Schumacher vreest zand in Bahrein

Michael Schumacher vreest de invloed van het zand rond het circuit in Bahrein op de prestaties. Dit ondanks de middelen die de organisatie hiertegen inzet.

"De grote vraag in Bahrein is het zand," aldus Schumacher op zijn website. "Iedereen vraagt zich af wat voor effect het zal hebben, of het zand in de machinerie zal komen." Medewerkers van de organisatie hebben het fijne zand rond het circuit met een speciale lijm bedekt, om zo te proberen problemen te voorkomen. Veel teams twijfelen echter of dit het probleem oplost.

"We verwachten opstuivend zand, zowel op als naast de baan," aldus Mario Theissen, directeur motorsport van BMW, leverancier van motoren voor Williams. "Dit zal niet alleen de hoeveelheid grip op de baan verlagen, maar wat betreft de motor zal het luchtfilter een crucialere rol spelen, omdat het moet voorkomen dat zand in de motor komt via de luchtinlaten en daar schade veroorzaakt."

Jenson Button is het eens met zijn collega Schumacher. "We maken ons meer zorgen over het zand dan over de hitte," aldus de BAR-coureur.