FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 23 augustus 2003

AZ lijdt na bezoek Twente

AZ heeft aan het treffen met FC Twente twee geblesseerden over gehouden.

Olaf Lindenbergh brak na een half uur bij een botsing zijn neus en is er het minst ernstig van afgekomen. Na een week is de verdedigende middenvelder al weer speelklaar.

Barry Opdam viel kort voor rust uit na een ongelukkige botsing. De centrale linkerverdediger bleek na onderzoek in Medisch Centrum Alkmaar zijn jukbeen gebroken te hebben. Hij is daarmee zes a zeven weken uitgeschakeld. Een grote tegenvaller voor coach Co Adriaanse.

Vijfjarige jongen overleden door misdrijf

f-racing had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 5-jarige jongen die woensdag dood in zijn ouderlijke woning in Havelte werd gevonden, blijkt door wurging om het leven te zijn gekomen.

De 36-jarige moeder van de jongen werd direct na de vondst van de jongen aangehouden, aangezien de politie vermoedde dat zij meer te maken had met de zaak. Inmiddels heeft zij bekend haar zoontje vermoord te hebben. Over het motief konden nog geen mededelingen worden gedaan.

De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft in ieder geval de komende tien dagen nog in bewaring.

Toeristen tegengehouden na quizvragen

Beetle herschreef en submitte het volgende bericht:

Zes Brazillianen zijn door de immigratiedienst van vliegveld Heathrow tegen gehouden doordat ze enkele vragen over de Beatles niet wisten te beantwoorden.

De zes zeiden dat ze op weg waren naar het Mathew Street Festival in Liverpool waar een feest gehouden wordt ter ere van de wereldbekende popgroep. De immigratiedienst vertrouwde het niet en stelde het zestal enkele vragen. Toen de Brazilianen niet wisten wie Yoko Ono was en dachten dat Ringo Starr overleden was, wat niet zo is, werd het hun niet toegestaan hun reis te vervolgen. De overige 66 reisgenoten werden, na het eveneens beantwoorden van enkele vragen, wel doorgelaten.

Een woordvoerster van het reizende gezelschap, wist te melden dat de reizigers gewoon toeristen zijn die werk hebben in Brazilië. "Jongere leden van de groep komen meer voor de optredens van Brazilliaanse bands en rondreizen dan dat ze zich bezig houden met de Beatles. Ik denk dat ze op een rare manier behandeld zijn", aldus de woordvoerster.

Verbod op doden van niet-moslims

De Saudische grootmoefti sjeik Abdul Aziz bin Abdullah Al al-Sheik, heeft in een religieus decreet laten weten dat moslims géén niet-moslims mogen doden. ''Als moslims niet-moslims doden, verkrachten of hun geld stelen, heeft dat niets te maken met de jihad, maar begaan ze een grote zonde waarmee ze zichzelf schade toebrengen'', aldus de grootmoefti.

Het religieuze decreet, ook wel fatwa genoemd, is bedoeld om het terrorisme in Saudi-Arabië een halt toe te roepen.

Moslimextremisten hebben de heilige oorlog (jihad) verklaard aan het Westen en Arabieren die het Westen steunen. Volgens Al-Sheik mogen echter alleen geestelijke leiders oproepen tot de jihad. Vorige week riep de Saudische Raad van Hoge Geestelijken ook al een fatwa uit. Daarin werden terroristen veroordeeld en burgers opgeroepen terroristen geen hulp te verlenen.

Vrek laat vermogen na aan 'algemeen nut'

Adjuh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Henry Reddaway uit het Engelse Shillingstone mag dan tijdens zijn leven bekend hebben gestaan als een grote vrek, bij zijn overlijden liet hij een vermogen na van 4,9 miljoen euro. Dit gehele bedrag is bedoeld voor instellingen die het algemeen nut beogen.

De 93-jarige man draaide in zijn leven elk dubbeltje drie keer om, voordat hij het uitgaf. De vrijgezel, die werkte als vertaler, droeg twintig jaar lang elke dag hetzelfde jasje. Ook raapte hij elke spijker op die hij op straat zag liggen. Toen de vrouw van een buurman een papiertje gebruikte om de opbrengst van een collecte te noteren, schold Reddaway, als penningmeester van het kerkbestuur, haar uit voor de verkwisting.

Australisch Leger des Heils betuigt spijt

whisler_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Australische Leger des Heils heeft publiekelijk spijt betuigd voor het seksueel misbruik en de kindermishandeling die tussen 1950 en 1979 plaats hebben gevonden in zijn weeshuizen. Het Leger des Heils zorgde in deze periode voor ongeveer 30.000 kinderen, verdeeld over 35 huizen.

Volgens een woordvoerder hebben zich tot nu toe negentien mensen gemeld die seksueel misbruikt zouden zijn; vierentwintig anderen zouden zijn mishandeld. In de afgelopen tien jaar heeft het Leger omgerekend zo'n 470.000 Euro uitgegeven aan begeleiding en compensatie voor de slachtoffers. De schuldigen aan het misbruik hebben de goede reputatie van de organisatie bezoedeld, aldus de woordvoerder.

Sinds 1979 beheert het Leger alleen nog tehuizen voor mensen vanaf zestien jaar. Om misbruik tegen te gaan zijn de selectiecriteria voor nieuwe medewerkers aangescherpt en de training en ondersteuning van het personeel verbeterd.

Verboden Hitler-boek opnieuw uitgebracht

Het Duitse boek 'Gesprekken met Hitler', zal na bijna 70 jaar in een Nederlandse vertaling verschijnen. Het boek is indertijd geschreven door Hermann Rauschning. Deze voormalige Duitse politicus wilde met zijn schrijven waarschuwen voor de nazipraktijken van Adolf Hitler.

Rauschning publiceerde 'Gesprekken met Hitler' eind jaren 30 van de vorige eeuw. Naar aanleiding van een aantal ontmoetingen met Hitler in de loop van dertiger jaren, vond hij het tijd voor een waarschuwing tegen het nazi-regime.

Het boek werd destijds wereldwijd een bestseller. In Nederland hadden Menno ter Braak en Max Nord het meteen vertaald in 'Hitlers eigen woorden'. Die uitgave werd echter gelijk op last van de Nederlandse regering verboden. Reden: 'belediging van een bevriend staatshoofd'.

Sindsdien is het document in Nederland en in het Nederlands niet meer te krijgen geweest. Uitgeverij De Prom uit Amsterdam brengt daar verandering in. Op 22 september verschijnt een vertaling van Auke Wouda, met een nawoord van prof. dr. H. von der Dunk.

Studente overlijdt tijdens introductie

Mr._T-Rex, Morpheus en DarkRider hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vannacht is een eerstejaars studente Rechten van de Universiteit van Nijmegen overleden. De studente nam deel aan een introductiekamp in Helvoirt. Rond middernacht raakte ze onwel, waarna er onmiddellijk eerste hulp werd geboden door een mentor. Een aanwezige arts heeft nog geprobeerd te reanimeren. De studente is met spoed naar het ziekenhuis in Den Bosch vervoerd, hier bleek dat ze al was overleden.

Het kamp is opgeheven en de deelnemers zijn met bussen naar de universiteit gebracht. Op de universiteit werd een korte bijeenkomst gehouden. De introductie zal worden voortgezet met een sober karakter. Het introductiefeest, op 26 augustus, is in verband met het overlijden afgelast.

Veel doden bij ontploffing raket

CorteX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Braziliaanse raket, de VLS-3, is vrijdag ontploft in het ruimtecentrum Alcantara. Het ruimtecentrum ligt ongeveer 1500 km ten noorden van Brasilia. Bij de explosie vielen zeker 21 doden en 20 gewonden.

Bij de ontploffing werd naast de raket, die was uitgerust met twee onderzoekssatellieten, ook het lanceerplatform verwoest. De verwoesting van de raket is, naast een financiële strop van 6 miljoen euro, ook een flinke klap is voor het Braziliaanse ruimteprogramma. Al jaren probeert Brazilië namelijk als eerste land in Latijns-Amerika een satelliet in de ruimte te krijgen.

Hoewel dit het eerste ongeluk is waarbij doden vielen, is dit niet de eerste keer dat een raketlancering is mislukt. In 1997 verdween een raket in de Atlantische Oceaan vlak na de lancering. In 1999 moest een raket drie minuten na de lancering vernietigd worden omdat hij van zijn koers afraakte.

Coulthard en Wurz blijven zilver

McLaren behoudt voor volgend jaar dezelfde coureurs. David Coulthard, Alexander Wurz en Pedro de la Rosa hebben allemaal voor één jaar bijgetekend. Kimi Räikkönen had al een contract.

"Ik ben erg blij dat ik volgend jaar alweer voor het negende achtereenvolgende seizoen voor McLaren kan rijden", zegt Coulthard. "Na zo'n lange tijd voel ik me echt bij de familie horen." Dat Coulthard dit jaar veel kritiek te voorduren krijgt, lijkt hem niet te deren. "Ik heb veel zin in de laatste vier races van het seizoen en zal mijn best doen om het team te dienen in de strijd om het kampioenschap. Daarna zullen Kimi en ik kijken naar 2004."

Opmerkelijk is ook dat Alexander Wurz bijtekent. Hij liet enkele weken terug in de media nog breed uitmeten dat hij 'een onafgemaakt karwei' wilde afmaken, door weer GP's te rijden. Vervolgens werd hij genoemd als potentieel vervanger voor Jacques Villeneuve bij BAR. Toch besloot de Oostenrijker uiteindelijk anders.

"Ik heb veel plezier bij McLaren, en dan vooral in de onwijs grote technische uitdagingen die ik tegenkom als derde coureur. Ik zou echt wel weer Grands Prix willen rijden, maar ik denk dat ik nu een sleutelrol speel in het succes van het team. Totdat er een echte kans op een racestoeltje zich voordoet, kan ik me momenteel geen betere plek wensen om te werken."

Philips gaat vijftig fabrieken sluiten

De komende jaren zal Philips vijftig fabrieken sluiten of afstoten. "We blijven alleen die producten zelf maken waarmee we ons kunnen onderscheiden van de concurrentie," aldus Philips-topman G. Kleisterlee in NRC Handelsblad.

Kleisterlee vertelde verder dat het concern de productie van eenvoudige artikelen overlaat aan andere fabrikanten. Volgens de topman betekent het besluit om een derde van de 150 fabrieken op te doeken overigens niet dat Philips zich terugtrekt uit belangrijke markten. Hij benadrukte verder dat Philips in geen geval een bedrijf wordt zonder fabrieken. Die blijven nodig om concurrentie van bedrijven als Sony, Samsung en Panasonic het hoofd te bieden.

Hoe groot het effect is dat deze maatregelen zullen hebben op de werkgelegenheid bij Philips, is nog niet duidelijk. Sinds Kleisterlee in 2001 aantrad als topman is het aantal banen bij het bedrijf al verminderd van 220.000 naar 170.000.

Voorgeschiedenis

Dit besluit komt voor sommigen wellicht niet als een verrassing. Al in 1998 kondigde Cor Boonstra, de toenmalige topman van Philips aan dat in vier jaar tijd ongeveer 1 op de 3 productievestigingen van Philips van de hand gedaan zouden worden. Inmiddels is dat ook gebeurd: in 1998 bezat Philips nog 270 fabrieken. Onder leiding van Kleisterlee werd het aantal fabrieken het afgelopen jaar nog verder teruggebracht: van 160 tot 151.

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2002 liet Kleisterlee bovendien al doorschemeren dat Philips nog meer fabrieken wilde sluiten of verkopen. Toen al zei hij dat het concern zich meer op marketing dan op productie zou gaan richten. "We gaan meer bedenken dan maken," aldus Kleisterlee.

Fisichella tekent bij Sauber

super-mario wist ons vandaag het volgende te melden:

Giancarlo Fisichella zal gaan rijden voor het Zwitserse team Sauber. Dat werd direct na de kwalificatie op de Hungaroring bekendgemaakt. De Italiaan heeft getekend voor twee jaar. Het is het vierde team in zijn carrière waar hij voor zal uitkomen.

Zoals altijd na het tekenen van contracten, werden er zeer lovende woorden gesproken. "Ik hou Giancarlo's carrière al jaren in de gaten en ik zie hem als één van de beste coureurs in de Formule 1", vertelt teambaas Peter Sauber. "Hij is niet alleen snel, maar ook een echte vechter die nooit opgeeft en het beste maakt van elke situatie. We hebben al eerder contact gehad met Giancarlo en ik ben heel blij dat we hem nu in ons team krijgen."

Fisichella is net zo optimistisch. "Niet lang geleden had ik een afspraak met Peter Sauber en technisch directeur Willy Rampf in Hinwil (de basis van het team in Zwitserland - red.) en ik had er gelijk een goed gevoel over", onthult de Italiaan. "Ik was vooral erg onder de indruk van de nieuwe windtunnel. Het bewijst dat het team een hoop potentie heeft en succesvol zal worden. Ik kijk erg uit naar deze nieuwe uitdaging."

Fisichella begon de Formule 1 bij Minardi in 1996, waarna hij achtereenvolgens reed voor Jordan, Benetton, Renault en weer Jordan. Zijn eerste Grand Prix won hij dit jaar in Brazilië.

Of Fisichella volgend jaar Nick Heidfeld of Heinz-Harald Frentzen vervangt, werd niet duidelijk.

257 kilo cocaïne onderschept

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De douane van Venlo heeft een grote hoeveelheid cocaïne gevonden in een vrachtwagen die op weg was naar een bedrijf in Brabant. De vondst werd gedaan tijdens een routinecontrole. Naar welk bedrijf de vrachtwagen onderweg was, wil de douane niet zeggen.

Op papier vervoerde de vrachtwagen glastegels. In de 32 dozen die vervoerd werden, zaten echter geen tegels maar in gips gegoten pakjes cocaïne. De drugs werden gevonden toen de dozen langs een scanapparaat werden gehaald. In totaal werd er 257 kilo cocaïne gevonden, met een straatwaarde van 14 miljoen euro.

Michael Jackson nodigt fans uit

Fans van Michael Jackson krijgen eenmalig de mogelijkheid om een dag op zijn Neverland-ranch in Californië door te brengen. De fans moeten daarvoor wel in de buidel tasten: 5000 dollar.

Van dat geld gaat 1000 dollar naar een goed doel. De gasten mogen rekenen op geschenken, een "overvloedig" diner en vrije toegang tot Jacksons pretpark, zoo en bioscoop.

Of de popster zelf acte de présence zal geven is onbekend. In totaal is er plaats voor 250 fans. De ''opendag'' wordt op 13 september gehouden.

Meisje overlijdt na gebruik XTC

Vanochtend is een 15-jarig meisje uit Belfeld overleden aan de gevolgen van XTC-gebruik. Het meisje bezocht de "Megarave", een hardcore-houseparty met ongeveer 5000 bezoekers die van vrijdagavond 19.00 tot zaterdagmorgen 07.00 gehouden werd bij een discotheek aan de Beitel in het Limburgse Heerlen.

Rond half 3 vannacht werd het meisje onwel. Ze werd daarom opgevangen bij een EHBO-post op het terrein van de discotheek. Daarna werd ze overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is ze in de loop van de ochtend overleden. De omstandigheden van haar dood worden door de politie onderzocht.

De organisatie van het feest en de politie hadden uitgebreide voorzorgsmaatregelen genomen, vooral vanwege het drugsgebruik op het feest en om de openbare orde te kunnen handhaven. Twaalf mensen werden aangehouden omdat ze XTC en speed bij zich hadden.

Uitslag zaterdagkwalificatie

Napjaap wist ons vandaag het volgende te melden:

Fernando Alonso was de snelste in de kwalificatie en mag dus morgen van pole position vertrekken. Ralph Firman was door een crash eerder vanochtend uitgeschakeld en is vervangen door Zsolt Baumgartner

De volledige uitslag:

Pos. CoureurTeam Tijd
1 Fernando AlonsoRenault F1 1.21.688
2 Ralf SchumacherBMW Williams F1 1.21.944
3 Mark WebberJaguar Racing 1.22.027
4 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1 1.22.180
5 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari 1.22.180
6 Jarno TrulliRenault F1 1.22.610
7 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 1.22.742
8 Michael SchumacherScuderia Ferrari 1.22.755
9 David CoulthardMcLaren Mercedes 1.23.060
10 Olivier PanisToyota Racing 1.23.369
11 Nick HeidfeldSauber Petronas 1.23.621
12 Justin WilsonJaguar Racing 1.26.660
13 Giancarlo FisichellaJordan Ford 1.23.726
14 Jenson ButtonBAR Honda 1.23.847
15 Cristiano da MattaToyota Racing 1.23.982
16 Jacques VilleneuveBAR Honda 1.24.100
17 Heinz-Harald FrentzenSauber Petronas 1.24.569
18 Jos VerstappenMinardi F1 1.26.423
19 Zsolt BaumgartnerJordan Ford 1.26.678
20 Nicolas KiesaMinardi F1 1.28.907

Duitse vrouw onthoofdt zoontje

Mieraja had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Duitse vrouw heeft haar tien maanden oude zoontje onthoofd met een broodmes. De vrouw is in verwarde toestand meegenomen naar het politiebureau. Waarom ze haar kind heeft gedood, is nog niet bekend.

Donderdag belde de vrouw haar man op, en vertelde hem dat ze hun kind had vermoord. Haar 47-jarige echtgenoot schakelde na dat telefoontje de politie in. De baby van het stel werd met afgesneden hoofd gevonden in zijn box in hun woning in Neurenberg. Een broodmes met een lemmet van dertig centimeter, waarschijnlijk het moordwapen, werd ook gevonden.

De vrouw heeft nog twee kinderen: een jongetje van vier en een meisje van twee jaar oud. Die kinderen bleven ongedeerd en zijn inmiddels overgedragen aan de kinderbescherming.

Smit begint burgerwacht in Rotterdam

Het Rotterdamse gemeenteraadslid Michiel Smit van Nieuw Rechts (een afsplitsing van Leefbaar R'dam) wil komende week een burgerwacht starten tegen de overlast door criminele jongeren.

Directe aanleiding is een beroving gisteravond, waarvan Smit zelf het slachtoffer werd. Volgens Smit was hij met collega raadslid Reijkersz (Leefbaar Rotterdam) op weg naar een pinautomaat, toen hij op het Binnenwegplein beroofd werd door twee straatrovers van Marokkaanse afkomst. Smit incasseerde ook nog een aantal klappen op zijn hoofd bij de achtervolging van de daders.

Smit: ''Het wordt nu eens tijd dat we harde maatregelen nemen, vandaar dat onze organisatie met burgerwachten start in het centrum van Rotterdam. Vanaf volgende week zal op onregelmatige tijden pinautomaten, winkelcentra en centrale plaatsen in de gaten worden gehouden''.

Berlusconi en Schröder weer vrienden

Premier Silvio Berlusconi van Italië en bondskanselier Gerhard Schröder van Duitsland hebben de onderlinge plooien in hun relatie, vandaag tijdens een gesprek gladgestreken.

Berlusconi had na het gesprek warme woorden over voor zijn Duitse collega. ,,De bondskanselier is zoals altijd van harte welkom in Italië, als kanselier en als vriend''. Schröder zei dat er in het gesprek wat irritaties uit de lucht zijn gehaald.

In juli zegde Schröder zijn vakantie in Italië af, nadat een Italiaanse staatssecretaris Duitse toeristen had beschimpt. Vlak na zijn aantreden als EU-voorzitter zorgde Berlusconi voor ophef door zijn uitspraak dat een Duitse europarlementariër geknipt zou zijn voor een filmrol als kampbeul.

Dokkum zet extra politie in op rel-jeugd

Dokkum is de overlast van een groep jongeren zo beu dat het extra politiesurveillances instelt en bovendien extra beveiligingsmensen van een particulier bedrijf inhuurt. Vorig week vrijdag- en zaterdagavond zorgde een groep jongeren in het Friese stadje, op de camping aan de Harddraversdijk en bij de kaden in de buurt van de Woudpoortsbrug, voor schandelijke misdragingen.

Volgens de campingbeheerder zijn campinggasten vertrokken uit angst voor vernielingen en bedreigingen. Bootjes waren losgegooid, ééntje was vol met water gelopen en er werd met bierblikjes gegooid. Ook vloog op de camping een voortent in brand.

De campingbeheerder stelt dat de problemen zijn begonnen sinds de komst van de skatebaan dit voorjaar. Die trekt leuke mensen die komen om te skaten, maar ook randfiguren die eerst ergens anders in de stad zaten. Zij drinken, gebruiken en dealen soms ook drugs.

Baumgartner voor Firman

Jordan heeft net voor de kwalificitie voor de Grand Prix op de Hungaroring bekend gemaakt dat Ralph Firman vervangen wordt door de Hongaar Zsolt Baumgartner.

Baumgartner is de eerste Hongaar die meedoet aan een Grand Prix. Hij heeft vanochtend de benodigde Superlicentie gekregen en kan daardoor meedoen met de kwalificitie die nu bezig is.

"Vanmorgen heeft het permanente bureau van de Formule Een Commissie unaniem besloten om Zsolt Baumgartner een Superlicentie te verstrekken, gebaseerd op zijn Formule Een testervaring bij Jordan dit seizoen en de FIA heeft het team toestemming gegeven Baumgartner in te zetten als coureur van wagen nummer 12 voor de rest van het weekend," aldus een persverklaring van Jordan.

Firman ging in de vrije training vanochtend hard van de baan, doordat de achtervleugel van de wagen loskwam. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek de Brit niet meer dan een gekneusde enkel aan de klap te hebben overgehouden. Jordan heeft de oorzaak onderzocht en stelt dat de kans op herhaling te verwaarlozen is.

Game review: Resident Evil : Dead Aim

Publisher:EA Games
Developer:Capcom
Website:Resident Evil
Platform:PS2


Resident Evil, wie kent de games niet? In mijn optiek is het doel van het spel simpel: Lekker erop los knallen op zombies en zo het spel doorkomen, ondertussen nog een sleutel zoeken voor die ene deur die je nog door wil.

Het is toch al weer jaren geleden dat ik de eerste versie (voor zover ik me kan herinneren) speelde op de Playstation. Ik was toen overweldigd door de mooie graphics, ik was tenslotte ook niet veel gewend. Nu is er eindelijk weer een Resident Evil voor de Playstation 2. Zal deze game mijn hooggespannen verwachtingen kunnen waarmaken?



Nou ja, er is maar één manier om het uit te vinden. Let's kick some zombie ass.

Britten problemen met seks

ROLLENDE_BABBA en krullie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Britten hebben langdurige problemen in hun seksleven. Dit staat in het 'British Medical Journal' dat vandaag is verschenen. Nieuwe studies hebben uitgewezen dat Britten last hebben van weinig interesse, faalangst, voortijdig klaarkomen door mannen en het uitblijven van een orgasme bij vrouwen.

Het onderzoek werd gehouden onder 1065 vrouwen en 447 mannen die in Londen naar de dokter gingen. Het bleek dat 40 procent van de vrouwen en 22 procent van de mannen problemen had met seks. Uit een andere analyse bleek dat 35 procent van de mannen en 54 procent van de vrouwen ooit langer dan een maand seksproblemen hadden.

Het is niet nieuw dat de Britten geen helden zijn in bed, maar de huidige studies schilderen de situatie erger af dan men in eerste instantie dacht. Onderzoekers denken dat het goed is een open en publieke discussie te voeren over het probleem. Ook zouden de opleidingen verbeterd moeten worden om beter hulp te kunnen bieden bij de specifieke problemen van de patiënten.

Programma HCE (week 34)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van dit weekend. AZ stuurde gister FC Twente al met 3-0 naar huis. De koppositie raken de Twentenaren daarmee nu al weer kwijt.

Tot onze vreugde hebben veel users aangegeven de Manager reeds te missen. Goed nieuws, deze week zal de nieuwe manager van start gaan. Eerst kan er worden aangemeld, vervolgens zal de eerste ronde worden aangekondigd.

Met de start zal ook de Managerpagina restyled zijn. De makers hopen dat jullie de Competitiemanager 2003-2004 ook weer tot een succes maken

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 34)


DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00 AZ FC Twente 3 - 0
.
za19.00 ADO Den Haag FC Utrecht -
za19.30 NAC Breda Vitesse -
za19.30 RBC Roosendaal Ajax -
za19.30 SC Heerenveen Feyenoord -
za19.30 PSV Willem II -
.
zo14.30 FC Volendam FC Groningen -
zo14.30 FC Zwolle RKC Waalwijk -
zo14.30 NEC Roda JC -

Mike Tyson daagt Nederlander uit

Volgens de kickbokser Ernesto Hoost uit Hoorn is hij uitgedaagd tot een gevecht door Mike Tyson. Hoost, viervoudig wereldkampioen in de K1 en daarmee recordhouder, zegt vereerd te zijn dat Tyson met hem de ring in wil gaan.

'Iron Mike' was afgelopen weekend aanwezig bij de K1-voorronde in Las Vegas. Daar werd de voormalig wereldkampioen publiekelijk uitgedaagd door de Amerikaanse K1-vechter Bob Sapp. Maar volgens Hoost wilde Tyson liever tegen hem de ring in.

De 37-jarige Hoost werd per e-mail ingelicht over de uitdaging. ,,Tyson schijnt het serieus te bedoelen. En ik weet dat hij al jaren gek is van de K1'', zegt de West-Friese vechter, die vorig jaar opnieuw de sterkste K1-vechter van de wereld werd.

Bang voor Tyson is Hoost niet. ''Als het alleen om boksen gaat, doe ik het niet. Tyson is natuurlijk een betere bokser dan ik, maar met kickboksregels of in een mixed-fight heb ik zéker kansen. Laat Tyson dus maar komen!''.

K1-champion
Ernesto Hoost

-
Website van Ernesto Hoost.

Peuter rijdt in moeders auto

Freeze_LB, nothandy, Tha "die hard" Ruler en krullie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 2-jarig meisje is donderdagmiddag met de auto van haar moeder ervandoor gegaan. Het meisje ramde hierbij een nieuwe auto die geparkeerd stond op een oprit. Het incident deed zich voor in Ten Boer (Groningen).

De 32-jarige moeder had het meisje even alleen in de auto achtergelaten. De sleutels had ze in het contact laten zitten. Het meisje wist de motor te starten en weg te rijden, aldus een politiewoordvoerder.

De 2-jarige ramde een tuinlantaarn en reed ze door een rij coniferen. De rit eindigde tegen een gloednieuwe auto die op een oprit geparkeerd stond. De auto raakte lichtbeschadigd, het meisje hield niets over aan haar avontuur.

Leefbaar R'dam wil allochtonenstop

RaMyTjUh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Leefbaar Rotterdam wil dat de gemeente de immigratie van kansarme allochtonen naar de stad een halt toe gaat roepen. In sommige wijken van de havenstad is het aantal allochtone inwoners inmiddels opgelopen tot boven de 50%. Leefbaar Rotterdam vindt dat de stad niet 'het afvoerputje van Nederland' moet worden en wil daarom dat nieuwkomers over meer gemeenten worden gespreid.

De partij, waarvan Pim Fortuyn ooit de lijsttrekker was, omarmt daarmee het standpunt van PvdA'er D. Schrijer, deelraadsbestuurder van Charlois. Schrijer stelde eerder dat er 'iets moet gebeuren', wil de bevolking in bepaalde Rotterdamse wijken binnen een afzienbaar aantal jaren niet voor het merendeel bestaan uit ongeschoolde immigranten zonder uitzicht op een toekomst. Binnen de Rotterdamse PvdA leidde dit tot een conflict. Partijgenoot Cremers zei dat Schrijer net als wijlen Pim Fortuyn de methode hanteert van het in de lucht gooien van een oplossing zonder die zelf ook maar enigszins concreet te maken.

Leefbaar Rotterdam wil nu dat B & W een limiet stellen aan het percentage nieuwkomers. ''Gezien de zwaarte van de problematiek wordt het gemeentebestuur gevraagd of het bereid is ook maatregelen te treffen waar het niet toe bevoegd is. Zo nee, wie gaat het dan doen voordat het te laat is'', zo vragen de LR-raadsleden V. Reijkersz en B. Madlener zich af.

De LR-raadsleden wijzen ook op een discussie in de Rotterdamse gemeenteraad van september 1972. Toen werd een voorstel behandeld om de woonruimteverdeling zodanig te reguleren dat zich in sommige wijken niet meer dan 5% gastarbeiders en Surinamers konden vestigen.

A'dam: drugs en wapens bij fouilleeractie

In Amsterdam heeft een preventieve wapencontrole afgelopen donderdag in de binnenstad behoorlijk wat opgeleverd. Er zijn 21 slag- en steekwapens, elf kilo softdrugs en een busje traangas inbeslaggenomen. In totaal werden 409 personen en 74 voertuigen gecontroleerd.

De elf kilo wiet werd gevonden in de rugzak van een wandelaar. Hij wachtte de fouillering van de politie niet af en stapte snel in een taxi. Die reed echter niet weg omdat de chauffeur de politie aan zag komen.

VS: rechter geschorst om monument

Roy Moore, de hoogste rechter in Alabama (VS), is tijdelijk geschorst. Reden is zijn weigering om een door hem geplaatst stenen monument voor de Tien Geboden, uit de hal van een gerechtsgebouw te verwijderen. Een lagere rechter oordeelde eerder dat het monument weg moest, omdat het indruist tegen de bepaling uit de Amerikaanse grondwet dat kerk en staat gescheiden moeten zijn.

Moore heeft een juridische procedure aangespannen om het loodzware monument (2.500 kilo) alsnog op zijn plek te houden. In afwachting daarvan mag het nog blijven staan

Geloofsgenoten van de rechter hebben onder meer met gebedsbijeenkomsten voor het gerechtsgebouw hun steun aan Moore betuigd.

Bush wil meer CO2 uitstoot toestaan

Als het aan de Amerikaanse president George Bush ligt krijgen zo'n 17.000 verouderde elektriciteitscentrales en fabrieken de mogelijkheid om ongestraft extra kooldioxide (CO2) uit te stoten. De maatregel zal binnenkort worden gepresenteerd door het EPA, het Amerikaanse ministerie van milieu.

De Verenigde Staten zijn op dit moment verantwoordelijk voor ongeveer 25% van de totale uitstoot van CO2 ter wereld. De Amerikaanse milieugroepering Natural Resources Defense Council noemt de voorgenomen maatregel een enorme klap voor de Amerikaanse milieubeweging en een grote overwinning voor de energiesector.

Beautynieuws Augustus 2003

We hebben nog maar net een hittegolf achter de rug, maar toch is het najaar echt in zicht. In de kledingwinkels komen de eerste winterjassen langzaam tevoorschijn, en ook op het gebied van beauty schakelen we langzaam over naar wat donkerdere kleuren en wat minder zoete luchtjes. In dit Beautynieuws vind je alvast een voorproefje van de producten die je de komende maanden in de winkel kan vinden. Hou je van rood, paars of beige? Dan heb je geluk, want deze kleuren zijn dit najaar helemaal in!

Motorrijder raast duivels hard langs politie

Deimos000, innersheep en Michel van Bergen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 39-jarige motorrijder uit Nieuw-Dordrecht is donderdag door de politie in Drenthe aangehouden toen hij op de N34 bij Erm met een snelheid van 253 kilometer per uur voorbij reed. Op de betreffende weg geldt een maximum van 100 kilometer per uur.

De 39-jarige man uit Nieuw-Dordrecht verklaarde tegenover de agenten dat het geen kwaad kon op het dubbelbaans gedeelte van de N34 zo hard te rijden. Op de weg gebeuren echter veel ongevallen.

Een woordvoerder van de politie: "Dit is de hoogste snelheid die we in vier jaar hebben gemeten." Volgens de woordvoerder wilde de man uitproberen hoe hard zijn nieuwe motor kon. De snelheidsduivel moest zijn motor en rijbewijs bij de politie inleveren. Over de hoogte van de boete is nog niets bekend.

Laatste trein wordt niet verwacht

pven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De binnenkomst van de laatste trein op station Breda is gister door de Nederlandse Spoorwegen spontaan vergeten. De passagiers, die met de laatste trein aankwamen vanuit Rotterdam, zaten zodoende per ongeluk opgesloten op het station.

De trein uit Rotterdam had een kwartier vertraging, normaal komt de trein om 1.06 uur binnen. Volgens een woordvoerster van de NS sluit het Centraal Station van Breda normaal om 1.15 uur. Waarom met de vertraging geen rekening was gehouden, kon zij gisteren niet achterhalen. De NS waarschuwde op haar website echter zelf wel dat reizigers in verband met werkzaamheden tussen Rotterdam en Dordrecht rekening moesten houden met vertraging.

Liefst drie passagiers waren om 1.20 uur aangekomen op het station, dat door het personeel al op slot was gedaan. De politie kreeg zodoende om 2.35 uur de melding dat de drie mensen vastzaten. Via het perron en een laag hek konden de passagiers vervolgens van het Centraal Station worden gehaald. Even werd overwogen om de brandweer de stalen rolluiken te laten openbreken, maar uiteindelijk is voor een schadevriendelijke oplossing gekozen.

De politie fungeerde vervolgens als treintaxi en zette twee onfortuinlijke Bredase passagiers thuis af. De derde, een Belg, had zijn auto bij het station staan en kon zelf naar huis rijden.

Eerlijke vinders krijgen gratis vakantie

Ferdo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee Nederlanders die een portemonne met ruim 11.000 euro vonden en die terugbrachten bij de rechtmatige eigenaar, hebben van de Griekse autoriteiten een gratis weekje vakantie aangeboden gekregen. Dat meldde de Griekse voorzitter van het bureau voor toerisme (EOT), Yiannis Patellis, vrijdag.

Op hun hotelkamer vonden de twee Nederlanders de beurs met 11.000 euro, ook lag er een leren tas met twee paspoorten. Het tweetal stak het geld niet in eigen zak, maar gaf de portemonnee samen met de reisdocumenten terug aan de Russische eigenaren.

De Nederlanders verblijven op een vakantieoord in Kreta. Patellis zei dat de twee eerlijke vinders naast de week vakantie ook geld hebben gehad. Over het bedrag liet hij zich niet uit.

Schaap brengt 183.000 euro op

Op een veiling in Lanark, nabij Glasgow is een Texels schaap verkocht voor het recordbedrag van 183.000 euro. Dat is door de woordvoerder van de Britse organisatie voor Texelse schapen vrijdag gemeld.

Het bedrag is neergelegd voor een ram van vijf maanden, die is gekocht door een consortium in het noorden van Schotland. Hij zei dat de prijs werd opgedreven, omdat twee groepen tegen elkaar opboden. Volgens Ross wil het consortium de ram voor de fok gebruiken.

Het vorige recordbedrag voor een schaap in Groot-Brittannië was 150.000 euro.

Texelse schapen zijn vrij gewild omdat de wolproductie goed is en het vlees van het dier smakelijk.

Brug ingestort in centrum van Leiden

uszo en Whizzkith, TJ en roy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het centrum van Leiden is vrijdagavond rond 22.30 uur een houten brug ingestort. Hierop vielen veel mensen in het water. Zij wisten op eigen kracht de kant te bereiken. Het is echter niet duidelijk of er onder de ingestorte brug, in de Hoogstraat, nog mensen liggen.

De brug bezweek waarschijnlijk onder het gewicht van de er op aanwezige mensen. In een nabijgelegen cafe was een feest aan de gang. Duikers van de brandweer onderzoeken of er nog mensen in het water liggen.

Update 0:27
Het incident blijkt mee te vallen. De houten brug blijkt een brede loopplank te zijn, die van de wal naar een 'bootterras' voert. Het terras is gelegen bij cafe Annie's verjaardag in het centrum van Leiden. Er zijn geen gewonden gevallen en het feest is inmiddels voortgezet.

Aanzicht van de locatie: http://www.anniesverjaardag.nl/images/luchtfot.jpg
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.