Ullrich verdedigt zichzelf

Na veel kritiek te hebben gekregen op zijn voorbereiding, zegt Jan Ullrich dat er geen reden tot paniek is over zijn gereedheid voor de Tour de France. Wel geeft hij toe, de tijd die het kost om in vorm te komen, iets te hebben onderschat.

Na het afzeggen van klassiekers als de Amstel Gold Race en Luik -Bastenaken - Luik en het slechte rijden van Ullrich in onder andere de Waalse Pijl, ontstond er een storm van kritiek. Vele fans en journalisten vrezen dat Ullrich niet topfit aan de Tour de France zal kunnen beginnen.

Ullrich probeerde de mensen gerust te stellen: "Waarschijnlijk onderschatte ik het feit dat ik een jaar ouder ben geworden. Of ik overschatte mijn lichaam. De moeite die het kost om goed te rijden wordt steeds groter. Dat heb ik deze lente geleerd. Twee of drie kilo mag er wel af, maar ik heb een hoop getraind en spiermassa bijgekregen. Dit is niet de eerste keer dat ik in deze situatie zit."

Ullrich zal de Ronde van Duitsland en de Ronde van Zwitserland rijden in de voorbereiding op de Tour de France. Daar zal hij de wedstrijdhardheid die hij nu nog mist weer op proberen te doen.