Villeneuve één dollar waard

Jacques Villeneuve, een bijzondere persoonlijkheid op zijn minst. Hij is een van de laatste echte racers in de Formule 1, maar sinds 1998 toen hij bij BAR begon met matige prestaties.

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

Voor 2004 heeft de voormalig wereldkampioen nog geen stoeltje en dit zal ook onwaarschijnlijk zijn. Hij had nog voor BAR kunnen rijden, maar het aanbod van BAR heeft hem gedemotiveerd.

Volgens de Zwitserse krant Blick heeft teamchef David Richards Villeneuve een contract aangeboden voor 2004 van maar liefst één dollar. De rest zou allemaal op premiebasis zijn die hij kon verdienen met WK punten. De diep teleurgestelde Villeneuve heeft dit aanbod van de hand gewezen. Dit zou ook één van de redenen zijn waarom de Canadees niet aan de start stond van de GP van Japan.

De hoop voor een plaats bij een ander team in 2004 is minimaal. Villeneuve's naam wordt in verband gebracht met Jaguar, maar daar is hij niet welkom. Mark Webber wil niks weten van hem als teamgenoot: "We weten allemaal dat Jacques een moeilijke jongen is, ik voel niet dat we zonder hem een kampioen verliezen".

David Coulthard ging een beetje verder: "Als hij in 2004 niet aan de start verschijnt dan zal hij snel vergeten worden. Zo gaat het nu eenmaal in de Formule 1."

Wordt vervolgd?