Raikkonen bevestigt crash MP4-18

Al enige tijd suggereren hardnekkige geruchten dat de nieuwe wagen van McLaren tijdens besloten testsessies was gecrasht, maar niemand wilde het verhaal ontkennen of bevestigen. Nu geeft McLaren-coureur Kimi Räikkönen toe dat de MP4-18 inderdaad van de baan vloog.

De Finse coureur vertelde dat de crash op een uiterst ongunstig moment plaatsvond, omdat er op de laatste testdag niet meer gereden kon worden.

"I had a shunt," said Räikkönen. "Gelukkig bleef ik ongedeerd, maar de auto had teveel schade om er de volgende dag mee te testen. Ik verloor gewoon de controle en vloog er in de laatste bocht af. Volgende week gaan we drie of vier dagen testen en dan gaan we bepalen wanneer we met de nieuwe auto gaan racen. Iedereen doet z'n best om alles op tijd af te ronden voordat het volgende GP-weekend begint."

Räikkönen is momenteel de leider in het wereldkampioenschap. Op de GP van Spanje na, toen hij na 50 meter rijden bovenop Antonio Pizzonia crashte, heeft hij na afloop van alle races op het podium gestaan.