FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 2 juli 2004

Ze zijn er! Och, hoe een vruchtbare dag!

.

Vanochtend vroeg om 07.05 glipte er uit de buik van de vrouw van RRRobert (Nieuwsposter) een kleine spruit genaamd Ronja. (Specs: 3620 gram, 49 centimeter @ 3 uur.)

En dat was nog niet alles, ook vandaag, om 17.21 is Tobias geboren. (Specs: 4160gram, 54 centimeter.)

Tobias is de kleine van reviewheldin Pluisje en ons aller weblogcoordinator Rickmans.

Pics! Pics!

Ronja:

Tobias:

Twee crewbabies op één dag. Woei!

Overigens is deze foto van Tobias en papa hét bewijs dat mannen met baby's sexy zijn. Zie trouwens ook dit topic voor meer foto's van Tobias. .

Massahysterie

Elke keer opnieuw trap ik er weer in. De kwalificaties laten me koud en als ik kijk, kijk ik met iemand mee. Als de poules bekend gemaakt worden, ben ik de laatste die weet tegen wie "we" moeten. Ergens tussen dat moment en de aftrap van de openingswedstrijd word ik gegrepen. Gegrepen door het virus wat "oranjekoorts" heet.

Ik beken. Ik ben een gelegenheidssupporter. Tot een paar jaar terug volgde ik de competitie ook en vrat alles wat met Nederlands voetbal te maken had. Toen Ajax won van Gremio stond ik te janken. De godenzonen wonnen sowieso alles wat er te winnen viel in die periode. Toen het plaatselijke sufferdje tegen Ajax mocht spelen, stond ik vooraan bij het veld te schelden. Te schelden op de scheids die de toen nog veelbelovende Martijn Reuser een gele kaart gaf. Ik heb die avond handtekeningen gehad van Marc Overmars, Jari Litmanen, Patrick Kluivert en eerder genoemde Martijn Reuser. Ik heb Frank de Boer aangeraakt en op de spelersbus geslagen. Toen ik die avond ging slapen, lag het schriftje met handtekeningen op mijn nachtkastje. Ik droomde en ademde voetbal.

Ergens tussen nu en toen is die passie verdwenen. Eens in de twee jaar laait die passie weer op. Zo ook dit jaar. Ik had weinig vertrouwen in onze mannen en hield rekening met een uitschakeling in de eerste ronde. Ik twijfelde of ik het EK sowieso zou volgen. Ik ergerde me aan alle "specialisten" op tv, in de krant, trein en metro. 16 miljoen bondscoaches weten je precies te vertellen hoe je de finale moet halen. Aan het begin van het EK was ik nog nuchter en moest lachen om de massahysterie. Afgelopen woensdag zat ik met samengeknepen billen op de bank naar de tv te krijsen. Toen het fluitsignaal klonk voelde ik mijn ogen prikken. Het was niet eerlijk! Frisk was een thuisfluiter! De Portugezen speelden vals! Pi-air had er eerder in gemoeten! Kwaad, teleurgesteld en verdrietig stampte ik door mijn woonkamer.

Opeens had ik door waar ik mee bezig was. Het was helemaal niet oneerlijk. "Wij" speelden ook een rukwedstrijd. Het lag niet aan Dick, niet aan Frisk, niet aan de Portugezen, maar aan die 11 mannen die op het veld stonden. En waarom, in godsnaam, wáárom had ik me wéér zo mee laten slepen? Het is maar een spelletje. Maar het hele land, mezelf incluis was in de rouw. Toen begon ik te relativeren. "Met één overwinning de halve finale halen is ook wel heel knap." "Twee jaar geleden waren we er niet eens bij!" . Dus waar was ik nou zo verdrietig om?

Sterker nog, waarom was ik überhaupt verdrietig? Ik ben immers geen voetbalfan meer. Dus waarom ging ik dood bij de strafschoppen? Waarom heb ik me zo mee laten slepen? Ben ik dan toch niet zo onafhankelijk als ik dacht en laat ik me gewoon meeslepen met de massa? Ik vraag me af waar het mis is gegaan. Bij de aftrap van de eerste wedstrijd van onze jongens ging het eigenlijk al mis. Vanaf dat moment was ik hooked. Elke avond keek ik voetbal. Voorbeschouwingen, nabeschouwingen, prognoses, statistieken, studio Sportzomer, villa BvD, SBS Oranje-journaal. Ik was een onvervalste voetbalslet. In de trein vocht ik om het oranjekatern van de Metro en ik gaf mensen ongevraagd mijn mening over de opstelling van onze jongens.

Ik was verworden wat ik verafschuwde. Een gelegenheidssupporter. Een parttime bondscoach. Zo'n vervelende betweter die eens in de twee jaar een wedstrijdje kijkt en zichzelf meteen een kenner noemt.

Maar dat is nu allemaal voorbij. Wij zijn er uit, de jongens zijn al terug in Nederland en over twee jaar proberen we het weer. Ik ben alweer helemaal de oude en alles is weer normaal. Na dit weekend is het hele EK-circus voorbij en hebben we het er twee jaar niet meer over. Rest mij nog een ding; mijn longen uit mijn lijf schreeuwen voor Griekenland, waar ik een korte periode heb gewoond.

ELLA ELLADARA!!!

Sony Walkman bestaat 25 jaar

Icoon Digital nieuwsDe Sony Walkman bestaat deze week precies 25 jaar. De ongekende populariteit van het apparaat zorgde ervoor dat alle draagbare muziekspelers 'walkman' worden genoemd. Sony viert het jubileum van de Walkman met een tentoonstelling van 130 modellen in Tokyo. In de afgelopen 25 jaar zijn van de 1.100 modellen meer dan 340 miljoen Walkmans verkocht.

Het succes van de walkman is vooral te danken aan kinderen en jongeren die er massaal één aanschaften. In de loop van de tijd is de Walkman veranderd in een geavanceerd apparaat met digitale technologieën. Vroeger werd muziek op cassettebandjes opgenomen; tegenwoordig heeft de muziekliefhebber keuze uit compact discs, mini discs of memory sticks. Omdat mensen de Walkman vooral gebruiken om buitenshuis naar muziek te luisteren, was er weinig noodzaak tot een opnamemogelijkheid. Daarvoor in de plaats worden tegenwoordig 'walkmans' uitgebracht met steeds grotere opslagcapaciteit, zoals de populaire Apple IPod. Ook Sony zal met een concurrent van de IPod komen: later deze maand zal de eerste harddisk-Walkman met een capaciteit van 20 gigabytes worden geïntroduceerd.

Eerste stereo Walkman (Sony TPS-L)
Eerste stereo Walkman (Sony TPS-L)


Sony's eerste digitale Walkman met ingebouwde harddisk: Sony NW-HD1
Sony's eerste digitale Walkman met ingebouwde harddisk: Sony NW-HD1

Flash Flip Cursus (supreme)

Dames en heren,

En dan nu een cursus, flippuh met flash. Ik heb ze allemaal hand-picked voor jullie hier geplaatst. Dus reacties zijn welkom.

Leech = Reply, if not then DIE zoiets!

ow btw, een paar zijn 18+ ('t is maar ff dat u het weet)

Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash
Flippen met Flash

Vlamvattende mobiel verbrandt billen tiener

Een 16-jarige tiener uit het Amerikaanse Californië heeft tweedegraads brandwonden opgelopen nadat haar mobiele telefoon ontvlamde in de achterzak van haar broek. Het is de brandweer nog niet duidelijk hoe de gsm, van het merk Kyocera, in brand vloog.Eerder al gebeurde een zelfde soort incident in Nederland. Een 15-jarige scholier uit Hengelo kreeg de schrik van zijn leven toen de accu van zijn mobiele telefoon in zijn broekzak ontplofte. Waarschijnlijk ontwikkelde zijn batterij een kortsluiting, waardoor die zo heet werd dat de chemicaliën explodeerden. Nokia gaf destijds de schuld door, en beweerde dat het voorval had kunnen plaatsvinden doordat de jongen zijn telefoon met een niet-originele batterij had uitgerust.

Sensation volledig uitverkocht

Na Sensation White is ook Sensation Black nu uitverkocht. Vanmiddag werd het laatste kaartje verkocht. Beide dance-events worden in de Amsterdam Arena gehouden.

Morgen start Sensation White om 21:00 uur. 40.000 mensen zullen waarschijnlijk flink uit hun dak gaan met een line-up van de dj's Brian S, Benjamin Bates, Paul van Dyk, Sander Kleinenberg, Erick Morillo en Joost van Bellen.

Sensation Black zal volgende week zaterdag plaats vinden en staat in het teken van de harde varianten van dance. Marcel Woods, DJ Luna, Darkraver, Promo, Pavo en Yoji Biomehanika draaien dan in de Arena.

Op FOK! hoef je natuurlijk niets te missen van Sensation. Reviewer TripleM is morgen aanwezig in de ArenA. Komende week kun je hier zijn review lezen.

Meer muzieknieuws op Muziek.fok.nl!

Arrestatie na illegaal filmen in bioscoop

Een 16-jarige Amerikaanse jongen is woensdag gearresteerd nadat hij met zijn camcorder een illegale opname van Spiderman 2 wilde maken. De tiener werd door een medewerker van de bioscoop uit het publiek geplukt, nadat de man hem had opgemerkt met een nachtkijker.

Spiderman


Het oplettende personeelslid werd beloond met een bedrag van 500 dollar (420 euro). Door het uitloven van beloningen hoopt de filmindustrie de illegale filmpraktijken terug te dringen. De ongelukkige jongeman kan worden beschuldigd op basis van een nieuwe wet, waarin wordt gesteld dat er geen opnameapparatuur mag worden meegenomen in een bioscoop. Mocht de tiener schuldig worden bevonden aan de hand van de nieuwe wet, dan kan hij zich klaarmaken voor een jaar gevangenisstraf of een boete van 2500 dollar (2000 euro).

China wil sms onderwerpen aan censuur

In navolging van internetcafe’s, providers en computergames, wil China ook de in het land verstuurde sms-berichten onder controle hebben. Naar verluidt zijn de landelijke autoriteiten al zo ver dat ze alle sms’jes kunnen filteren op ‘foute politieke geruchten’ en 'staatsondermijnende activiteiten’.

Chinezen en hun mobiele telefoon..


Telecomaanbieder China Mobile Corporation is tot nu toe de enige die mee doet aan de bespionering. Het bedrijf, bevoorrecht met een marktaandeel van 65 procent, heeft hiermee de kans om de meerderheid van de in het land verstuurde berichten te controleren. Vorig jaar verstuurde de Chinezen ruim 220 miljard tekstberichten met hun mobiele telefoon.

Bedreigde wethouder stapt op

Icoon Binnenlands nieuwsEen wethouder in het Brabantse Goirle is afgetreden na bedreigingen aan zijn adres. Volgens de bestuurder leggen doodsbedreigingen een te zware druk op zijn privé-leven. Dat maakte hij vrijdagmiddag in een brief aan zijn gemeenteraad bekend.

T.P. de Vries (VVD) was als wethouder verantwoordelijk voor een omstreden centrumplan. Behalve de bedreigingen speelde ook een rapport van de VROM-inspectie een rol bij het aftreden. Volgens de inspectie had De Vries ten onrechte vergunning gekregen voor het verbouwen van een woning in het buitengebied van Goirle. De afgetreden wethouder bestrijdt deze conclusie.

Luik klaar voor Tour

Luik is klaar voor de start van de Tour de France morgen. Men hoopt opnieuw een Belg in Luik in het geel te kunnen inhuldigen.

Morgen worden er in Luik 200.000 mensen langs de 6,1 korte route van de proloog verwacht. Om de Tour goed te begeleiden zijn er in Luik morgen 900 agenten actief, waaronder 15 agenten uit Nederland en 10 uit Duitsland. Voor het schoonmaken staat een legertje van 230 man klaar om na de rit alles weer schoon te krijgen.

De Belgen hopen op een groots feest, waarbij men hoopt dat net als in 1995 een Belg met de bloemen kan zwaaien. Toen wist Johan Bruyneel de rit en de gele trui te pakken.

Boonen wil gele trui

Tom Boonen wil in de eerste dagen van de Tour de gele trui pakken. Daarnaast gokt hij erop dat hij Petacchi kan verslaan.

Tom Boonen vertelde: "Ik wil niet zeggen dat ik de proloog zal winnen, maar ik wil wel niet te veel seconden prijsgeven. Een kleinere achterstand kan ik met bonificaties van aankomsten en tussensprinten wegvegen."

Hij vertelde over de strategie om Petacchi te kloppen: "Eerst laten we de ploeg van Petacchi werken. Dan moet Bettini erover, Zanini zet zijn sprint in en ik kom uit het wiel. Petacchi is te kloppen."

Laatste training Rabo's gestaakt

De laatste training van de Rabobank-ploeg voor de Tour de France is letterlijk in het water gevallen. Het retourtje Luik-Maastricht-Luik werd niet voltooid.

De renners hadden zich vandaag voorgenomen om na de medische controle, die alle Rabo-renners zonder problemen doorkwamen, er een mooie dag van te maken. Vanuit Luik een stukje fietsen naar Maastricht. Daar een kopje koffie op het Vrijthof en weer terug.

Ze kwamen echter nooit op het Vrijthof aan. Er hingen zodanige regenbuien in de lucht dat halverwege werd omgedraaid en teruggefietst naar Luik. daar hoopt men morgen op een droog begin van de Tour de France.

CD: 2x Jedi Mind Tricks

Hiphopliefhebbers kennen ongetwijfeld het fantastische “Violent By Design” van de uit Philadelphia afkomstige groep Jedi Mind Tricks. Dit album verscheen in 2000 op Superegular Recordings en werd al snel gezien als een underground klassieker. Nu heeft Babygrande Records het album opnieuw uitgebracht, deze keer met een bonus dvd. Als extraatje is er ook nog een review van Jedi Mind Tricks Presents Outerspace. Ben je benieuwd of dit ook een klassieker kan worden? Lees snel verder.

Collina heeft laatste interland gefloten

Icon EK 2004 PortugalDe halve finale tussen Griekenland en Tsjechië op het Europees Kampioenschap in Portugal, die gisteren werd gespeeld, is de laatste interland geweest die onder leiding van scheidsrechter Pierluigi Collina stond. De Italiaanse scheidsrechter gaat verplicht met 'scheidsrechterspensioen'.

Collina, met zijn karakteristieke kale hoofd en indringende ogen, wordt over het algemeen beschouwd als de beste scheidsrechter ter wereld. Hij wordt in februari 45 jaar en moet dan verplicht met pensioen. Het hoogtepunt in zijn carrière beleefde de scheidsrechter, die ook financieel consultant is, toen hij de finale op het Wereldkampioenschap voetbal 2002 tussen Brazilië en Duitsland leidde. De Engelse voetbalbond wil Collina graag inzetten in de Engelse Premiership vanwege zijn internationale verdiensten en omdat hij het goed met spelers en trainers kan vinden. Collina heeft in een reactie gezegd het op dit moment te druk te hebben om hierover een beslissing te nemen.

Pierluigi Collina
Pierluigi Collina


Kijk voor meer EK-nieuws op sport.fok.nl!

Groningen trekt 4 nieuwe spelers aan

FC Groningen heeft vrijdag vier nieuwe aankopen gepresenteerd.De nieuwe aanwinsten zijn Jack Tuyp en Gijs Luirink (beiden FC Volendam), Danny Buijs (Excelsior) en Mark Jan Fledderus ( SC Heerenveen)

Aanvaller Tuyp en verdediger Luirink tekenden een contract tot 2009, rechtsback Buijs tot medio 2008. Middenvelder Fledderus speelt aankomend seizoen op amateurbasis voor FC Groningen.

Het aantal nieuwe spelers in de selectie is nu opzes gekomen. Al eerder werden doelman Bas Roorda (Roda JC) en middenvelder Stefano Seedorf (NAC Breda) aangetrokken.

LBR opent dossier extreem-rechts

Het Landelijk Bureau tegen Rassendiscriminatie (LBR) heeft vandaag een handleiding gepubliceerd die mensen moet leren om te gaan met extreem-rechtse jongeren. Via de website van het LBR is de handleiding te bestuderen.

De handleiding heeft de vorm van een dossier en toont onder meer kenmerken van jongeren die in aanraking zijn gekomen met extreem-rechtse groeperingen of gedachten. De informatie moet een richtlijn bieden voor ouders die niet weten hoe ze met hun 'extreem-rechtse kinderen' om moeten gaan. Er wordt bijvoorbeeld een overzicht gegeven van extreem-rechtse groepen in Nederland. Ook worden alle extreem-rechtse symbolen middels afbeeldingen nader verklaard. Verder wordt info gegeven over extreem-rechtse muziek.

Het dossier geeft ook nadere uitleg bij begrippen als extreem-rechts en racisme. Extreem-rechts wordt als volgt omschreven: ''Het is vooral een 'containerbegrip', een verzameling van verschillende ideeën en ideologische deelbegrippen. In die verzameling zijn elementen opgenomen van racisme, nationalisme, eurocentrisme, afkeer van parlementaire democratie en antisemitisme.''

Het LBR geeft tenslotte ook advies over de stappen die men bijvoorbeeld kan nemen tegen racistische graffiti en welke juridische uitspraken er tot nu toe zijn gedaan tegen extreem-rechtse elementen in de maatschappij.


Foto verleden jaar genomen tijdens NVU-demonstratie

-
Dossier Omgaan met extreem-rechts op de LBR site.

VVD-top hekelt manifest voor rechtsere koers

Geert WildersDe top van de VVD heeft negatief gereageerd op het manifest dat de Kamerleden Geert Wilders en Gert Jan Oplaat vandaag lanceerden. Fractieleider Van Aartsen riep Wilders tot de orde middels een variant op een citaat van VVD'er en oud-premier Piet de Jong: "Mein Ruh' is hin, mein Herz ist schwer, daar begint Geert Wilders weer."

Volgens Van Aartsen gelden voor beide heren de fractiestandpunten. VVD'er en vice-premier Zalm noemde de stellingen een "interessante bijdrage en recht voor zijn raap". Hij verwierp wel direct de opvallendste. "Turkije is voorlopig niet aan de orde. Een halvering van ontwikkelingshulp gaat verder dan de huidige internationale afspraken''. Ook VVD-staatssecretaris Nicolaï van Europese Zaken hekelde het Turkije-standpunt van Wilders en Oplaat. ''Onhoudbaar", oordeelde hij. Bovendien vindt hij het onbegrijpelijk dat beiden hun mening in de pers ventileren in plaats van in de VVD Tweede-Kamerfractie

Het hardst in zijn kritiek was VVD-minister Hoogervorst van Volksgezondheid: "Een beetje plat, dit manifest". Hij nam het standpunt van 'drie maal een crimineel delict en dan automatisch levenslang in de cel' op de hak: ''Het is een redelijk komisch verhaal dat iemand die drie keer te hard rijdt levenslang achter de tralies moet belanden." Voor de landelijke uitstraling van de VVD is het manifest volgens Hoogervorst "niet het beste. Zo'n VVD is dit niet."

Zie voor de inhoud van het manifest van Wilders en Oplaat ons vorige bericht.

Verbazing over vertrek Mosley

Het aftreden van Max Mosley als president van de FIA heeft voor veel verrassing gezorgd onder coureurs en teambazen.

"Het is ongetwijfeld erg verrassend nieuws," aldus Michael Schumacher. "Ik denk dat Max erg goed was in wat hij heeft gedaan. Er zijn misschien tijden geweest dat ik het niet met hem eens was, maar ik denk dat hij voor de sport in het algemeen veel heeft bereikt op het gebied van veiligheid en de reputatie van de Formule 1. Hij is erg actief en een harde werker geweest." Volgens de Duitser zal het moeilijk zijn om een goede vervanger voor Mosley te vinden.

Juan Pablo Montoya is het niet met dat laatste eens. Hij ziet in het aftreden van Mosley de mogelijkheid tot veranderingen, maar gaf wel aan niets tegen Mosley te hebben. "Misschien hebben we iemand met nieuwe ideeën, nieuwe dingen nodig. Het zou goed zijn om iemand met ontwerperservaring te krijgen om de beslissingen te maken die genomen moeten worden."

Eddie Jordan hoopt dat Mosley zijn beslissing nog terugdraait. "Ik ben erg verrast door het nieuws," zei de teambaas. "Het is een moeilijke tijd voor de Formule 1 en ik hoop dan ook dat hij er opnieuw naar zal kijken en misschien zijn beslissing zal heroverwegen."

Er wordt gespeculeerd dat Mosley aftreedt omdat hij gefrustreerd zou zijn geraakt door de halstarrigheid van veel teambazen. De echte reden wordt mogelijk later vandaag bekend tijdens de persconferentie die de FIA-president houdt.

Acteur Marlon Brando (80) overleden

Marlon Brando is donderdag op 80-jarige leeftijd in zijn woonplaats Los Angeles overleden. Dat meldt het persbureau Associated Press (AP). Het is nog niet duidelijk waaraan de acteur is overleden. Recente berichten meldden dat Brando grote schulden had.

Marlon Brando werd op 3 april 1924 in Omaha, Nebraska geboren. In de jaren vijftig startte hij zijn imposante filmcarrière. Hij won Oscars voor rollen in de films On The Waterfront (1954) en The Godfather (1972). Zijn vertolking van de maffiabaas Don Corleone in die laatste film werd onlangs door Amerikaanse filmexperts uitgeroepen tot beste filmkarakter ooit.

Don Vito Corleone gespeeld door Marlon Brando
Marlon Brando in de rol van Don Vito Corleone

Van Nistelrooij 2 duels geschorst

De UEFA heeft Ruud van Nistelrooij voor 2 interlands geschorst omdat de spits na de verloren halve finale wedstrijd Nederland - Portugal scheidsrechter Anders Frisk zou hebben beledigd.

Ook voor de pers uitte de spits, net als zijn coach Advocaat, kritiek op de Zweed, maar dat deed hij redelijk diplomatiek. Door de schorsing moet de aanvaller de eerste twee WK-kwalificatie duels missen.

Da Matta snelste op tweede training

Cristiano da Matta heeft in de tweede vrije training de snelste tijd op de klok gezet. De Braziliaan reed na een regenbui in de slotminuten 1:15,518.

Opnieuw was er dus, zoals eerder vanochtend, regen tijdens de training. Alle teams kwamen in actie, tot het water een kwartier voor het einde begon neer te dalen. Ditmaal droogde het echter nog in de training weer op. Enkele teams kwamen daarop weer op de baan, waarna Da Matta in zijn Toyota de beste tijd wist te rijden.

Ondanks de goede tijd blijft Da Matta realistisch. "Het is natuurlijk er leuk om in de tweede sessie vandaag in de top van de tijdschema's te rijden, maar het hoeft helemaal niets te betekenen. We hadden onze laatste run perfect getimed en gingen de baan op met een nieuw setje banden op het moment dat de baan op zijn best was," aldus de coureur.

Het blijft de vraag wat voor weer het dit weekend wordt. Voor morgen wordt er droog weer voorspeld, maar tijdens de race zou er wel eens een bui kunnen vallen. In verband met de weersomstandigheden hoeven de teams pas zaterdag om 12.00 het soort banden waarop zij gaan rijden bekend te maken.

Mateja Kezman van PSV naar Chelsea

Mateja Kezman verruilt PSV voor het Britse Chelsea FC. Beide clubs hebben overeenstemming bereikt over de transfer. Kezman volgt Arjen Robben, die komend seizoen ook op Stanford Bridge speelt. De 25-jarige Kezman moet nu zelf nog een akkoord bereiken met de club uit de Premier League.

In de zomer van 2000 verhuisde Kezman naar PSV. De topscorer uit de eredivisie speelde 122 competitiewedstrijden in Eindhovense dienst en scoorde daarin 105 doelpunten.

Kijk voor meer voetbal-nieuws op voetbal.fok.nl!

PSV en Chelsea akkoord Kezman

PSV en Chelsea hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Mateja Kezman naar de Londense club.

Kezman had nog een contract voor één seizoen bij de Einhovenaren. Volgende week reist Kezman zelf naar Londen om een definitief akkoord te sluiten met Chelsea. Kezman volgt daarmee oud-ploeggenoot Arjen Robben , die aankomend seizoen ook op Stanford Bridge speelt.

Kezman, die sinds 2000 bij PSV speelt, maakte in 122 compettitiwedstrijden voor de club uit het Philips-stadion 105 doelpunten. En werd in 2001 en 2003 topscorer van de Holland Casino divisie.

Hogere straffen voor dierenmishandeling

De Tweede Kamer is deze week akkoord gegaan om een zwaardere straf te stellen op dierenmishandeling. Op voorstel van de LPF wordt deze verhoogd tot maximaal vier jaar. Door de strafverhoging is de kans ook groter dat de dader tbs opgelegd krijgt.

Het wordt volgens het amendement tevens mogelijk een dierenbeul in voorlopige hechtenis te stellen. Eerder dit jaar kon een op heterdaad betrapte dierenbeul vrijuit gaan vanwege een tekortkoming in de wet.

Eerdmans van de LPF wil binnenkort ook nog een wetsvoorstel voor de minimumstraf voor dierenmishandeling indienen. De hogere strafmaat zou de dierenmishandeling moeten laten afnemen.

Afvallen goed voor de prestaties in bed

Afvallen is goed voor de potentie. Dat blijkt uit onderzoek aan de Universiteit van de Italiaanse stad Napels. De seksuele prestaties van dikke mannen worden beter als ze wat kilo's kwijt raken. Eenderde van de 110 onderzochte impotente dikke mannen konden op eigen kracht weer de liefde bedrijven nadat ze hun overgewicht kwijt waren.

De mannen vielen af na een streng dieet en door regelmatig te sporten. Voorwaarde voor succes is volgens artsen wel dat de bloedvaten rond de genitaliën niet beschadigd zijn door het overgewicht en de daarmee vaak gepaard gaande hoge bloeddruk.

Het normaliseren van het gewicht kan ook voor mannen die niet impotent zijn tot betere prestaties in bed leiden, zo staat in de studie.

Zoetebier naar PSV

Edwin Zoetebier speelt vanaf aankomend seizoen voor PSV. Vanmorgen bereikte Feyenoord en PSV overeenstemming over een transfer van de keeper.

Zoetebier, die in Rotterdam moest concurreren met Gabor Babos en Patrick Lodewijks had nog een contract bij Feyenoord tot 2005. Zoetebier speelde in het verleden onder meer voor Vitesse en Sunderland en won met Feyenoord de UEFA cup.

De 34-jarige Zoetebier keepte 59 competitiewedstrijden voor de club uit de Kuip.

'Alcohol goed voor de botten'

Jweetje, Rolandtt, paranoide en thatsme hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Uit een onderzoek van het St. Thomas Ziekenhuis in Londen blijkt dat gematigd gebruik van alcohol vrouwen mogelijk beschermt tegen de gevolgen van botontkalking.

Onderzoekers onderzochten 46 paren identieke vrouwelijke tweelingen, van wie er één circa acht alcoholconsumpties per week tot zich neemt en de ander vrijwel geen alcoholhoudende drank drinkt. Uit metingen van de botdichtheid in de heup en in de wervelkolom bleek dat de vrouwen die met mate drinken sterkere botten hadden dan de geheelonthoudende zusters.

Overigens toonde het onderzoek geen direct verband tussen productie van botweefsel en de inname van alcohol. De onderzoekers waarschuwen voor overmatig gebruik van alcohol, want dat zou juist een negatieve invloed op de botstructuur hebben.

Het onderzoek bevestigde ook conclusies van eerdere studies: roken bevordert het ontstaan en ontwikkeling van osteoporosis of botontkalking.

Griekse coach breekt record

Otto Rehhagel wordt aankomende zondag met 65 jaar, 10 maanden en 25 dagen de oudste coach ooit die in de finale van een EK stond.

De bondscoach van de Grieken is daarmee meer dan 3 jaar ouder dan Miguel Muñoz, die in 1984 als bondscoach van Spanje in de (verloren) finale stond tegen Frankrijk. De opponent van Rehhagel, de Portugese coach Luiz Felipe Scolari is ruim 10 jaar jonger.

Overigens is de oudste trainer die ooit Europees kampioen werd nog steeds Rinus Michels. In 1988 was hij 60 jaar, vier maanden en 16 dagen in de gewonnen finale van Oranje tegen de Sovjet-unie.

'Kooistra brein achter gesjoemel met cafés'

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens de gemeente Amsterdam heeft horecaondernemer Sjoerd Kooistra gesjoemeld met faillissementen bij Amsterdamse cafés. De gemeente was een onderzoek gestart naar de gang van zaken rond het sluiten van diverse cafés in Amsterdam waarbij Kooistra betrokken was. Het onderzoek onder leiding van het Van Traa-team laat zien dat er een patroon zit in de manier waarop de zaken van Kooistra failliet gaan.

Een paar maanden terug sloot de Oesterbar aan het Leidseplein ineens haar deuren. Het personeel daarvan was van mening dat Kooistra de zaak bewust failliet had laten gaan. Ook bij andere cafés van Plassania B.V., het bedrijf van Kooistra, zat een luchtje aan de sluiting. Van de vijftien cafés die Kooistra in Amsterdam beheerd is het merendeel het afgelopen jaar failliet gegaan.

Verschillende horecagelegenheden gaan vaak als bundel over van de ene BV in de andere. Soms blijft één van de horecazaken, zoals bij de Oesterbar, in de leeggehaalde BV achter. De leeggehaalde BV's gaan op een gegeven moment failliet, de nieuwe BV gaat met een schone lei verder.

Vooral de belastingdienst ondervindt schade van de faillissementen. Door het faillissement van vier zaken van Kooistra zou de belastingdienst een kleine drie miljoen euro hebben misgelopen.

Uit het onderzoek blijkt dat Kooistra het meest profiteert van deze handelwijze en derhalve concludeert het onderzoeksteam dat hij de regie over dit alles voert. De gemeente heeft de onderzoeksresultaten overhandigd aan het OM, de FIOD en de uitkeringsinstantie UWV. De advocaat van Plassania B.V. zegt dat het bedrijf zich niet kan vinden in de conclusies en aanbevelingen van de onderzoekers.

Man. United legt Spaans talent vast

Gerard Pique Bernabéu speelt de komende 5 jaar voor Manchester United. De Engelse club en de 17-jarige verdediger van Barcelona kwamen donderdag tot een mondelinge overeenkomst.

De jeugdinternational, die geld als een van de grootste talenten die er op de Spaanse voetbalvelden rondloopt, kon ook bij Barça blijven, maar zelf vond hij het tijd worden voor een nieuwe uitdaging.

De Linksback is de kleinzoon van Amador Bernabéu, die ruim 20 jaar in het bestuur van Barcelona heeft gezeten.

Casema en Wanadoo verhogen snelheid kabelinternet

_nWo_ had ons via de nieuws-submit te melden:

Wanadoo en Casema hebben de snelheden van hun kabelinternet verhoogd. Met deze verhoging willen de bedrijven de concurrentie met ADSL aangaan. "Met deze snelheidsverhoging laten wij zien dat de klant beter af is met kabelinternet dan met vergelijkbare ADSL," zo zegt Mike Dreisch, director residential market van Casema. De prijs van de pakketten blijft gelijk.

De down- en upload snelheden van de instapproducten Midi en Easy worden verdubbeld. De verhoging van de bandbreedte wordt gefaseerd ingevoerd.

Casema / Wanadoo: (down/up in kbit/sec)
Midi / Easy: 256/64 gaat naar 512/128
Multi / Basic: 1024/128 gaat naar 1536/192
Maxi / Premium: 2048/384 gaat naar 3072/576
Mega / Power: 4096/512 gaat naar 6144/768 (up)

Uiterlijk 30 september hebben alle abonnees de nieuwe snelheden. Eerder verhoogden ook @home (kabel) en KPN (ADSL) de snelheden van hun abonnementen.

'Ralf hoeft niets te bewijzen'

Michael Schumacher heeft broer Ralf op het hart gedrukt om helemaal te herstellen van zijn zware crash op Indianapolis voor hij zijn rentree in de Formule 1 maakt.

Volgens de Duitser hoeft zijn broer niet sneller terug te komen, omdat hij 'helemaal niets' hoeft te bewijzen. Ralf kreeg eerder deze week te horen dat hij aan het ongeluk twee gebroken rugwervels heeft overgehouden, een veel ernstiger letsel dan daarvoor werd gedacht. De doktoren hebben gezegd dat hij tenminste acht tot twaalf weken niet moet racen, wat inhoudt dat de coureur dit seizoen alles behalve de laatste twee races zal missen.

Het letsel komt voor Ralf op een slecht moment. De coureur is nog steeds bezig om te bepalen voor welk team hij volgend seizoen zal rijden. Michael Schumacher vindt dat echter iets voor later. "Iedereen weet dat hij een goede coureur is, dus hij hoeft niets te bewijzen en hij kan zijn tijd nemen," aldus de Duitser. "Ik heb hetzelfde gedaan nadat ik in '99 mijn been had gebroken, toen kwam ik pas terug toen ik volledig klaar was. We zijn broers, dus ik denk dat we dezelfde benadering hebben. Maar we zijn slechts broers, geen tweeling."

VS willen indruk maken op China met krachtshow

De VS zijn van plan een groot vertoon van kracht te demonstreren in de Grote Oceaan voor de neus van China om indruk te maken op Peking. Dit schrijft de Aziatische krant The Straits Times.

Middels een oefening met de codenaam Operation Summer Pulse 04, wordt verwacht dat de VS een nog nooit voorgekomen aantal van zeven vliegdekschepen met de schepengroep die daarbij hoort (CSG's) bijeen zullen brengen op een veilige afstand van de Chinese kustlijn – maar nog steeds binnen schietafstand – na half juli. Dit is de eerste keer in de geschiedenis van de Amerikaanse Marine dat het zeven van zijn 12 CSG's naar één plaats stuurt.

Volgens een verklaring van het Ministerie van Defensie moet Summer Pulse een nieuw vlootplan uittesten dat tot doel heeft de vechtkracht van de Amerikaanse marine en haar voorbereid zijn op crisistijden te verhogen. De oefening behelst het uitsturen van 6 CSG's naar een probleemgebied binnen 30 dagen en nog twee binnen 90 dagen.

Hoewel de verklaring niet vermeldt waar de 7 CSG's zullen oefenen, zegt de website van de marine dat de USS Carl Vinson, de Abraham Lincoln, de John C. Stennis en de Kitty Hawk gisteren op de Grote Oceaan waren. De USS Enterprise en Harry Truman zijn in de Atlantische Oceaan, terwijl de USS George Washington in de Perzische Golf is.

Volgens een bericht op Sina, een invloedrijke website in China, wijzen de tekenen op een samenkomen van alle 7 CSG's in de Grote Oceaan. Bronnen in Peking zeggen dat China er van uitgaat dat Summer Pulse haar als publiek in gedachten heeft, een verdenking die versterkt wordt door rapporten dat strijdkrachten van Taiwan op de deelnemerslijst van de oefening staan.

In het licht van herhaaldelijk gegeven waarschuwingen van Peking dat zij als laatste redmiddel geweld zullen gebruiken om koste wat kost Taiwan ervan te weerhouden onafhankelijk te worden, voelen de VS zich gedwongen Peking een schot voor de boeg te geven.

In het verleden volstonden de VS er mee één CSG naar een probleemgebied te sturen om haar aanwezigheid te laten voelen. Dat gebeurde in het verleden verschillende keren toen de spanningen in de Straat van Taiwan hoog opliepen. Er werden er twee gestuurd om ernstige bezorgdheid uit te drukken toen China in 1996 raketten over de Straat schoot als oefening.

In een gevechtssituatie worden er drie of vier uitgezonden, wat het geval was in de Golfoorlog in het begin van de jaren negentig en in de recente oorlog met Irak. Maar nog nooit tevoren heeft de VS in vredestijd 7 CSG's naar hetzelfde toneel gestuurd. De gevolgen voor China zijn zeer ernstig.

Volgens de Kanwa Defence News, die zich specialiseert in Chinese militaire zaken, kan Peking op het ogenblik één CSG aan. “Maar over 5 tot 10 jaar kan het zeker 7 aan”, zegt de Heer Chang Hong-yi, hoofd van Kanwa, in een interview met The Straits Times.

"China’s militaire potentieel is enorm en in militair-technische termen is de kloof zich snel aan het sluiten", voegde hij eraan toe. Een andere Chinese bron, die niet met name genoemd wil worden, is optimistischer. "Zelfs nu kan China gemakkelijk 2 CSG's aan", zegt hij, maar hij gaf toe dat het in geen geval 7 tegelijk aan zou kunnen.

Dit betekent dat als China oorlog wil voeren over Taiwan, het in staat moet zijn er binnen 30 dagen te landen en de macht te grijpen. Anders kunnen er 6 CSG's arriveren en aan het gevecht meedoen. "Dit laat de Chinezen geen andere keus dan de oorlog bliksemsnel te beginnen en te eindigen", zegt de bron.

Politiek gezien is Summer Pulse in de ogen van de Chinezen niets anders dan pure intimidatie. "Dit is machtspolitiek van de 21e eeuw", merkte de bron op, eraan toevoegend dat het het Chinese volk zou herinneren aan hun eeuwenlang diepgevoelde vernedering door westerse machten – en de goede relaties tussen de VS en China op het spel zou zetten.

(Vertaling: Niburu.nl)

Natte eerste training, Montoya crasht

De eerste training op het circuit van Magny-Cours is behoorlijk in het water gevallen. Regen was de grote spelbreker deze ochtend.


De training was pas dertien minuten oud toen de regen met bakken uit de lucht kwam vallen. Daarvoor waren Michael Schumacher en Rubens Barrichello voor Ferrari op de baan geweest en ook Williams was buiten. Juan Pablo Montoya verloor net voor de Imola-chicane de macht over het stuur en belandde na een spin met 240 kilometer per uur in een stapel banden. De Colombiaan kon echter ondanks de harde klap gewoon uitstappen.

Door de regen viel er voor de toeschouwers niet echt veel leuks te beleven. Snelle tijden werden er niet gereden en sommige teams kwamen zelfs helemaal niet meer in actie. Rubens Barrichello wist met 1:15.487 de snelste tijd neer te zetten, teamgenoot Schumacher volgde met 1:15.713 als tweede.

Knopper naar Vitesse

Richard Knopper speelt de komende 3 jaar voor Vitesse. De 26-jarige middenvelder tekende vrijdag een contract dat hem tot medio 2007 aan de club uit Arnhem bind.

Knopper komt over van Ajax, waar hij nog een contract had tot medio 2005, maar afgelopen seizoen speelde de Amsterdammer op huurbasis voor SC Heerenveen.

Knopper gold lange tijd als een groot talent bij Ajax, maar door de vele blessures die hij opliep raakte hij op een zijspoor. Daarom verhuurde de Amsterdamse club hem achtereenvolgens aan het Griekse Aris FC en SC Heerenveen.

AEK Athene op rand van afgrond

De Griekse club AEK Athene staat op de rand van een faillisement. Afgelopen woensdag bepaalde de rechtbank dat de schuld van de club niet kan worden teruggebracht tot ongeveer 104 miljoen Euro.

Ex-speler Demis Nikolaidis lanceerde kort geleden nog een plan om de club met behulp van enkele grootaandeelhouders te kopen, maar dan moest eerst de schuld van de Griekse club worden verminderd. Nu dit niet lukt, lijkt het reddingsplan van de international te mislukken. De schuldenlast is namelijk te groot voor Nikolaidis en zijn partners.

Mocht AEK de financiën niet meer op orde krijgen, dan dreigt de club de profstatus te verliezen en terug te worden teruggezet naar de amateurs.

Ronaldo in trek bij homo's

Een organisatie van Portugese homo's heeft Cristiano Ronaldo uitgeroepen tot meest sexy speler van het EK in Portugal.

Met deze verkiezing bleef hij Nuno Gomes en Pedro Pauleta maar net voor, zelf kreeg hij 14% van de stemmen terwijl Gomes en Pauleta het met respectievelijk 13% en 12% moeten doen.

José Moreira en Figo kregen beide 10%, nieuw in de top tien is Deco met twee procent en behaalde daarmee een achtste plaats. De mensen met het minste sex appeal zijn Fernando Couto, Francisco Costinha, Miguel en Joaquim Silva Quim zij kregen allen 0% van de stemmen.

Reuser naar Willem II

Willem II heeft zich versterkt met Martijn Reuser. De oud Ajacied tekent na zijn medische keuring een driejarig contract in Tilburg.

De 29-jarige aanvaller komt over van het Engelse Ipswitch Town. Daar fungeerde hij met tegenzin vooral als supersub.

"Ik ben erg gelukkig bij de club en met de supporters, 'maar als een sporter wil ik elke week spelen. Ik denk niet dat ik hier de kans krijg. Vorige week zat ik de hele wedstrijd op de bank. Negen van de tien keer kom ik er alleen in als we achter staan."

Reuser speelde eerder voor Ajax en Vitesse en keert nu na vijf jaar weer terug in de Nederlandse competitie.

Weer agressie tegen joden in A'werpen

In Antwerpen is gisteren wederom een Joodse Belg door een allochtoon mishandeld. Het is het vijfde geval van agressie jegens joden binnen één week. Eerder werd onder meer een joodse jongen in zijn rug gestoken door een groep Noord-Afrikanen.

De man die gisteren werd mishandeld, werd neergeslagen toen hij naar een feest ging in de Chabad-Lubavitchsynagoge. Vlakbij de synagoge kreeg hij klappen van een Slavisch uitziend persoon. Hij is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gevoerd, maar verkeert niet in levensgevaar.

Volgens een ooggetuige kreeg hij eerst een slag in het gezicht en later stompen en slagen in buik en gezicht. In de Gazet van Antwerpen zegt de 18-jarige joodse jongen Chaim: ''Jongeren hebben angst om op straat te komen. Als ze de synagoge verlaten, worden ze beschimpt door allochtonen. Maar als ze alleen over straat lopen, komt er ook nog eens geweld aan te pas. Dat is al langer bezig. Twee jaar geleden gingen we met een groepje zwemmen. We werden afgeranseld in het bad. We willen er niet meer over zwijgen. Want vandaag zijn wij het doelwit, morgen alle Belgen."

Trabelsi naar Arsenal

Arsenal en Ajax zouden een akkoord hebben bereikt over een transfer van Hatem Trabelsi naar de Engelse club.

Eerder dit seizoen was er sprake van dat Trabelsi op een vrije transfer weg zou gaan maar dat is door een arbitragecomissie geblokkeerd toendertijd toonden meerdere clubs waaronder Manchester United en Chelsea hun interesse voor de speler.

Aan het begin van de zomer leek het er nog op dat de Tunesiër naar Newcastle United zou gaan maar deze club ging rechtstreeks naar Ajax toe in plaats van eerst contact op te nemen met de zaakwaarnemer van de verdediger. Terwijl Sir Bobby Robson aan het denken was over een nieuw bod voor de speler diende Arsenal zich aan en bood ¤4.500.000. Er word verwacht dat Trabelsi komende week een contract zal tekenen bij Arsenal.

Arsenal manager Wenger wilde de Afrikaanse speler als vervanger voor Lauren die op dit moment rechtsback speelt maar ook op het middenveld goed uit de voeten kan.

Trabelsi kwam in drie seizoenen 55 keer in actie voor Ajax en wist twee maal te scoren.

Terol langer bij FC Utrecht

FC Utrecht heeft het contract met keeper Joost Terol opengebroken en verlengd tot de zomer van 2008. Het oude contract met de 24-jarige Terol liep tot medio 2005.

Foeke Booij liet op site van de club weten dat Terol zich zelf bewezen heeft en de komende tijd samen met René Ponk moet uitvechten wie de eerste keeper wordt van de club uit de Domstad.

Terol zelf was erg blij met het nieuws. De doelman, die het afgelopen seizoen 7 wedstrijden keepte, hoopt dat hij kan laten zien dat hij er klaar voor is om eerste keeper te worden.

Al-Qaeda dreigt met aanslagen in Europa

Icoon Algemeen nieuws De islamitische terreurorganisatie al-Qaeda dreigt met aanslagen in Europa als het 'vredesvoorstel' van Osama bin Laden van half juli is verlopen. Dit staat volgens de Arabische krant Asharq al-Awsat in een brief van een groepering die banden met al-Qaeda zou hebben.

Op 15 april bood Osama bin Laden, de leider van al-Qaeda, Europa eenzijdig een bestand aan. Europa kreeg drie maanden de tijd om zich vreedzamer op te stellen en alle militairen uit islamitische landen terug te trekken. Het aanbod van Bin Laden werd meteen door alle Europese landen verworpen.

De waarschuwing komt minder dan twee weken voor het verstrijken van de gestelde deadline. "Aan het Europese volk. U hebt nog een paar dagen om het bestand van Bin Laden te accepteren of anders zal u uzelf de schuld moeten geven", zo staat in de brief die wordt toegeschreven aan de Abu Hafs al-Masr Brigades. Dit is dezelfde groepering die ook claimt verantwoordelijk te zijn voor de bomaanslagen op treinen van 11 maart in Madrid.

Vodafone twijfelt over sponsoring Beckham

Telecombedrijf Vodafone overweegt de sponsordeal van meer dan 1 miljoen Engelse ponden met de Engelse voetballer David Beckham niet te verlengen. Het matige optreden van het Engelse team, en David Beckham in het bijzonder, tijdens het EK voetbal zou hier de reden van zijn. De stervoetballer miste een penalty tegen gastland Portugal in de kwartfinale.

Het huidige contract met de middenvelder van Real Madrid liep onlangs af. Vodafone gaat nu bekijken of het contract vernieuwd zal worden.

Reclame maakt kinderen hongerig

Reclame voor frisdrank en snoepgoed zorgt ervoor dat kinderen tussen de 10 en 12 jaar ook daadwerkelijk gaan drinken en eten. Dit blijkt uit resultaten van een internetpoll onder 2717 kinderen die de Hartstichting heeft uitgevoerd. Kinderen met obesitas en inactieve kinderen lijken nog vatbaarder te zijn voor reclame voor frisdrank en snoepgoed.

De kinderen zien reclame als een middel om mensen over te halen iets te kopen. Ook blijkt uit het onderzoek dat ze vinden dat reclame de belofte vaak niet waarmaakt en dat ze programma's hinderlijk onderbreken.

Terra College onthult monument voor Van Wieren

Icoon Binnenlands nieuws Bij het Terra College in Den Haag is vrijdagochtend een monument voor de vermoorde onderdirecteur Hans van Wieren onthuld. Van Wieren werd op 13 januari van dit jaar door de 17-jarige Murat D. in een volle aula door zijn hoofd geschoten.

Het monument heeft de vorm van een met tegeltjes beklede bank gekregen. De door leerlingen en medewerkers van de school gemaakte tegeltjes staan vol met tekeningen en symbolen om Van Wieren te herdenken. De bank staat op het schoolplein en is bedoeld om eraan te helpen herinneren dat problemen ook door middel van een rustig gesprek opgelost kunnen worden.

Murat D. werd in april door de rechtbank van Den Haag tot vijf jaar celstraf en tbs met dwangverpleging veroordeeld. Hij houdt zelf vol dat hij Van Wieren alleen in zijn schouder wilde raken, en is daarom in hoger beroep gegaan.

NS gaat uitbreiden in buitenland

kiepauto had ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse Spoorwegen gaan vanaf dit najaar hun activiteiten in het buitenland uitbreiden. Het is de bedoeling dat het bedrijf dan in het noorden van Engeland treinen gaat laten rijden. De Britse overheid heeft het bod van NS-dochter NedRailways en partner Serco als beste aanbieding beoordeeld, dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

Het is overigens niet het eerste buitenlandse traject dat de NS gaat exploiteren. Vorig jaar kreeg NedRailways ook een contract toegewezen in Liverpool.

Eerste teams voor de Pro Tour

De eerste namen zijn vrijgegeven die een voorlopige licentie hebben gekregen voor de controversiële Pro Tour die volgend jaar van start gaat. Rabobank heeft samen met tien andere teams een bevestiging ontvangen.

In totaal kwamen er 24 aanvragen binnen bij de UCI voor een licentie. Afgelopen 30 juni heeft de commissie van de UCI, die gaat bepalen wie er in aanmerking gaat komen, elf namen alvast bekend gemaakt. De teams die niet door de selectiecriteria kwamen blijven wel in de race voor de overige zeven beschikbare plaatsen.

De UCI heeft als doelstelling om in totaal 18 teams aan de start te krijgen voor de Pro Tour. De eerste selectie bestaat uit:

1. Abarca Sports S.L. (Illes Balears-Banesto)
2. Active Bay S.L. (Liberty Seguros)
3. ARcycling AG (Phonak Hearing Systems)
4. Cofidis Competition Eusrl (Cofidis, Le Crédit par téléphone)
5. Esperanza B.V.B.A. (Quick Step - Davitamon)
6. H-S-M Holczer Radsport-Marketing GmbH (Gerolsteiner)
7. Professional Cycling Promotion B.V. (Rabobank)
8. Société de Gestion de L'Echappée (FDJeux.com)
9. Tailwind Sports Corporation (US Postal Service presented by Berry Floor / Discovery Channel)
10. Vélo Club de Paris Eursl (Crédit Agricole)
11. Walter Godefroot GmbH (T-Mobile Team)

Cruijff terug naar Premiership?

Jordi Cruijff overweegt om te terug te keren naar de Engelse Premier League. De middenvelder, die zijn contract bij het Spaanse Espanyol liet ontbinden, heeft zich donderdag bij de de selectie van de Bolton Wanderes gevoegd.

De manager van de Wanderers, Sam Allardyce, zegt op de site van de club dat Cruijff jr op uitnodiging van de club meetraint en dat hij hoopt dat de 30-jarige middenvelder de ploeg komt versterken.

Mocht Cruijff idd bij Bolton gaan tekenen, dan wordt het zijn tweede Engelse avontuur. Van 1996 tot 2000 stond hij al onder contract bij Manchester United, maar daar kwam hij slechts 34 maal in actie. In Spanje speelde hij eerder voor Barcelona, Celta de Vigo, Alavés en Espanyol.

Manifest voor rechtsere koers VVD

Icoon politiek binnenland nieuwsVVD-Kamerleden Geert Wilders en Gert Jan Oplaat willen dat hun partij een rechtsere koers gaat varen. Zij vinden dat de VVD te veel een middenkoers vaart en niet herkenbaar is als het gaat om conservatieve uitgangspunten. Met een manifest hopen de beide Kamerleden het debat in de partij aan te zwengelen.

Tijdens een regionale partijvergadering in Limburg zal in september voor het eerst over het manifest worden gesproken. In tien stellingen pleit het tweetal onder meer voor hardere aanpak van de misdaad, verbod op radicale moskeeën en uitzetting van radicale imams, verhoging van de maximumsnelheid en halvering van het budget voor ontwikkelingssamenwerking.

De voornaamste stellingen op een rijtje

Turkije mag nooit lid worden van de Europese Unie
Verhoging maximumsnelheid
Halvering budget ontwikkelingshulp
Geen veranderingen in het kiesstelsel
Terrorismebestrijding gaat boven de bescherming van privacy (ook uitzetten imams en sluiten moskeeën)
Allochtonen die niet tijdig integreren moeten emigreren of eventueel het Nederlanderschap worden ontnomen.
De VVD mag nooit meer regeren met D66 of PvdA (geen Paars meer)
Voor elke nieuwe regel die de overheid invoert moeten er verplicht twee worden afgeschaft.
Automatisch levenslang na drie misdrijven (three strikes out)

De stellingen in het manifest 'RECHT(S) op je doel af' zijn geen fractiestandpunten, zo benadrukt het duo: "We doen het om de discussie over de koers van de VVD echt goed op gang te brengen".

Politiek stemt voor celstraf van 30 jaar

Icoon politiek binnenland nieuwsDe Tweede Kamer heeft ingestemd met een wetswijziging waardoor het mogelijk wordt criminelen te veroordelen tot celstraffen van dertig jaar. Het voorstel was een initiatief van CDA-politicus Van Haersma Buma. De Kamer ging in tegen de wens van de verantwoordelijk minister Piet Hein Donner (Justitie).

Donner had het zogeheten strafgat, het verschil tussen de maximale tijdelijke celstraf van twintig jaar en levenslang, anders willen oplossen. Hij had voorgesteld om in bepaalde gevallen de vervroegde invrijheidstelling af te schaffen. Criminelen die nu worden veroordeeld voor twintig jaar komen in de regel na dertien jaar gevangenschap vrij.

Behalve de wijziging van de maximale tijdelijke celstraf ging het parlement donderdag akkoord met twee voorstellen van LPF-Kamerlid Joost Eerdmans. De maximumstraf voor het bezit van steekwapens als stiletto's, werpsterren, boksbeugels en vlindermessen werd verhoogd van drie naar negen maanden. De hoogste straf voor dierenmishandeling wordt verdubbeld van twee naar vier jaar.

One Caldos wint Copa Libertadores

One Caldas heeft donderdag voor het eerst in zijn geschiedenis de Copa Libertadores gewonnen. De Colombiaanse club versloeg na strafschoppen titelverdediger Boca Juniors uit Argentinië.

Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1. Het eerste duel in Buenos Aires was in 0-0 geëindigd.

De grote man bij de Colombiaanse club was doelman Juan Carlos Henao, die 2 penalty`s stopte. Bovendien raakte Boca Juniors ook nog twee keer het houtwerk, waardoor Caldas aan 2 penalty`s genoeg had om de eerste Colombiaanse club te zijn sinds 1989 (winst toen voor Atlético Nacional) die de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions-leaue wint.

Van Hooijdonk blijft beschikbaar

Pierre van Hooijdonk blijft ondanks zijn 34 jaar beschikbaar voor Oranje. Dit liet hij donderdag na aankomst op Schiphol weten.

"Ik vind het nog veel te leuk en een grote eer om voor mijn land te spelen. Pas als een bondscoach zegt dat er geen plek meer voor mij is, is mijn interlandcarrière voorbij".

Van Hooijdonk speelde tot nu toe 42 interlands, zijn eerste interland speelde hij op 14 december 1994 tegen Luxemburg (5-0).

PSV meldt zich voor Fehér

Omroep Brabant meldt dat PSV officieel bekend heeft gemaakt dat ze interesse hebben in NAC Breda-speler Csaba Fehér.

Technisch directeur Mommers van NAC Breda heeft inmiddels bevestgd dat de Eindhovenaren zich bij de club hebben gemeld voor een eventuele overgang van de Hongaar naar PSV. Fehér zal bij PSV de opvolger moeten worden van Mark van Bommel, die op zoek is naar een andere club. Maandag zullen beide clubs de mogelijke overgang gaan bespreken.

Waterreus denkt aan stoppen

De NOS meldt dat Ronald Waterreus overweegt om zijn voetballoopbaan te beëindigen.

De 33-jarige doelman kondigde al in Maart van dit jaar aan dat hij bij PSV zou vertrekken, maar sindsdien heeft hij nog geen nieuwe club gevonden.

De keeper speelde 10 jaar voor de club uit het Philips-stadion , maar concludeerde dat het vooral de laatste jaren niet echt lekker met hem ging en dat hij niet meer het beste uit zichzelf kon halen.

Net geen kijkcijferrecord voor Portugal-Nederland

De wedstrijd tussen Portugal en Nederland van gisteravond op het EK 2004 heeft net geen recordaantal televisiekijkers opgeleverd.

In totaal zagen 11,5 miljoen Nederlanders op z'n minst een gedeelte van de door Oranje verloren halve finale op Nederland 2. 8,7 miljoen mensen zagen de wedstrijd thuis.

Het absolute record aantal kijkers was er bij het duel Nederland-Brazilië in de halve finales van het WK 1998 in Frankrijk. 11,7 miljoen mensen zagen Oranje toen na strafschoppen verliezen.

Zestien doden door aardbeving in Turkije

Icoon Buitenlands nieuwsZeker zestien mensen zijn afgelopen nacht bij een aardbeving in de Turkse provincie Agri om het leven gekomen. Ook raakten minstens twintig mensen gewond.

Hoe zwaar de aardbeving was is nog onduidelijk. In het getroffen gebied liggen meerdere dorpen waar schade is opgelopen. De plaatselijke autoriteiten denken niet dat het aantal doden nog verder zal oplopen.

Omdat Turkije midden op een aantal aardplaten ligt, komen aardbevingen hier wel vaker voor. Zo kwamen in maart dit jaar negen mensen om bij een aardbeving in de provincie Erzurum in het oosten van Turkije. De zwaarste aardbeving vond plaats in augustus 1999, toen de enorme aardbeving aan ongeveer 18.000 mensen het leven kostte.

Wurgslang in huurauto

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen Amerikaanse man is in shock geraakt nadat hij opeens de kop van een python tussen zijn benen zag verschijnen. Dit gebeurde tijdens het rijden in zijn gehuurde auto. Volgens een woordvoerder van de politie had de man geen idee hoe en wanneer de slang in de auto gekomen kon zijn.

De man wist niet wat hij met de situatie aanmoest en belde de lokale politie. ''Hij was compleet in shock. Hij zei dat hij blij was dat hij de auto niet in de prak had gereden'', aldus agente Laura Walker. Toen agenten arriveerden had de 60 cm lange wurgslang zich om het voetstuk van de bestuurderszitting gerold.

De slang kon zonder veel moeite door een specialist worden verwijderd. Als niemand het dier opeist wordt zal het ter adoptie worden aangeboden.

Boetes wegens 'borstincident' Janet Jackson

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Janet Jackson en Just Timberlake tijdens de halftimeshowDe Amerikaanse zender CBS kan een boete van 462 duizend euro krijgen voor het uitzenden van het borstincident met Janet Jackson. Op 1 februari was haar ontblote borst rechtstreeks te zien in miljoenen huiskamers in de VS. Ze trad samen op met collega-artiest Justin Timberlake tijdens de pauze van de wedstrijd om de Superbowl, de finale van de Amerikaanse footballcompetitie. Over de uitzending kwamen 500.000 klachten binnen bij verschillende organisaties.

Sinds het incident worden live televisie-uitzendingen in Amerika met een vertraging van een paar minuten uitgezonden. Zo kan altijd worden voorkomen dat zoiets weer wordt uitgezonden. De vertraging is onder meer toegepast bij de uitreiking van de Oscars.

Een besluit over de hoogte van de boete wordt binnen een paar weken verwacht.

Studente vindt inbreker in haar ondergoed

Icoon opmerkelijk nieuwsPolitieagenten hebben een dronken man gearresteerd die het appartement van een Amerikaanse studente was binnengedrongen. De vrouw kwam huis, zag dat er ingebroken was in haar appartement en belde de politie. Toen ze haar flat binnenging zag ze dat de inbreker nog binnen was.

Hij had ondergoed van de studente aangetrokken en lag zijn roes uit te slapen in haar wasgoed. ''De inbreker had mijn koelkast leeggeplunderd en een volle fles whisky leeggezopen. Daarna heeft hij ondergoed uit mijn kleerkast gehaald en dat aangetrokken''. De vrouw barricadeerde vervolgens haar slaapkamer en wachtte op de politie die hem even later kon arresteren.

Net geen kijkcijferrecord voor Portugal-Nederland

De wedstrijd tussen Portugal en Nederland van gisteravond op het EK 2004 heeft net geen recordaantal televisiekijkers opgeleverd. In totaal zagen 11,5 miljoen Nederlanders op z'n minst een gedeelte van de door Oranje verloren halve finale op Nederland 2. 8,7 miljoen mensen zagen de wedstrijd thuis.

Het absolute record aantal kijkers was er bij het duel Nederland-Brazilië in de halve finales van het WK 1998 in Frankrijk. 11,7 miljoen mensen zagen Oranje toen na strafschoppen verliezen.

Coureurs verdeeld in snelheidsdiscussie

De coureurs zijn verdeeld over de noodzaak van het reduceren van de snelheden in de Formule 1. Dat bleek toen enkelen van hen werden gevraagd naar hun mening over de voorstellen van de FIA.

Olivier Panis, de oudste coureur binnen het deelnemersveld, ziet geen reden om collectief langzamer te gaan rijden. Renault-coureur Jarno Trulli vindt echter dat er om de veiligheid te garanderen wel degelijk wat moet worden gedaan.

"Als ik het gevoel heb dat de Formule 1 te snel is blijf ik thuis," aldus de 37-jarige Panis. "We moeten snellere wagens in de Formule 1 hebben omdat we daarom hier zijn, omdat wij en ook ieder ander daarom zo van de Formule 1 houden. Volgens Panis hoort het nemen van risico's bij de sport en moeten er niet teveel regels komen. Trulli is het echter niet met zijn tegenstander eens. "We hebben meer veiligheid nodig, we moeten om de snelheid denken en hen (de wagens) langzamer maken," aldus de Italiaan.

De discussie over de snelheid is intensiever geworden na de zware crashes van Felipe Massa tijdens de Grand Prix van Canada en Ralf Schumacher tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. De laatste hield er een hersenschudding en twee gebroken rugwervels aan over.

Staat loopt 130 miljoen aan tabakaccijns mis

static had ons via de nieuws-submit te melden:

De dalende verkoop van sigaretten heeft de Nederlandse Staat flink wat inkomsten gekost. In de eerste vijf maanden van dit jaar werden voor een miljard euro minder aan sigaretten verkocht, een daling van 15 procent. Volgens Stichting Sigaretten Industie (SSI) had de Staat gerekend op een opbrengst van 650 miljoen euro, maar er kwam maar 520 miljoen euro binnen.

Ook de verkoop van drank is flink gezakt. De belastingverhoging op sterke drank leidde tot een daling van de verkoop, waardoor de opbrengst aan belastingen tegenviel.

Man straft vrouw door opblazen keuken

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Roemeense man uit Todiresti wordt gerechtelijk vervolgd omdat hij zijn eigen keuken heeft opgeblazen. De 41-jarige man wilde zijn slecht kokende vrouw straffen omdat ze altijd dezelfde slappe kost klaarmaakte. Hij riskeert drie jaar gevangenisstraf voor het vernielen van eigendom en het in gevaar brengen van zijn vrouw.

De man kreeg het idee om zijn keuken op te blazen nadat hij films met Arnold Schwarzenegger en Bruce Willis had gezien. Hij opende de gaskraan en gooide een brandende lucifer op het fornuis. De explosie die hierop volgde vernielde een groot deel van de keuken en een deel van de man zelf. Hij hield aan het incident brandwonden aan zijn handen over.

Duitser laat vrouw achter bij tankstation

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 55-jarige Duitse vrouw heeft een nacht op een Deens politiebureau moeten doorbrengen omdat haar man haar uit de camper had gezet na een heftige echtelijke ruzie. In de buurt van de stad Ringsted werd de vrouw bij een tankstation achtergelaten. Ook na enkele uren kwam de man niet terug.

De volgende ochtend nam de vrouw de trein terug naar haar woonplaats in de omgeving van Stuttgart.

Peeling shoes

Wat kost een paar schoenen tegenwoordig, rond de 100 euro als ik me niet vergis. Dat zijn enorme bedragen, en vooral als het over sportschoenen gaat, die krengen slijten tamelijk snel.
En iedere keer zijn het zo'n dure uitgaven, maar Nike heeft nu een nieuwe schoen uitgevonden.

Nu moet je je oude schoenen niet zomaar weggooien, een beetje aan prutsen... et voilà, een nieuw paar schoenen.

Winkeldief raakt verstrikt in vossenjacht

Een winkeldief is in Almelo op een bijzonder opmerkelijke manier tegengehouden door scholieren van scholengemeenschap Het Noordik. De man was namelijk op de vlucht, met een dvd-speler onder zijn arm, voor de bedrijfsleider van de plaatselijke Blokker.

De dief probeerde de achtervolger af te schudden door zijn weg te versperren met een omvergeworpen fiets. De bedrijfsleider kwam daardoor ten val en zag de dief in de verte verdwijnen.

Twee veertienjarige leerlingen van Het Noordik, Robert van der Meer en Krijn Lammers, gingen de man achterna omdat zij dachten dat hij 'de vos' was in het vossenjachtspel waaraan zij deelnamen. Toen zij de dader wisten te pakken reageerde hij zeer verbaasd op hun woorden: "Jij gaat niet weg voordat ik jouw handtekening heb". Een van de jongens omschreef de reactie van de winkeldief: "Hij keek me alleen maar verschrikt aan. Op onze sleutelwoorden reageerde hij ook al niet!"

Zowel de dief als de achtervolgers werden al snel een stuk wijzer toen de bedrijfsleider zich bij het drietal vervoegde. Deze liet de dief, weliswaar zonder buit, weer gaan, maar heeft wel aangifte gedaan: "Ik wist niet goed wat ik met hem aanmoest. Bovendien had-ie z’n buit eerder al laten vallen."
Laatste reviews en specials
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #142
special
Weekend gifdump #103
special
Random Pics van de Dag #846
special
AI Picture Gallery #108
special
VrijMiBabes #142 (not very sfw!)
review
Dead Space
©FOK.nl e.a.