Fisichella tekent bij Sauber

super-mario wist ons vandaag het volgende te melden:

Giancarlo Fisichella zal gaan rijden voor het Zwitserse team Sauber. Dat werd direct na de kwalificatie op de Hungaroring bekendgemaakt. De Italiaan heeft getekend voor twee jaar. Het is het vierde team in zijn carrière waar hij voor zal uitkomen.

Zoals altijd na het tekenen van contracten, werden er zeer lovende woorden gesproken. "Ik hou Giancarlo's carrière al jaren in de gaten en ik zie hem als één van de beste coureurs in de Formule 1", vertelt teambaas Peter Sauber. "Hij is niet alleen snel, maar ook een echte vechter die nooit opgeeft en het beste maakt van elke situatie. We hebben al eerder contact gehad met Giancarlo en ik ben heel blij dat we hem nu in ons team krijgen."

Fisichella is net zo optimistisch. "Niet lang geleden had ik een afspraak met Peter Sauber en technisch directeur Willy Rampf in Hinwil (de basis van het team in Zwitserland - red.) en ik had er gelijk een goed gevoel over", onthult de Italiaan. "Ik was vooral erg onder de indruk van de nieuwe windtunnel. Het bewijst dat het team een hoop potentie heeft en succesvol zal worden. Ik kijk erg uit naar deze nieuwe uitdaging."

Fisichella begon de Formule 1 bij Minardi in 1996, waarna hij achtereenvolgens reed voor Jordan, Benetton, Renault en weer Jordan. Zijn eerste Grand Prix won hij dit jaar in Brazilië.

Of Fisichella volgend jaar Nick Heidfeld of Heinz-Harald Frentzen vervangt, werd niet duidelijk.