemaakt, lag al enige tijd onder vuur van de mediawaakhond in het land. Die vindt dat in de uitzendingen de fatsoensnormen overtreden worden. De media in Portugal dook vandaag massaal op de zaak: ''Na dit drama blijft een vraag over: hebben degenen die hem opgehemeld hebben zonder hem voor te bereiden op de onvermijdelijke val, nu iets te zeggen?'', zo schreef de krant Correio de Manha.

Bouma onzeker voor interland

Het meespelen van Wilfred Bouma in de oefeninterland van Nederland tegen Zweden van aanstaande woensdag is onzeker. Bouma kampt met duizeligheid.

De verdediger van PSV liet zich maandag onderzoeken in het ziekenhuis. Het is niet duidelijk waar zijn klachten vandaan komen. Hij kampt al enige tijd met de duizelingen.

De technische staf zal aan de hand van de uitslag van het onderzoek dinsdag besluiten of Bouma meevliegt naar Zweden.

'FNV-flessenactie slecht voor milieu'

Vakbond FNV-Bondgenoten is een actie gestart onder de naam 'flessenpost', dit tot grote woede van de vereniging van de Nederlandse Frisdranken Industrie (NFI) en het Centraal Brouwerij Kantoor. FNV roept alle klanten van Albert Heijn op om vanaf woensdag in teruggebrachte lege flessen euromuntjes te stoppen. Zo moet duidelijk worden gemaakt dat uitzendkrachten in de AH-distributiecentra te weinig betaald krijgen.

Volgens de NFI zullen door de FNV-actie, als 10% van alle consumenten in Nederland aan de actie gehoor geeft, wekelijks één miljoen statiegeldflessen onnodig worden vernietigd. De actie is dus heel slecht voor het milieu: statiegeldflessen worden normaal gesproken vijftien tot twintig keer hervuld. Flessen waar iets inzit worden automatisch van de lopende band van de spoel- en vulmachines gestoten en vernietigd.

Het Centraal Brouwerij Kantoor kan niet inschatten hoeveel bierflesjes door de FNV-actie dreigen te worden vernietigd. Een woordvoerder stelt dat FNV aan het verkeerde adres is met de actie. ''Albert Heijn heeft totaal geen last van de actie, want die leveren slechts de flessen al dan niet met muntjes bij ons in. De kosten zijn voor ons.''

Beide brancheorganisaties hebben FNV Bondgenoten gevraagd de actie af te blazen. Zoniet zullen ze de schade proberen te verhalen. FNV-bestuurder H. Westerhof is niet onder de indruk: ''De fabrikanten gooien zelf de flessen weg, wij doen dat niet. Ik ben ook niet onder de indruk van de dreigende schadeclaim.''

Feyenoord contracteert Kolk

Feyenoord heeft Santi Kolk transfervrij overgenomen van SC Heerenveen en hem meteen bij Exelsior neergezet.

Ondanks dat de speler bij Heerenveen niet meer aan de bak kwam en hij afgelopen seizoen bij FC Den Bosch niet al te veel indruk maakte heeft Feyenoord hem toch een contract voor twee jaar aangeboden. Mocht Ruud Gullit het nodig achten dat hij voor Feyenoord uit moet komen dan zal hij met onmiddelijke ingang daarnaartoe verhuizen.

Met zijn 22 jaar heeft de jeugdinternational er al zes seizoenen betaald voetbal opzitten en in 96 wedstrijden al negen goals gemaakt. Zijn debuut vond plaats voor ADO Den Haag waar hij na 15 wedstrijden al naar Heerenveen vertrok maar het lukte hem niet een vaste plaats te veroveren in het Abe Lenstra-stadion waarna hij liefst drie keer verhuurd werd. Eerst naar RKC Waalwijk daarna weer terug naar ADO Den Haag en afgelopen seizoen aan FC Den Bosch.

Vrouw ontwerpt 'onzichtbare' string

Esposa en Brutus2k hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen 44-jarige Australische vrouw heeft een nieuw soort string ontworpen. Het behelst niet veel meer dan een klein stukje stof aan de voorkant dat door twee dunne bandjes rond de benen op zijn plaats wordt gehouden.

Het voordeel van de string is dat hij niet boven de spijkerbroek te zien is. Jan Digney denkt met haar opmerkelijke vondst de markt te gaan veroveren. In Australië ligt sinds vorige week de eerste lading, zo'n 35.000 exemplaren, in de winkel.

Haar vinding wekt een ”hoop nieuwsgierigheid” en inmiddels heeft ze in 123 landen patent aangevraagd. Om het perfecte slipje te ontwikkelen heeft de Australische in vijf maanden tijd zo’n vijftig prototypes gepast. Haar zoektocht naar het ideale model heeft haar een slordige 300.000 Australische dollars (ruim 180.000 euro) gekost.

Het uitverkoren modelletje zit erg comfortabel en zakt niet af omdat het verstelbare bandjes heeft, zo laat ze weten. Digney kwam op het idee de slipjes te ontwerpen toen ze het probleem van zichtbare ondergoedrandjes met haar dochters besprak. ” We dragen geen ondergoed mam” was hun antwoord.”Ik was geschokt, zo heb ik mijn dochters niet opgevoed”, aldus Digney.

Subheader
De nieuwe string

Hockeysters winnen ook tweede wedstrijd

De Nederlandse hockeydames hebben hun tweede groepswedstrijd tegen Zuid Korea met 3-2 gewonnen.

Na 16 minuten kwam de ploeg van bondscoach Marc Lammers op een 0-1 achterstand, na een strafcorner voor de Zuid-Koreaanse dames. Macha van der Vaart bracht de stand op 1-1 na een vernietigende backhand. Vlak voor rust scoorde van der Vaart de 2-1.

Aan het begin van de tweede helft kwam Oranje op 3-1 na een goed uitgevoerde en ingestudeerde corner die Minke Booij het beslissende setje gaf. Een bruuske tackle van keepster Clarinda Sinnige leverde Zuid-Korea een strafbal op, maar de keepster van Oranje redde met een fraaie snoekduik.

Met nog 12 minuten te spelen blijven de Nederlandse hockeysters achterin kwetsbaar. Zuid-Korea brengt de stand, nadat Sinnige een eenvoudig schot naar de verkeerde kant had weggewerkt, terug tot een 3-2 achterstand.

Woensdag neemt de ploeg van Marc Lammers het op tegen Duitsland.

Bejaarde keert op snelweg: drie doden

Icoon Buitenlands nieuws Een verkeersmanoeuvre van een tachtigjarige automobilist op de autosnelweg A8 in de buurt van het Duitse München is zondag drie mensen, waaronder de man zelf, fataal geworden.

Om nog onduidelijke reden maakte de bejaarde rechtsomkeert op de snelweg en ging als spookrijder verder. Vervolgens botste hij frontaal op een hem tegemoetkomende auto met daarin twee inzittenden. Zij overleden ter plekke. De echtgenote van de Duitser raakte bij het ongeluk zwaargewond.

In juni dit jaar vond op de A94 in Beieren een vergelijkbaar ongeval plaats; daar reed een negenentachtigjarige spookrijdende bestuurder ook frontaal in op een andere wagen.

Van den Hoogenband wint zilver

Pieter van den Hoogenband heeft op de 200 meter vrije slag de zilveren medaille gewonnen

In een rechtstreeks gevecht met Ian Thorpe moest hij de Australier voor laten gaan, die eindigde in een tijd van 1.44.71. Een bronzen plak was er voor de Amerikaan Michael Phelps.

Na de zilveren plek gisteren met de mannen estafetteploeg is dit de tweede medaille voor van den Hoogenband deze spelen.

Van de Hoogenband zei na de race dat hij erg blij was met zijn medaille en het sterke veld, maar dat hij zelf het idee had dat hij te snel van start ging. Op de helft van de race lag hij ook 1 seconde onder het wereldrecord, wat dat beeld ook bevestigde.

OS: Van den Hoogenband wint zilver

Icon Sport - OS Athene 2004 Pieter van den Hoogenband heeft op de 200 meter vrije slag de zilveren medaille gewonnen. In een rechtstreeks gevecht met Ian Thorpe moest hij de Australiër voor laten gaan, die eindigde in een tijd van 1.44,71. Een bronzen plak was er voor de Amerikaan Michael Phelps.

Van den Hoogenband zei na de race dat hij erg blij was met zijn medaille in het sterke veld, maar dat hij zelf het idee had dat hij te snel van start ging. Op de helft van de race lag hij één seconde onder het wereldrecord.

Na de tweede plek gisteren met de mannen estafetteploeg is dit de tweede medaille voor Van den Hoogenband deze spelen.

Zie voor meer Olympisch nieuws sport.fok.nl of ons OS 2004-forum!

Uitleveren actievoerder aan Zweden mag

aboeAbdullah had ons via de nieuws-submit te melden:

De antiglobalist Maarten Blok mag van de rechter uitgeleverd worden aan Zweden. Minister Donner van Justitie liet eerder al weten dat hij Blok aan de Zweden wil uitleveren, maar Blok spande daarop een geding aan tegen de Staat.

Zweden verdenkt de 23-jarige Amsterdammer ervan dat hij tijdens de EU-top van juni 2001 in Göteborg een agent zwaar heeft mishandeld. Blok heeft dat altijd ontkend en vreest een hoge straf, omdat activisten die indertijd opgepakt werden lang de cel ingingen.

De advocaat van Blok, Victor Koppe, wees er tijdens de rechtszitting op dat Amnesty International, en een door de Zweedse overheid ingestelde commissie, kritiek hadden op de processen naar aanleiding van de Eurotop. Er zouden voor Zweedse begrippen ongebruikelijk hoge straffen zijn uitgedeeld, terwijl het bewijs erg mager was. De rechter wees de bezwaren van Blok en diens advocaat echter van de hand.

Wanneer Blok uitgeleverd gaat worden is nog niet duidelijk. Eerst moet minister Donner nog Kamervragen beantwoorden over deze zaak. Het OM in Zweden, dat Blok al jaren wil hebben, wil de antiglobalist op 7 september voor de rechter brengen.

-
Steunsite voor Maarten Blok.

Britse agenten in seksfilm

In Groot-Britannië zijn twee Londense politieagenten geschorst omdat zij onder werktijd seksuele handelingen verrichtten met een pornotweeling. De twee agenten waren naar de wijk Soho in Londen gestuurd, waar een filmploeg bezig was met opnames van een seksfilm. Zij moesten het publiek dat was komen kijken, tot kalmte manen. De agenten verdwenen echter in de bestelbus van de filmploeg en leefden zich uit met de actrices.

Terwijl de camera doordraaide deden de pornoactrices hun werk. Twee keer werden de politiemannen opgeroepen via de portofoon. ''We zijn even iets aan het regelen. Over een paar minuten bellen we terug", was het antwoord. ''Ik had nooit gedacht dat dienders zich zo kunnen gedragen", aldus een verbijsterde pornoregisseur. Hij zette het filmpje op een website (is wel een paysite).


De actrices

-
Wat screenshots vind je op de site van de krant die dit nieuws openbaarde: News of the World.

Geldbonus op verjaardag ex-president Tsjetsjenië

Icoon Buitenlands nieuws In de Russische deelstaat Tsjetsjenië heeft de regering een wel heel bijzondere manier bedacht om hun ex-president te herdenken. Alle kinderen die geboren worden op de verjaardag van de vermoorde leider Akhmad Kadyrov krijgen een geldbonus van 170 dollar. De bonus wordt nog eens verdubbeld voor jongens die de naam 'Akhmad' krijgen, aldus een woordvoerder van het bestuur in de regio.

Kadyrov kwam in mei van dit jaar tijdens een bloederige bomexplosie om het leven. Bij de door Tsjetsjeense rebellen gepleegde aanslag kwamen meer dan dertig mensen om het leven.

De geldbonus, bijna net zo veel als het gemiddelde maandsalaris Tsjetsjenië, is slechts één van de vele plannen om de ex-president te herdenken. "We zijn voorbereidingen aan het treffen voor een groot standbeeld. Er zullen straten naar hem vernoemd worden en er zullen tentoonstellingen en toespraken over hem komen," aldus de woordvoerder.

De nieuwe presidentsverkiezingen zijn op 29 augustus, zes dagen na de geboortedatum van Kadyrov. Het is zo goed als zeker dat de huidige minister van Binnenlandse Zaken Alu Alkhanov de verkiezingen zal winnen omdat hij gesteund wordt door zowel het Kremlin als de machtige familie van Kadyrov.

In juli van dit jaar is er ook een aanslag gepleegd op de plaatsvervangende president, maar die overleefde het voorval. De leider van de Tsjetsjeense rebellen, Aslan Maskhadov, heeft inmiddels alweer beloofd de vervanger van Kadyrov te zullen vermoorden.

Broer en zus krijgen derde kind

De 27-jarige Patrick en 20-jarige Susan uit Sachsen (Duitsland) zijn een verboden liefdespaar. Ze hebben namelijk samen al drie kinderen gekregen. Op zich niet zo vreemd, alleen zijn ze broer en zus van elkaar.

Patrick, die op zijn vierde geadopteerd werd, zocht op latere leeftijd naar zijn biologische ouders. Hij zag in 2000 zijn moeder en zijn toenmalige 16-jarige zusje voor het eerst. Patrick trok in bij zijn moeder en zusje in hun huis met maar twee slaapkamers. Van het een kwam het ander en Susan beviel van een zoon. De inmiddels driejarige zoon kan niet lopen en praten en heeft een geestelijke achterstand.

Patrick moest voor de rechtbank verschijnen. Hij begreep niet wat er verkeerd was om van je zus te houden. De rechter zei tegen hem: "Blijf van haar af", maar niets kon het stel uit elkaar houden. Ze bleven van elkaar houden en met elkaar vrijen. Susan raakte opnieuw zwanger en beviel later van een meisje genaamd Sarah. Nu is Sarah zeventien maanden oud en ook zij heeft een geestelijke achterstand.

Opnieuw moest Patrick voor de rechter verschijnen. Deze keer kreeg hij een taakstraf van tien maanden die volgende maand ingaat. Genoeg tijd voor het paar om nog even met elkaar het bed in te duiken. Drie maanden geleden kwam het derde kind, een meisje genaamd Nancy en Patrick is opnieuw de vader.

De drie kinderen zijn inmiddels ondergebracht bij pleeggezinnen. Een maatschappelijk medewerker over dit bijzondere familiegebeuren verklaarde: "Ik begrijp het optreden van Justitie en politie. Dit stel moet uit elkaar gehaald worden!"

Susan zei tegen het Duitse blad Bild: "Ik kan niet zonder Patrick leven"

Ynglingtrio dicht bij medaille

Het Nederlandse zeilteam van Annelies Thies is een medaille bij de Spelen dicht aan het naderen.

Het Ynglingtrio eindigde maandag in de twee races, bij een strakke wind, als derde en vierde. In het algemeen klassement staat het team nu vierde, na zes races, op 1 punt van brons en drie punten verwijderd van een zilveren medaille.

Jaap Zielhuis eindigde maandag op de zevende plaats in de zesde race van de Finnklasse, zijn beste klassering tot nu te. In het algemeen klassement staat hij nu op de zeventiende plaats.

Geen kans op GP-deelname Leinders

Lange tijd gingen de geruchten dat Minardi-testrijder Bas Leinders op Spa-Francorchamps zou mogen rijden. Nu blijkt dat niet te gaan lukken.

De managers van Leinders waren lange tijd bezig sponsors te verzamelen om het plaatsje in de Minardi voor de thuis-Grand Prix van Leinders te kunnen kopen. Vanwege de contracten van Baumgartner en Bruni en de te geringe geldsom die Leinders kon inbrengen bleek dat niet mogelijk. Als laatste optie hoopte het management op steun van F1-baas Bernie Ecclestone.

Volgens het management van Leinders zou Ecclestone er voordeel bij hebben als Leinders zou rijden, omdat de Grand Prix van België aan populariteit zou winnen. Ecclestone wees het idee dat hij teambaas Stoddart van Minardi onder druk zou zetten, lachoniek af: "Alsof ik iets aan Minardi-baas Stoddart ga vragen. Telkens we met elkaar praten, probeert hij me geld af te troggelen. Dus kan ik hem beter niet bellen."

Paul Stoddart zegt dat er weinig kans is dat Leinders zal rijden: "Als Baumgartner of Bruni straks geen been breken is het 100% uitgesloten dat Bas aan de start komt."

Villeneuve lang niet zeker van BAR

David Richards heeft de geruchten dat Jacques Villeneuve bij BAR zal terugkeren naar de prullenbak verwezen. Het team wil Jenson Button behouden en als dat niet lukt kijken ze verder.

Villeneuve bracht de geruchten zelf wat meer onder de aandacht. In de pers vertelde hij met Richards te hebben gesproken en te geloven dat ze onenigheden uit het verleden opzij kunnen zetten. Villeneuve ziet een terugkeer bij BAR wel zitten.

Teambaas David Richards zag het gesprek echter iets anders: "Hij (Villeneuve, red.) belde mij en we hadden een gesprekje over van alles en nog wat, zoals zoveel mensen zulke gesprekjes hebben. We zullen eerst maar de huidige situatie oplossen, daarna kijken we verder."

[Upd] Gravenstijn wint brons judo

Deborah Gravenstijn heeft de Bronzen medaille gewonnen in de klasse tot 57 kilogram. Ze won in de wedstrijd om de derde plaats van Barbara Harel uit Frankrijk met wederom een ippon.

De Nederlandse won maandag zowel haar eerste partij, tegen de de Italiaanse Cavazzutti, als haar tweede partij, tegen de Amerikaanse Wilson, met een ippon. In de kwartfinale versloeg ze Danielle Zangrando met wederom een ippon.

In de halve finale verloor ze van Yvonne Bönisch. Bönisch nam een worp over en scoorde daarmee een ippon.

OS: Bronzen medaille voor judoka Gravenstijn

Icon Sport - OS Athene 2004Deborah Gravenstijn heeft een bronzen medaille gewonnen in het judotoernooi in de klasse tot 57 kilogram. In de strijd om de derde en vierde plaats rekende ze af met de Franse Barbara Harel door middel van een ippon.

De Nederlandse won vandaag zowel haar eerste partij tegen de de Italiaanse Cavazzutti, haar tweede partij tegen de Amerikaanse Wilson en haar derde partij (kwartfinale) tegen Danielle Zangrando met een ippon. In de halve finale, tegen Yvonne Bönisch, ging ze echter zelf met een ippon van de mat.

Zie voor meer Olympisch nieuws sport.fok.nl of ons OS 2004-forum!

Reportage: Frauderen voor een visum

Silvia pleegde fraude om de broer van haar Marokkaanse vriend aan een verblijfsvergunning te helpen. Op de valreep ging het mis en werden ze opgepakt door de vreemdelingendienst. Ze moet binnenkort voorkomen. Ook is ze op de vlucht voor haar ex-vriend.

“Ik heb er vaak aan gedacht gewoon maar te verdwijnen. Een nieuwe kamer zoeken, ander werk, een geheim telefoonnummer. Ik heb het nooit gedaan en nu zit ik in een situatie waar geen terugweg mogelijk is. Ik moet ondanks alle problemen soms om mezelf lachen. Hoe kan iemand die zo gewoon is als ik zulke spannende dingen meemaken? Ik ben er nog niet over uit. Sommige vriendinnen zeggen dat ik ben gehersenspoeld. Anderen zeggen dat ik naïef ben. Een ding is zeker. Ik ben er ingeluisd door degene waarvan ik veel heb gehouden. En dat doet meer pijn dan ik op dit moment aankan.”


Silvia leerde Arvid vier jaar geleden kennen in een Amsterdams café. Het waren de spreekwoordelijke vonken die oversprongen, ze viel als een blok voor hem. Het lijkt misschien het klassieke verhaal van een blank Nederlands meisje dat valt voor de mooie, goedgebekte Marokkaan. “Maar dat is het niet”, zegt Silvia. “Ten eerste was ik geen meisje meer. Met mijn 28 jaar had ik de nodige levenservaring opgedaan. Ik had een aantal vervelende relaties achter de rug die me sterker had gemaakt. Arvid was charmant, gaf me het gevoel dat de wereld om mij draaide. Hij was de katalysator die me uit mijn beschermde omgeving duwde. Het is niet zo dat ik een zielig muurbloempje was en niks van de wereld had gezien, maar hij wist me wel te stimuleren meer te ondernemen.”

Binnen twee maanden trok Arvid bij haar in. Ze was nog lang niet toe aan samenwonen, maar hij gaf haar wel het gevoel dat het haar keus was. Dat hij bij haar kwam wonen was overigens de enige optie. Hij had geen dak meer boven zijn hoofd. Uiteraard had ze zo haar twijfels. Maar voor ze het wist stonden zijn spullen in haar kleine woning boven een kapperszaak.

Liegen

Al snel ontmoette ze ook Arvids jongere broer, Cirino, een innemende maar wat stille jongen. En ze maakte niet zonder reden kennis met hem. Cirono had een probleem. Zonder vriendin kreeg hij namelijk geen visum. Arvid had zijn verblijfsvergunning al, maar Cirino moest het hele traject nog doorlopen. Dus vroeg Arvid of ze niet wat formulieren wilde invullen die Cirino aan zijn eerste visum konden helpen.
Ze twijfelde. Als ze ergens niet van hield was het liegen. En dit ging nog een stap verder, dit was pure fraude. Maar Arvid overtuigde haar door haar voor te houden dat ze geen gevaar liep. “En wat zeurde ik nou?”, zegt Silvia. “Ik was een Nederlandse meid die alles had: werk, woonruimte en geld. Ik kon dat toch wel doen voor zijn broer, die anders zou worden teruggestuurd naar Marokko? Mijn handtekening was dus snel gezet. Ik hoefde alleen maar mijn naam neer te zetten. Het postadres was die van Arvid’s ex-vriendin, dus wat was nu eigenlijk het probleem? Natuurlijk waardeerden de twee dat ik wilde helpen en toen Cirino zijn eerste visum liet zien was ik blij dat ik het had gedaan.”

Cocaïne

Intussen bleek Arvid er een geheel eigen gedachte over relaties op na te houden. Hij bepaalde zijn eigen tijden, was vaker niet dan wel thuis en vond het ook niet nodig om me te laten weten waar hij uithing. Het enige dat Silvia wist was dat hij met allerlei handeltjes bezig was. Kleding verkopen uit dozen, dat soort dingen.
Ook had hij een baan waarbij hij het aantal allochtone drugsverslaafden in de grote steden in kaart bracht. Vaak vertelde hij haar over zijn werk, de verslaafden en de gevolgen van drugs. En dat er verschil was tussen verslaafd zijn en zo nu en dan gebruiken. Achteraf bleek hij Silvia voor te bereiden op zijn eigen drugsgebruik: cocaïne.
‘Ik heb zo mijn ideeën over drugs, persoonlijk beperk ik me tot een glas wijn bij het eten, maar ik veroordeelde hem niet. Hij werkte hard, hij had recht op zijn manier van ontspannen. Het geld dat hij verdiende gebruikte hij immers niet alleen voor zichzelf. Maandelijks maakte hij een bedrag over naar zijn moeder in Marokko. Ik steunde hem echt in alles. Toen Arvid geld wilde sturen zodat zijn moeder nieuwe meubels kopen kon, vroeg hij of ik hem geld wilde lenen. Hij had schulden en kreeg niks meer los van de bank. Ik leende ik hem vijfduizend gulden van mijn spaargeld, die hij zo snel mogelijk zou teruggeven.”

Geweldig gevoel


Arvid bleef vaak weg, maar af en toe kwam hij ’s avonds binnenvallen en nam Silvia mee naar de stad. Ze verkenden de stad en bezochten de meest trendy clubs. Nooit werden ze ergens geweigerd, hij wist zich overal binnen te praten. Maar waren ze dan in een club, dan liet hij haar aan haar lot over en moest ze zichzelf vermaken.
“Op een nacht wilde Arvid met mij de belevenis van coke delen. Hij wilde dat ik ook wist hoe fantastisch het was om high te zijn. En twee lijntjes later moest ik toegeven dat het een geweldig gevoel was. Ik kon de hele wereld aan, tot ver in de dag aan toe. Maar zodra het uitgewerkt was wist ik dat dit leuk was voor slechts één keer. Een ervaring erbij, niks meer niks minder.’

Lees verder op de volgende pagina

Audina naar halve finale

Mia Audina heeft zich weten te plaatsen voor de halve finale van het dames badmintontoernooi.

De Nederlandse versloeg de Engelse Tracey Hallam in 2 games. De eerste game ging zonder enige moeite naar Audina met 11-0. In de 2e game ging het een stuk moeilijker, de Engelse kwam steeds beter in haar spel. Uiteindelijk boog Audina toch nog een 7-9 achterstand om in 11-9.

In de halve finale zal Audina nu uit moeten komen tegen de als eerste geplaatste Chinese Ruina Gong.

[update] Moslimterroristen dreigen Nederland met aanslagen

RDJ134, reulnl, BadDay, ircle, Re_plaY, T-X, P-Rick en een anonieme FOK!ker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Via een Arabische website heeft de islamitische terreurgroep al-Tawhid wa al-Jihad Nederland gedreigd aanslagen te plegen, indien het haar troepen niet terugtrekt uit Irak. Op de website is een verklaring te lezen van de moslimterroristen die specifiek voor Nederland bedoeld is. "Dit is een laatste, simpele waarschuwing. Haal de Nederlandse militairen terug uit Irak", zo spreekt de terreurgroep in haar boodschap.

Het ministerie van Defensie zegt op de hoogte te zijn van de dreiging. Daarbij gaf het ministerie aan elke bedreiging richting Nederland serieus te nemen.

Verder staat er in de verklaring: "U zult verrast zijn door de islamitische aardbeving die uw land zal opschrikken. U heeft geen lessen geleerd van Spanje en andere landen. U verstaat alleen de taal van bloed en autobommen."

Al-Tawhid wa al-Jihad is de groepering van Abu Musab al-Zarqawi, wie bekend staat als de leider van het terroristennetwerk al-Qaeda in Irak. De groep van al-Zarqawi geldt als een drijvende kracht achter het geweld tegen buitenlandse troepen. Voor diverse onthoofdingen in Irak is door deze groep de verantwoordelijkheid opgeëist.

Update 15.13
Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft inmiddels bekend gemaakt een onderzoek in te stellen naar de dreiging van de moslimterreurgroep. Afhankelijk van de resultaten van het onderzoek zal overwogen worden of er extra veiligheidsmaatregelen worden getroffen in Nederland.

Vorige maand werden enkele concrete objecten al extra bewaakt vanwege een verhoogde terroristische dreiging. Het algemene dreigingsniveau voor heel Nederland werd toen niet verhoogd. Nog altijd is deze situatie van kracht, aldus een woordvoerder van Binnenlandse Zaken.

Haile Gebrselassie geblesseerd

Haile Gebrselassie zal zich waarschijnlijk moeten afmelden voor de 10.000 meter

De Ethiopische hardloper, in 1996 en 2000 winnaar van het goud op de 10 km, heeft last van een blessure en kan daardoor niet voluit trainen. Aankomende vrijdag staat de 10.000 meter op het programma in het Olympisch Stadion van Athene.

"Haile heeft last van een blessure aan zijn linkerbeen, we hebben nog een paar dagen om te kijken hoe het zich ontwikkelt en of we hem toch nog terugtrekken voor de race", aldus coach Wolde-Meskel Kostre.

Veronica keert terug op de middengolf

Na wat problemen met de verbindingen is vanochtend dan toch het 'oude' Veronica gestart met uitzenden op 828 AM. Op de middengolffrequentie zijn zestien dagen lang oude opnames te horen van Veronica tussen 1959 en 1974. Toen zond het roemruchte radiostation uit vanaf een boot op zee. De Stichting Norderney (de naam van het zendschip) viert met de uitzendingen dat Veronica precies 30 jaar geleden op 31 augustus moest stoppen met uitzenden.

Verschillende dj's en technici werken mee aan de uitzendingen. Van 21 tot en met 31 augustus organiseert de Stichting in samenwerking met Quality Radio in Hotel Lapershoek in Hilversum een groots herdenkingsfeest. Op de zender en in het hotel zullen de medewerkers van Veronica verhalen vertellen over de periode op zee.


Een oud exemplaar van de Top 40

Van Moorsel zet OS voort

Leontien Zijlaard-Van Moorsel zal de rest van de Olympische Spelen hoogstwaarschijnlijk nog gewoon meedoen. Haar blessures bleken niet zodanig dat ze moet afhaken.

Na de valpartij van gisteren, was het onzeker of Van Moorsel de tijdrit op de weg en individuele achtervolging op de baan nog zou kunnen rijden. De kneuzingen bleken gisterenavond al mee te vallen, maar men vreesde voor een hersenschudding. Na een goede nacht slaap blijkt Van Moorsel echter fit genoeg om haar olympische toernooi voort te zetten.

De teamarts en de fysiotherapeut zullen haar voor de zekerheid vanavond nogmaals onderzoeken, om te kunnen bepalen of deelname daadwerkelijk verantwoord is. Van Moorsel zelf wil graag starten aangezien ze na deze wedstrijden haar wielerloopbaan beëindigd.

Schutter Boschman begint slecht

Schutter Dick Boschman is het Olympische schiettoernooi slecht begonnen.

De 27-jarige Boschman eindigde op het onderdeel 10 meter luchtgeweer op de 18e plek en werd zodoende uitgeschakeld, omdat alleen de eerste acht zich voor de finale plaatsten. Voor de sergeant van de Koninklijke Landmacht is het toernooi nog niet voorbj, hij doet later ook nog mee aan het onderdeel 50 meter luchtgeweer.

Richard Witschge op proef bij Rangers

Richard Witschge is op proef bij Glasgow Rangers. De club bekijkt of 34-jarige middenvelder een verbetering zou zijn in de selectie.

Witschge kwam het afgelopen jaar uit voor het Japanse Oita Trinita. Nadat daar zijn contract niet werd verlengd, hoopte Witschge in Europa nog een club te vinden. Afgelopen maanden toonden echter weinig clubs interesse. Witschge dacht erover om voor amateurclub ADO'20 te gaan spelen.

De komende dagen zal Witschge nu meetrainen bij Glasgow Rangers. Manager Alex McLeish heeft als hoogste prioriteit om nog wat versterkingen voor het middenveld te vinden.

De Graafschap ziet versterking

De Graafschap is in onderhandeling met PSV om Jasar Takak (22) of Arvid Smit (23) los te weken. Beiden hebben geen uitzicht op een basisplaats in Eindhoven.

De Superboeren haalden voor dit seizoen keeper Rob van Dijk weg bij PSV. Veel andere aankopen deed het niet, versterkingen waren aanvaller Patrick Ax en verdediger Mirano Carrilho. Voor de middenlinie zou Smit of Takak nu welkom zijn.

Takak kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor FC Zwolle. Hij scoorde toen in 34 duels achtmaal. Smit speelde vorig seizoen 29 duels voor FC Groningen. Hij kwam daarbij vijfmaal tot scoren.

'Ringtone-concert' in Nijmegen centrum

Telecomprovider T-Mobile organiseert aanstaande donderdag een 'ringtone-concert' in Nijmegen om de opening van de eerste T-Mobile winkel te vieren. Vanaf 20:00 uur zal op de grote markt in de Gelderse stad het concert te horen zijn onder leiding van een dirigent. Vanaf 19:45 uur is het de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen zich verzamelen op de Grote Markt.

De winkel in Nijmegen is in de eerste in een reeks. Dit voorjaar kondigde de provider al aan dat het eigen winkels zou gaan openen.

Man bedelt als zwangere vrouw

Icoon opmerkelijk nieuwsDe politie van Honduras heeft een man gearresteerd die verkleed als een zwangere vrouw aan het bedelen was. Samuel Bonilla bedelde zo al twee jaar in de straten van Pedro Sula. Hij vertelde de politie dat hij op het idee kwam nadat hij zag dat zwangere vrouwen die bedelden veel meer geld kregen.

''Hij vertelde ons dat hij het geld dat hij verdiende wilde verdriedubbelen door zich als zwangere vrouw te verkleden en dat hij het oneerlijk vond dat mannen nooit echt zwanger konden raken'', aldus een woordvoerder van de politie.

Nike haalt reclame van Australische buis

Icoon opmerkelijk nieuws
In Australië trekt het sportmerk Nike zijn reclame terug waarin te zien is hoe jonge tennissters staan te zwijmelen bij het zien van hun tennisleraar. Er waren klachten binnengekomen dat de spot de indruk van pedofilie zou kunnen wekken.

De reclame is ook in ons land te zien. In de spot veranderen de meisjes in tennisster Serena Williams om indruk te maken op hun leraar. Wanneer hij een bal op zijn hoofd krijgt, schrikken ze en veranderen weer terug in verlegen tennismeisjes.

Op dit moment is de combinatie tennisleraar en meisjes erg ongelukkig in Australië. Anderhalve week geleden werd in Australië de bekende tennisleraar Gavin Hoppe tot drieëneenhalf jaar cel veroordeeld wegens seksueel misbruik van een veertienjarig meisje. Het misbruik vond negentien jaar geleden plaats, toen Gavin op een school les gaf. Later werd hij coach van bekende tennissers als Monica Seles, Iva Majoli, Mark Philippoussis en Tommy Haas.

Directeur Tony Balfour van Nike Australia zei dat de reclame verkeerd getimed is. Hij bood tevens zijn excuses aan. In ons land blijft de spot gewoon uitgezonden worden.

Hoorzitting Grieken weer uitgesteld

Het Internationaal Olympisch Comité heeft de hoorzitting over de Griekse atleten Kostas Kenteris en Ekaterini Thanou opnieuw uitgesteld. Het is al de tweede keer dat de hoorzitting wordt uitgesteld.

De Griekse atleten moeten zich verantwoorden voor het niet verschijnen bij een dopincontrole. Vanwege een motorongeluk liggen ze echter nog in het ziekenhuis. Afgelopen vrijdag ging om die reden de eerste hoorzitting al niet door. Nu is op het verzoek van de advocaat om dezelfde reden de hoorzitting uitgesteld.

Kenteris heeft voor het eerst sinds de gebeurtenissen uitlatingen erover gedaan. Hij vertelde dat hij nooit de oproep voor de dopingcontrole heeft ontvangen. De Griekse sportfederatie heeft de atleten voorlopig geschorst, tot het IOC de mogelijkheid heeft gehad om de zaak te bekijken.

Bettini weer nummer één

Paolo Bettini is door zijn overwinning in de Olympische wegwedstrijd weer terug op de eerste plaats van de UCI-wereldranglijst.


Dankzij de olympische titel passeerde de 30-jarige Italiaan Erik Zabel, Alejandro Valverde en Davide Rebellin in de ranglijst. Ondanks zijn valpartij in Athene blijft Michael Boogerd de beste geklasseerde Nederlander.

UCI-ranglijst

1. (4) Paolo Bettini (Ita, QSD)
2. (1) Erik Zabel (Dui, Tmo)
3. (2) Alejandro Valverde (Spa, Kel)
4. (3) Davide Rebellin (Ita, Ger)
5. (5) Alessandro Petacchi (Ita, Fas)
6. (6) Lance Armstrong (VS, USP)
7. (7) Damiano Cunego (Ita, Sae)
8. (8) Miguel Martín Perdiguero (Spa, SDV)
9. (9) Jens Voigt (Dui, CSC)
10. (10) Tom Boonen (Bel, QSD)
14. (14) Michael Boogerd (Ned, Rab)

Drie nieuwe recruten voor QuickStep

De Belgen Kevin De Weert, Sebastien Rosseler en de Italiaanse kampioen Christian Moreni maken volgend jaar de overstap naar Quick Step, aldus ploegleider Patrick Lefévère.

Lefévère heeft met alledrie een mondeling akkoord bereikt en ze zullen op een september een tweejarig contract tekenen bij het Belgische QuickStep. De Weert had ook een aanbieding om zijn contract te verlengen bij Rabobank maar denkt bij QuickStep meer groeimogelijkheden te hebben.

Rosseler reed al voor Lefevere maar dan onder de zusterploeg Relax - Bodysol. Moreni, onlangs nog aan de slag in de wegrit van de Olympische spelen verlaat het Italiaanse Alessio en zal zijn landgenoten Paolini en Bettini gaan vervoegen.

Vakantiewerk in kwart van de gevallen onveilig

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Meer dan een kwart van de bedrijven die de Arbeidsinspectie deze zomer heeft bezocht houdt zich niet aan de regels voor jonge vakantiewerkers. De inspectiedienst van het ministerie van Sociale Zaken heeft de tussenuitslag van het onderzoek maandag bekend gemaakt. Van de tot nu toe 480 gecontroleerde ondernemingen hield 28 procent zich onvoldoende aan de regels.

In totaal constateerde de Arbeidsinspectie 187 overtredingen. Bijna eenderde van deze overtredingen betrof kinderen tussen de 13 en 15 jaar die voor hen verboden werk moesten verrichten, zoals werk aan de lopende band of in de buurt van een werkende machine. Bij in totaal veertig bedrijven was er geen risico-inventarisatie en -evaluatie aanwezig, wat wel verplicht is.

Volgens een woordvoerster van de Arbeidsinspectie zijn de controles nog niet klaar. "Maar zo op het oog lijken de werkgevers dit jaar beter op de hoogte van de regels voor vakantiewerk," aldus de woordvoerster. In 2003 vond de inspectie namelijk nog bij 33 procent van de bedrijven een overtreding.

Dit jaar richten de inspecties zich vooral op de landbouw en de gezondheidszorg, omdat daar veel vakantiewerkers onder de 18 jaar werken.

Gasexplosie verwoest stacaravan op Limburgse camping

reulnl en twee anonieme FOK!kers hadden ons via de submit te melden:

Een gasexplosie op een Limburgse camping heeft zondagavond een stacaravan volledig verwoest. De bewoners van de caravan op camping 't Karrewiel in Meerlo waren ten tijde van het ongeval niet aanwezig. Verschillende omliggende caravans liepen schade op. Een persoon raakte lichtgewond.

De knal was tot in de wijde omtrek te horen. Een kleine brand die na de explosie ontstond werd door campinggasten geblust. De politie onderzoekt of de explosie is veroorzaakt door een gasfles in de caravan of een lekkende gasleiding.

'Op de camping naar het toilet is het ergste'

Icoon Algemeen nieuws Uit een onderzoek van Glorix is maandag gebleken dat één op de vijf kamperende Nederlanders het naar het toilet gaan op een camping het ergste vindt dat er is. Van de vrouwen tussen de 18 en 24 jaar kan bijna de helft niet rustig naar de wc gaan op een camping. Het gaat zelfs zo ver dat volgens het onderzoek 85 procent van alle vrouwen tijdens de vakantie wenst een man te zijn.

De grootste ergernis wordt natuurlijk gevormd door vieze toiletten, maar ook hurktoiletten zijn niet populair. De helft van de kampeerders vindt een hurktoilet veel minder hygiënisch dan het eigen toilet.

Maar de campingbezoeker stoort zich niet alleen aan de hygiëne. Een kwart van de vrouwen vindt het vervelend als de toilethokjes op de camping gehorig zijn, en 'zit' daardoor niet op haar gemak. Achttien procent van de Nederlanders ziet het met een wc-rol in de hand over de camping lopen als gênant, en acht procent gaat zelfs zo ver om de wc-rol tijdens de voettocht te verstoppen.

Belgische smst vader over aanstaande dood

Een moord in het Belgische Mechelen is opgelost doordat het 18-jarige slachtoffer kort voor haar dood kans zag haar vader een sms te sturen. De Belgische Stefanie De Mulder werd door haar stiefmoeder en -broer met knuppels geslagen en van een trap gegooid. In doodsnood stuurde ze haar vader een kort bericht.

Stefanie verdween volgens haar vader woensdagavond. Hij deed donderdag aangifte van vermissing, en kwam vervolgens vrijdag tot de ontdekking dat zijn dochter hem een bericht had gestuurd. De recherche kwam hierna vrij snel tot de ontdekking dat er in het huis een flinke vechtpartij had voorgedaan. De stiefmoeder en -broer zijn gearresteerd. De stiefbroer bekende dat hij het lichaam van Stefanie in de Antwerpse haven had gegooid, waar het zaterdagmiddag door duikers werd gevonden.

FOK!radio: Geen Nolius, wel Neusaap

Goed nieuws voor de Nolius-haters, slecht nieuws voor zijn fans: Nolius presenteert vanavond geen FOK!radio, hij geniet nog van een welverdiende vakantie met zijn ChrisJX.

Als vervanger hebben wij na lang wikken en wegen gekozen voor Neusaap, bekend van het forum. Hij heeft behoorlijke ambities op radiogebied en vanavond laat hij horen wat hij kan. Hij neemt twee gasten mee en kiest enkele platen uit, dus zorg dat je zeker luistert naar dit radiotalent.

Uiteraard zijn er ook de vaste onderdelen, zoals de Week van Cynix, Yvonne's Roddelrubriek, het FP-Nieuwsoverzicht en SunChaser Gaat Offtopic.

De show begint om 20.00 uur en je kun je beluisteren via ActionRadio. Voor meer info: radio.fok.nl

Nabaldian zegt af, Henman verliest

Slechts weinig verrassingen op de eerste speeldag van de eerste ronde, buiten Tim Henman, die al in de eerste ronde wordt uitgeschakeld. De Argentijn Nabaldian zei deze morgen af omdat hij nog te veel last had van een schouderblessure.

Jiri Novak was de boosdoener voor de Britse tennishoop. De voormalige nummer vier van de wereld schakelde de Brit uit met een simpele 6-3 6-3 stand. Henman had de Britse kranten gisteren nochtans verteld dat de Olympische velden hem uitstekend lagen.

Nabaldian zullen we niet aan het werk zien op deze Olympische Spelen. De Argentijn was wel afgereisd naar Athene maar besloot gisterenmiddag dat de blessurelast nog te zwaar was.

De andere favorieten bij de mannen deden het dan weer wel goed. In allemaal tweesetters speelden Roddick, Ferrero en Safin zich op deze windige dag een plaats bijeen voor de volgende ronde. Topfavoriet Federer komt vandaag nog aan het werk, op deze volgens hem opvallend snelle baan.

In het vrouwentennis heeft Justine Hénin na een lange periode van afwezigheid bewezen dat ze er terug staat. Ze versloeg de Venezolaanse Vento-Kabchi met 6/3 6/4. Ook Venus Williams en Myskina hadden niet veel problemen met hun tegenstandster en kampen verder in de tweede ronde.

FOK! winnaars Garfield prijsvraag

De afgelopen week maakte je op FOK! kans op een Garfield pakket. Dat jullie allemaal dol zijn op deze maffe kat bleek wel uit het aantal inzendingen. Meer dan 500 goede antwoorden mochten we ontvangen. Er kunnen er helaas maar drie winnen en dat zijn geworden:

Batsies
hertz
Ingrid1971

Het goede antwoord moest natuurlijk Jim Davis zijn.
Gefeliciteerd! De pakketten komen zo spoedig mogelijk naar jullie toe.

Van den Berg kan kiezen

Peter van den Berg heeft de clubs voor het uitkiezen. Nadat Feyenoord liet weten dat de verdediger mag vertrekken, hebben meerdere clubs zich gemeld.

Bekend is dat NAC Breda en Vitesse zich bij Van den Berg hebben gemeld. Daarnaast zouden ook een aantal buitenlandse clubs interesse hebben getoond, maar die interesse is nog minder concreet. Van den Berg wil echter wel snel zaken doen.

Van den Berg verbaast zich enigszins over de vele belangstelling: "Niet dat ik aan mijn eigen kwaliteiten twijfel, maar de naam Feyenoord blijkt toch iets magisch te hebben. Er melden zich clubs die misschien niet hadden aangeklopt als ik bij een middelmatige club had gespeeld."

Van Alten ronde verder

Wietse van Alten heeft bij het handboogschieten de laatste 32 bereikt. Hij won zijn partij van Ricardo Merlos uit El Salvador.

In een spannende partij gingen de twee schutters lange tijd gelijk op. Het was uiteindelijk zo spannend dat het op de laatste pijl aan kwam. Van Alten won uiteindelijk met 152 om 151 punten.

Van Alten was na afloop erg opgelucht: "Het was een hele zware wedstrijd. Het kwam aan op de laatste pijl. Hij schoot een zeven en ik een negen. Dat tekent de klasse, hè. Ik ben erg blij met deze overwinning."

Meeste auto's open met vals sleutelsetje

Via internet worden er speciale sleutelsetjes aangeboden, waarmee het openen van auto's kinderspel is. Dit inbrekersgereedschap, dat ook op Nederlandse websites voor een paar honderd euro wordt aangeboden, zijn auto's van talloze populaire merken vaak zonder problemen binnen enkele seconden te openen.

Politie en justitie staan vooralsnog machteloos tegen dit fenomeen. "Je doet er niks aan", aldus Guus Wesselink van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc). In de praktijk blijken voornamelijk criminelen uit Oost-Europa zich te bedienen van deze zogenaamde picksets, waarmee ze de auto's op bestelling kunnen 'leveren'. Het speciale kernteam Oost-Europa heeft onlangs al drie bendes opgerold, die allemaal hetzelfde slotenmakersgereedschap gebruikten.

Eerste woorden na coma: "Fuck off"

Een 22-jarige man die na een zwaar ongeval in coma raakte, is na 41 dagen ontwaakt. In plaats van een uiting van vreugde of iets anders positiefs sprak de Brit echter de woorden "Fuck off" richting zijn moeder.

"Ik heb van geluk gehuild toen ik hoorde dat ik moest oprotten", aldus de 39-jarige moeder van de jongeman. "Vanaf dat moment wist ik dat het beter met hem ging. Dat is zijn manier om te vertellen dat hij in orde is."

De zoon liep ruim een maand geleden ernstig hoofdletsel en diverse botbreuken in de nekstreek op bij een ongeval.

Duitse supermarkten verkopen weer bier in blik

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Sinds Duitsland vorig jaar statiegeld invoerde op blikjes, hebben veel supermarktketens deze uit het assortiment gehaald. De reden: het inzamelen van lege blikjes bleek voor hen te omslachtig en te duur. Frisdrankproducenten en bierbrouwers zagen hun afzet dan ook dalen door de invoering van deze statiegeldheffing.

Ondanks deze actie bleef er onder de klanten nog altijd de vraag om bier uit blik aanwezig. Daarom hebben de discount-supermarkten Lidl en Netto, na een succesvolle proef van zes weken, het plan opgevat de verkoop van bier in blik in ere te herstellen. "Het blik is terug. De klant heeft besloten", aldus directeur Juel Jensen tegen de Frankfurter Allgemeine.

Vanuit Europa werd er overigens al zware druk uitgeoefend op Duitsland om het statiegeld af te schaffen, voornamelijk vanuit het oogpunt van vrije concurrentie. Het systeem is volgens de Europese Commissie oneerlijk voor buitenlandse brouwers, voor wie de kosten en afstanden te groot zijn om het blik in te zamelen.

Tien gewonden bij ongeluk op A16

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Zeker tien mensen zijn vanochtend vroeg lichtgewond geraakt bij een ongeluk op de snelweg A16. Drie auto's en een autobus reden op elkaar in, nadat de bestuurders vermoedelijk waren afgeleid door een brandend busje op de parallelweg. De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving.

Door het ongeval was de A16 tussen knooppunt Ridderkerk en knooppunt Terbregseplein vanaf vier uur 's nachts enkele uren afgesloten en moest het verkeer worden omgeleid.

Saviola mag weg bij Barcelona

Barcelona wil Javier Saviola het komende seizoen verhuren. De club denkt dat de 22-jarige spits weinig aan spelen toe zal komen.

Saviola kwam in 2001 naar Barcelona en maakte sindsdien 44 doelpunten voor de club. Vaak moest hij met Patrick Kluivert strijden om een plaats als diepste spits. Trainer Rijkaard heeft twee nieuwe aanvallers aangetrokken met Larsson en Eto'o. Ondanks het vertrek van Kluivert zijn de kansen van Saviola daardoor verminderd.

Saviola zelf mist momenteel de voorbereiding op het seizoen. De Argentijnse speler speelt met zijn land in het Olympische voetbaltoernooi.

Dream Team verliest 1ste wedstrijd

Het Amerikaanse Dream Team heeft gisteren verloren van Puerto Rico. Het is voor het eerst sinds NBA-spelers meedoen met de Olympische Spelen, dat het team daar een wedstrijd verliest.

Sinds de Olympische Spelen van 1992 bestaat het Amerikaanse basketbalteam uit sterspelers uit de NBA en noemen ze zich het Dream Team. Op de Olympische Spelen verloren ze dan ook voor het laatst in 1988. Nu heeft Puerto Rico bewezen dat het Dream Team te verslaan is.

Puerto Rico liep in de wedstrijd snel uit naar een riante voorsprong van 22 punten. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 73-92 nederlaag voor de Amerikanen. Plaatsing voor de volgende ronde blijft echter gemakkelijk. De eerste vier ploegen uit een poule met zes ploegen gaan door.

Uitslagen poule A:
Italië - Nieuw-Zeeland 71-69
China - Spanje 58-83
Argentinië - Servië en Montenegro 83-82

Uitslagen poule B:
Angola Litouwen 73-78
Puerto Rico Verenigde Staten 92-73
Griekenland Australië 76-54

Vader en dochtertje overlijden bij ongeluk

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie meldt dat een 41-jarige vader en zijn tweejarige dochtertje bij een bos in Steenbergen (Drenthe) om het leven zijn gekomen door een ongeval. De vader fietste, met zijn dochtertje achterop, vanuit een bospad de weg op, waarna hij werd aangereden.

Zowel de vader als zijn dochtertje overleden ter plaatse. De bestuurder van de auto was een 31-jarige man uit Veenhuizen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.