Verbazing over vertrek Mosley

Het aftreden van Max Mosley als president van de FIA heeft voor veel verrassing gezorgd onder coureurs en teambazen.

"Het is ongetwijfeld erg verrassend nieuws," aldus Michael Schumacher. "Ik denk dat Max erg goed was in wat hij heeft gedaan. Er zijn misschien tijden geweest dat ik het niet met hem eens was, maar ik denk dat hij voor de sport in het algemeen veel heeft bereikt op het gebied van veiligheid en de reputatie van de Formule 1. Hij is erg actief en een harde werker geweest." Volgens de Duitser zal het moeilijk zijn om een goede vervanger voor Mosley te vinden.

Juan Pablo Montoya is het niet met dat laatste eens. Hij ziet in het aftreden van Mosley de mogelijkheid tot veranderingen, maar gaf wel aan niets tegen Mosley te hebben. "Misschien hebben we iemand met nieuwe ideeën, nieuwe dingen nodig. Het zou goed zijn om iemand met ontwerperservaring te krijgen om de beslissingen te maken die genomen moeten worden."

Eddie Jordan hoopt dat Mosley zijn beslissing nog terugdraait. "Ik ben erg verrast door het nieuws," zei de teambaas. "Het is een moeilijke tijd voor de Formule 1 en ik hoop dan ook dat hij er opnieuw naar zal kijken en misschien zijn beslissing zal heroverwegen."

Er wordt gespeculeerd dat Mosley aftreedt omdat hij gefrustreerd zou zijn geraakt door de halstarrigheid van veel teambazen. De echte reden wordt mogelijk later vandaag bekend tijdens de persconferentie die de FIA-president houdt.