[Up]Makaay eist Gouden Schoen op

Roy Makaay stelde zich gister nadrukkelijk kandidaat voor de Gouden Schoen, hij scoorde driemaal en voert het ESM klassement nu aan.

Makaay kwam gister in de thuiswedstrijd van Deportivo la Coruña tegen Recreativo (5-0) tot 3 treffers en bracht zijn seizoenstotaal daarmee op 27 (27x2=54). De aanvaller zit momenteel lekker in zijn vel. Makaay heeft daarnaast nog 6 wedstrijden om aan zijn totaal te werken, zijn naaste concurrent Van Nistelrooij (48) nog maar één. Concurrentie is met name nog te verwachten van Mateja Kezman (PSV, 46,5), die nog 4 wedstrijden te spelen heeft. In Frankrijk lopen ook nog kandidaten rond als Pauleta (Bordeaux, 40) en Shabani Nonda (AS Monaco, 40).

12-05-2003 VI.nl
Achter Makaay heeft Ruud van Nistelrooij met zijn laatste treffer dit seizoen de 2e plaats ingenomen. PSV-er Mateja Kezman zal vermoedelijk echter geen problemen hebben om de Nederlander nog te passeren, hij staat een half punt achter (1/3 goal) op de Man United spits. Kezman lijkt de enig overgebleven rivaal van oud-Vitesse spits Makaay.