FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 12 mei 2003

President Colombia op straat 'bestolen'

Alaro Uribe, de president van Colombia is, ondanks de aanwezigheid van veertig lijfwachten, op straat 'bestolen'.

De president raakte zijn portefeuille kwijt toen hij aankwam in Bucaramanga, in het noordoosten van het land. De potefeuille van Uribe gleed uit zijn jasje, dat hij net had uitgetrokken omdat hij het warm had. Zonder dat ook maar één lijfwacht het merkte kon een toeschouwer de portefeuille ongezien mee nemen.

Met de pinpas die zich tussen de diverse documenten bevond, nam hij meteen 12 miljoen pesos (ongeveer 45.000 euro) op. De code stond op een papiertje dat het staatshoofd bij het pasje bewaarde.

Een dag later werd de man meteen aangehouden door de politie. Hij gaf het het volledige bedrag en de pinpas terug. Uribe heeft de dief vergeven en geen aanklacht ingediend. Dit ondanks het feit dat hij een nieuwe identiteitskaart moest laten maken, want die was wel verdwenen.

Nederlandse clubs volgen Saenko

Ajax en twee andere niet nader genoemde Nederlandse clubs volgen de 19-jarige Ivan Saenko. De spits speelt voor Karlsruher SC in de tweede Bundesliga.

De jonge Russische spits kwam dit seizoen tot 6 goals in 27 wedstrijden. Hij speelde in de zomer van 2001 al op proef bij VfB Stuttgart en Karlsruher SC. De aanvaller, die in Duitsland wordt geroemd vanwege zijn snelheid en zijn technische vaardigheden, koos daarbij uiteindelijk voor een verblijf in Karlsruhe. Karslruher SC heeft het momenteel financieel moeilijk en zal enkele spelers moeten verkopen.

Klopjacht na steekpartij in Apeldoorn [update]

Bij een steekpartij in Apeldoorn zijn maandag vijf mensen neergestoken. De politie heeft inmiddels een klopjacht geopend om de dader op te sporen, die zich per fiets verplaatste. Eén van de slachtoffers, een jongen van elf jaar, is zwaargewond geraakt. Twee meisjes liepen lichte verwondingen op. Twee neergestoken volwassenen hadden alleen schade aan de kleding.

De verschillende steekpartijen vonden op verschillende plekken plaats, tussen 17.30 uur en 19.00 uur 's avonds. Bij de eerste Apeldoorn-Zuid raakte de jongen zwaargewond. Daarna werden de twee volwassenen in Beekbergen aangevallen. Als laatste waren de meisjes aan de beurt, zij werden voor het politiebureau in het centrum van Apeldoorn gestoken.

De politie heeft een uitgebreid signalement van de dader en zet bij de zoektocht in het centrum van Apeldoorn zestig man in. Er is in de loop van de avond een man aangehouden, maar hij bleek niets met de zaak te maken te hebben.

Rond twaalf uur is bekend gemaakt dat de politie opnieuw een verdachte heeft aangehouden, of deze wel wat met de zaak te maken heeft is nog onbekend.

Laatste update: 00:16

Met dank aan de diverse mensen die dit ons via de newssubmit meldden

[Up]MVV en FC Twente vermoedelijk gered

De voetbalclubs FC Twente en MVV lijken van de ondergang gered. Respectievelijk de gemeentes Enschede en Maastricht zijn waarschijnlijk bereid om geld te lenen aan de voetbalclubs om aan de schuldeisers te kunnen voldoen.

FC Twente heeft voor drie miljoen euro aan belastingschulden open staan. Hierdoor is het niet zeker of FC Twente in het seizoen 2003/2004 aan de competitie kan meedoen. Het college van burgemeester en wethouders, van de gemeente Enschede, willen de club nu een lening van 4,5 miljoen euro verstrekken. Hiermee lijkt FC Twente van de financiële ondergang gered.

Ook de voetbalclub MVV kampt met een schuld (van 1,5 miljoen euro) en heeft geen licentie gekregen voor komend seizoen. KNVB-directeur H. Kesler heeft eerder al aangegeven dat MVV alleen in aanmerking komt voor een licentie als MVV kan aantonen dat er een structurele oplossing is gevonden voor de problemen.

Deze oplossing komt naar alle waarschijnlijkheid vanuit de gemeente Maastricht. Maandag is een speciale vergadering van het college van burgemeesters en wethouders. In deze vergadering zal beslist worden of de gemeente wederom garant zal staan voor een lening van 1,5 miljoen Euro. In december 2001 heeft de gemeente al verklaard garant te willen staan voor een lening van drie miljoen gulden aan MVV. Het is de bedoeling het totale bedrag van ruim 2,8 miljoen Euro, pas over dertig jaar moet zijn afgelost.

Met dank aan NLBADBOY en collega Dr.E voor het submitten en herschrijven van dit nieuws!

12-05-2003 VI.nl
De gemeente Maastricht lijkt MVV toch niet te willen helpen. Financiële steun voor de noodlijdende club wordt door geen van de politieke partijen in de stad wenselijk geacht, zo werd maandagavond duidelijk in de vergadering van de commissie Onderwijs en Welzijn. Tijdens de commissievergadering Onderwijs en Welzijn kreeg sportwethouder Keijmis (CDA) wel de bevestiging dat 30 bedrijven de komende 3 jaar een bedrag van 500.000 euro per jaar in MVV willen investeren. Onder welke voorwaarden die toezegging werd gedaan bleef echter geheim. Pas woensdag valt het laatste woord.

De Enschedese gemeenteraad daarentegen is vandaag akkoord gegaan met het nieuwe voorgestelde saneringsplan. De gemeente zal een bedrag van ruim 4,5 miljoen euro lenen aan de ploeg van coach Vandereycken.

Bredase (12) bestuurt auto van vader

De politie heeft zondagavond in Breda een wel heel jonge automobiliste van de weg gehaald. Een 12-jarig meisje zat achter het stuur, met haar vader naast zich.

Het meisje zat met haar vader en moeder in de auto. Ze zei dat ze van haar vader wel even mocht rijden. De rit mocht ze niet afmaken, haar vader moest het stuur weer in handen nemen. Ook kreeg hij een boete.

Met dank aan M2B en NuX_NuFF voor de tip!

Hotmail vindt Jim een ramp

Chris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gratis emaildienst van Microsoft, Hotmail, lijkt het slachtoffer van een hacker. Wanneer een gebruiker momenteel een bericht verstuurt komt er een foto van Idols-ster Jim te staan met als titel: "Voorkom ongelukk", met daaronder de mededeling: "Voorkom deze en andere rampen." De tekst verwijst naar de horoscoop van deze week.

Of het daadwerkelijk om een hack gaat en geen fout is nog niet bekend.

Gouden Film voor Van God Los

De film Van God Los heeft in tweeënhalve week 100.000 bezoekers getrokken en bereikt hiermee de status van Gouden Film. Actrice Angela Schijf en regisseur Pieter Kuijpers namen de prijs in ontvangst. Zij werden verrast op de set van de telefilm 'De Ordening'.

Van God Los is een psychologische misdaadthriller met in de hoofdrollen Tygo Gernandt, Angela Schijf en Egbert Jan Weeber. Het verhaal is gebaseerd op de waargebeurde gruweldaden van de Bende van Venlo, een groep jongeren die in de jaren '90 ontvoeringen, roofovervallen en moorden pleegde.

Pieter Kuijpers maakt met VAN GOD LOS zijn debuut als speelfilmregisseur. Eerder was hij aan het werk als regisseur van 'Finals', 'Wildschut & de Vries', 'Speurders' en '12 Steden, 13 ongelukken'. De film is momenteel te zien in 57 bioscopen.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht.

Willem II benadert Hristov

Willem II zou volgens Macedonische media in verregaande onderhandeling zijn met NEC-spits Georgi Hristov. Het contract van Hristov in Nijmegen loopt af.

De 27-jarige spits liet eerder doorschemeren graag in Nederland te willen blijven. Willem II ziet de speler graag komen. Hristov maakte in het seizoen 2000/2001 zijn debuut voor NEC. In zijn eerste seizoen maakte hij indruk met 15 treffers in 25 competitieduels, maar in de 2 daaropvolgende jaren belandde hij op de reservebank. Volgens technisch directeur Barry Hulshof van Willem II moet er wel eerst een speler worden verkocht voordat een nieuwe spits kan worden aangetrokken.

Man krijgt werkstraf na zelfmoordpoging

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 37-jarige man uit Assen zag het leven op 10 oktober vorig jaar niet meer zitten. De man, een alcoholist, dronk nog een slok extra en stapte vervolgens in zijn auto om een zelfmoordpoging te ondernemen. Die poging heeft hem nu niet de dood, maar een werkstraf van 120 uur en een rijontzegging van negen maanden opgeleverd.

De Assenaar knalde met een promillage van vijf keer de toegestane hoeveelheid tegen een bus, nadat hij door rood was gereden. Naar eigen zeggen had hij dit met opzet gedaan. De bus had op dat tijdstip, hoewel het in de ochtendspits was, geen passagiers.

Ontvoerde vrouw weer vrij

De 20-jarige vrouw die zondag werd ontvoerd uit een bordeel in Well heeft haar vrijheid weer terug. Ze werd vanmiddag in Beilen bevrijd door een arrestatieteam. Ze bleef daarbij ongedeerd.

De vrouw werd zondagavond rond 18.00 uur uit het bordeel ontvoerd door een groep mannen met een pistool. Ze moest een auto instappen, welke vervolgens in onbekende richting wegreed.

Een 25-jarige man uit Arnhem is door de politie als hoofdverdachte aangehouden. Ook werd een tweede man opgepakt, van wie de identiteit nog onbekend is. De politie kwam de mannen vanmorgen op het spoor. Ze konden de mannen arresteren toen zij met de vrouw op straat verschenen. Het motief voor de ontvoering is nog niet bekend.

Kabelbedrijf UPC belooft beterschap

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is al jaren kommer en kwel bij UPC. Het kabelbedrijf wordt vaak in één adem genoemd met een slechte dienstverlening. Met onder meer een onderbezette helpdesk, onbeantwoorde email en onbegrijpelijke facturen kreeg het bedrijf een slechte naam. Maar UPC gaat het helemaal anders doen.

Voor het eind van dit jaar moeten de bereikbaarheid en dienstverlening flink zijn verbeterd, zo schrijft UPC vandaag in een krantenadvertentie. "UPC is gestart met een nieuwe werkwijze. Die erop gericht is u veel meer service te bieden en daadwerkelijk een einde te maken aan die slechte naam."

Het bedrijf geeft toe dat men slecht te bereiken was en noemt daarbij vooral de regio Amsterdam en Gelderland. Voor het eind van dit jaar moeten acht op de tien bellers binnen een halve minuut contact hebben met de telefonische helpdesk. Nu zijn dat er volgens het bedrijf nog zes op tien. Daarnaast moet het beantwoorden van emails en brieven sneller, moet tachtig procent van alle technische en administratieve storingen binnen twee werkdagen verholpen zijn en moeten mensen ook sneller op kabel-tv en internet aangesloten zijn.

Computercrash sluit minister in auto op

The_T had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veiligheidsagenten hebben maandag met hamers de ruiten van een limousine ingeslagen om de Thaise minister van Financiën te bevrijden. De man zat vast, omdat de boordcomputer het liet afweten.

Suchart Jaovisidha en zijn chauffeur zaten meer dan tien minuten in de BMW vast, voordat de bewakers hun werk deden. Alle deuren en ramen van de wagen waren automatisch op slot gegaan toen de computer chrashte. Ook was de aitconditioning gestopt.

"We konden 10 minuten lang nauwelijks ademhalen," aldus de minister. "Het duurde een lange tijd voordat mijn bewaker doorhad dat we wilden dat men de ruit eruit sloeg, zodat we er uit konden komen. Het was een verschrikkelijke ervaring."

MVV en FC Twente vermoedelijk gered

De voetbalclubs FC Twente en MVV lijken van de ondergang gered. Respectievelijk de gemeentes Enschede en Maastricht zijn waarschijnlijk bereid om geld te lenen aan de voetbalclubs om aan de schuldeisers te kunnen voldoen.

FC Twente heeft voor drie miljoen euro aan belastingschulden open staan. Hierdoor is het niet zeker of FC Twente in het seizoen 2003/2004 aan de competitie kan meedoen. Het college van burgemeester en wethouders, van de gemeente Enschede, willen de club nu een lening van 4,5 miljoen euro verstrekken. Hiermee lijkt FC Twente van de financiële ondergang gered.

Ook de voetbalclub MVV kampt met een schuld (van 1,5 miljoen euro) en heeft geen licentie gekregen voor komend seizoen. KNVB-directeur H. Kesler heeft eerder al aangegeven dat MVV alleen in aanmerking komt voor een licentie als MVV kan aantonen dat er een structurele oplossing is gevonden voor de problemen.

Deze oplossing komt naar alle waarschijnlijkheid vanuit de gemeente Maastricht. Maandag is een speciale vergadering van het college van burgemeesters en wethouders. In deze vergadering zal beslist worden of de gemeente wederom garant zal staan voor een lening van 1,5 miljoen Euro. In december 2001 heeft de gemeente al verklaard garant te willen staan voor een lening van drie miljoen gulden aan MVV. Het is de bedoeling het totale bedrag van ruim 2,8 miljoen Euro, pas over dertig jaar moet zijn afgelost.

Met dank aan NLBADBOY voor het submitten en herschrijven van dit nieuws!

Voor meer voetbalnieuws ga je naar de FOK! Competitiemanager

Formule 1: Montoya is rijbewijs kwijt

Marcel, Roy (Son-Of-A-Gun), codeho en EricHuyn hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Colombiaanse formule 1 coureur Juan Pablo Montoya is zijn rijbewijs kwijt geraakt, nadat hij op de snelweg tussen Le Muy en Frejus aan de Franse Rivièra met 204 kilometer per uur over het asfalt scheurde. Op de Franse snelwegen geldt een maximum snelheid van 130 kilometer per uur. De Franse politie betrapte Montoya, waarna hij direct zijn roze papiertje kon inleveren.

Voor de Formule 1 is geen regulier rijbewijs nodig. De coureur uit de renstal van Williams mag dus blijven racen.

Voor meer Formule 1 nieuws ga je naar de FOK! Formule 1 Manager

Een cursus A1 Ring met Wurz

Veel geruchten beweerden dat Alexander Wurz vanaf de komende GP weer mee zou rijden in de Formule 1. Toch blijft hij derde rijder bij McLaren. Ondanks dat, weet de Oostenrijker prima de weg op de A1 Ring. Een cursus op dit circuit met Alexander Wurz.

"Ik vind racen op de A1 Ring hartstikke leuk, niet alleen omdat het mijn thuisrace is, maar ook omdat er een aantal plekken zijn waar je goed kan inhalen vanwege de drie lange rechte stukken, die beginnen en eindigen met langzame bochten."

"Een ronde op de A1 Ring begint met het sprinten over het korte rechte stuk bij start-finish, waar je uiteindelijk 305 km/h haalt in je zevende versnelling. Dan rem je hard voor Turn One, de strakke bocht naar rechts. Dat doe je met 130 km/h. Als het veld in de loop van de wedstrijd wat minder dicht bij elkaar rijdt, is deze bocht een prima mogelijkheid om in te halen. Toch zijn de eerste twee bochten van dit circuit berucht, omdat er tijdens de start makkelijk ongelukken kunnen plaatsvinden."

"Vervolgens accelereer je, terwijl je de heuvel oprijdt, naar ongeveer 290 km/h om vervolgens de blinde Remus Curve te nemen. Daarna rem je tot 65 km/h om de langzaamste bocht van het circuit te kunnen nemen, die trouwens verradelijk veel van de remmen vergt. Bij het uitkomen van de bocht trap je flink op je gaspedaal om een snelheid van 305 km/h te halen op het lange rechte eind. Aan het einde van dit rechte stuk rem je voor Turn Three, een scherpe bocht naar rechts, die je in je tweede versnelling met een snelheid van ongeveer 90 km/h neemt. Het remmen is hier uitdagend, omdat je dat op een bergafwaarts gedeelte van het circuit doet."

"Onmiddellijk hierna komt er een mix van drie lange en snelle doordraaiers. Daar, achterop het circuit bij de hoofdtribune, hou je een snelheid van boven de 160 km/h. Dit is dé perfecte plek voor de toeschouwers. Na het uitkomen van Turn Six geef je heel kort vol gas, om ten slotte de laatste twee scherpe bochten naar rechts te nemen. Je doet dat in je derde versnelling met een snelheid van ongeveer 177 km/h. Op dit punt van het circuit ervaren de coureurs krachten van ongeveer 4G, de grootste G-krachten van het circuit. Hierna is het weer vol gas om vervolgens over de start-finishlijn heen te rijden."

Marokkaanse meiden als Marokkaasjes

Afgelopen zaterdag zijn Marokkaanse meiden van Koerswijziging.nl op de Markt in Gouda de discussie met het winkelend publiek aangegaan. Ze deden dat op klompen met blokjes kaas en noemden zichzelf Marokkaasjes.

Eén van de Initiatiefneemsters was Samira Abbos (32), bekend van tv. Volgens haar zijn Marokkanen het zat dat altijd de hele Marokkaanse gemeenschap zich moet verantwoorden voor het gedrag van individuen. De burgemeester van Gouda, Cornelis, was gevraagd het startsein te geven. De burgervader had daar in eerste instantie een dubbelgevoel bij omdat volgens hem ''een deel van de Goudse Marokkaanse jongeren nogal wat problemen veroorzaakt''. Cornelis wilde daar absoluut niet omheen draaien. ''Maar samen met Marokkaanse mensen die hier ook van gruwelen, draag ik graag mijn steentje bij. Het is een goede actie'', zo vond Cornelis.

Onder de Marokkaasjes bevonden zich echter geen Marokkaanse meiden uit Gouda, terwijl 8% van de inwoners uit de kaasstad van Marokkaanse afkomst is. Komende tijd zal Koerswijziging.nl, in samenwerking met een aantal middelbare scholen, met leerlingen gaan praten over de actie in Gouda.

Drankrijder dronk water

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Den Helder heeft dit weekend een ''drankrijder'' aangehouden, die naar later bleek slechts kraanwater had gedronken. De chauffeur werd staande gehouden nadat de politie een tip had gekregen dat een bestuurder van een bestelauto bier dronk uit een beugelflesje Grolsch achter het stuur.

Het kenteken was bekend en na enig zoekwerk troffen surveillerende agenten de auto aan. De verbaasde bestuurder zei dat er kraanwater in de beugelfles zat maar moest toch een blaastest afleggen. De agenten konden tenslotte geen spoortje van alcoholgebruik vaststellen.

Als een toeter in Hoorn

In Hoorn had een automobilist wel alcohol genuttigd. En een behoorlijke hoeveelheid ook. Een 40-jarige inwoner uit Venhuizen had zoveel gezopen dat hij besloot in zijn auto te slapen; met zijn hoofd op het stuur viel hij in slaap. Daarbij drukte hij de claxon in, waardoor omwonenden met een luid getoeter uit hun slaap werden gehouden.

De politie wist met veel moeite de man wakker te krijgen. Hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Schumacher sluit deal met Sting

Wiebe Hoekstra wist ons vandaag het volgende te melden:

Willi Weber, de manager van stercoureur Michael Schumacher, heeft opnieuw een reclamecontract voor de Duitser in de wacht gesleept. De komende twee jaar gaat de vijfvoudig wereldkampioen zonnebrillen van Sting dragen.


Schumacher was sowieso al de best betaalde coureur uit de paddock. Bovendien bezit hij momenteel plaats zes in de top tien van best betaalde celebrities. De deal met Sting heeft een waarde van ongeveer 500.000 euro.

Volgend jaar loopt Schumachers contract met Ferrari af. Weber onderhandelt momenteel over een verlenging van het contract met de Italianen tot 2006. "Schumacher tekent bij, mits de condities en het salaris gelijk zijn aan de huidige omstandigheden", aldus Weber.

Zanardi maakt laatste race af

Wiebe Hoekstra wist ons vandaag het volgende te melden:

Op het Euro Speedway Circuit in Duitsland, waar hij twee jaar geleden zijn beide benen verloor, heeft Alex Zanardi zondag afscheid genomen van de racerij. De Italiaan reed dertien ronden in een speciale auto, waarmee hij gas kon geven met zijn hand en remde met zijn beenprotese.

Zanardi reed voorafgaande aan de German 500 Cartrace in Klettwitz en werd harstochtelijk toegejuicht door vijftigduizend toeschouwers.

De snelste ronde van de Italiaan reed hij met een gemiddelde snelheid van 313 km/u. Na het uitstappen verklaarde hij nooit meer te zullen racen.

De 36-jarige Zanardi werd tweemaal kampioen in de CART. In de jaren '90 reed hij een paar seizoenen in de Formule 1, waar hij in 1993 een zwaar ongeluk overleefde.

Wijkbewoners eisen bewaking

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende geheel herschreven te melden:

In de wijk IJsselmonde in Rotterdam zuid zijn de bewoners en winkeliers het zat. Ze hebben meer dan genoeg van de winkeldiefstallen, bedreigingen en drugsoverlast in hun buurt. Ze stapten maandag rechtstreeks naar Leefbaar Rotterdam omdat ze zich niet serieus genomen voelen door de deelgemeente. Van Leefbaar Rotterdam werd een particuliere bewakingsdienst geëist.

Dat de onvrede groot is bleek wel uit de meer dan 6000 handtekeningen die fractievoorzitter Ronald Sörensen in ontvangst nam van Marcel van Daalhuizen. De heer Daalhuizen is eigenaar van een supermarkt aan de Spinozaweg in IJsselmonde. In deze buurt wonen 8000 mensen, dus bijna alle bewoners tekenden.

"Het is hier ook bar en boos", zegt Van Daalhuizen. "Van de week hadden we zakkenrollers in de winkel en er is hier wel eens iemand met een bijl achterna gezeten."
Veiligheid is voor de Leefbaar Rotterdam prioriteit nummer een. De bewoners en winkeliers van de wijk IJssselmonde vonden bij de fractievoorzitter Ronald Sörensen dan ook een gewillig oor. Hij gaat de fractievoorzitter van veiligheid voorstellen, bewakers in te huren. De kosten zouden dan in worden gedeeld tussen de deelgemeente, de winkeliers en de gemeente.

Rijverbod Montoya in Frankrijk


Williams-coureur Juan Pablo Montoya heeft maandag zijn rijbewijs ingeleverd bij de Franse politie. Dat gebeurde nadat de Colombiaan met een snelheid van 204 km/h op de openbare weg reed.

Montoya reed in zijn BMW op de snelweg A8 tussen Les Arcs en Le Muy, toen hij door de politie werd betrapt op het overtreden van de snelheidslimiet. Hij werd daarna staande gehouden, om vervolgens zijn rijbewijs kwijt te raken.

Autoriteiten zeggen dat Montoya twee maanden lang een verbod op autorijden in Frankrijk aan zijn broek heeft. Een schrale troost voor de Colombiaan is dat dit verbod niet geldt bij de Grand Prix op Magny Cours.

Directeuren S.E Fireworks moeten cel in

Het gerechtshof in Arnhem heeft de oud directeuren van S.E. Fireworks veroordeeld tot één jaar celstraf.

Volgens het hof hebben Rudi Bakker en Willie Pater zich schuldig gemaakt aan het overtreden van milieuvoorschriften, illegale handel in vuurwerk én brand en ontploffing door schuld met de dood tot gevolg.

De rechtbank in Almelo veroordeelde ze vorig jaar tot een half jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Omdat ze al enkele maanden in voorlopige hechtenis hadden gezeten, hoefden ze toen niet opnieuw de cel in. Nu moeten ze dus alsnog terug naar de gevangenis.

Alonso raast door Madrid

Voldemort wist ons vandaag het volgende te melden:

Fernando Alonso heeft na de Catalanen, nu ook de Madrilenen voor zich gewonnen. Afgelopen weekend was in de straten van Madrid een parcours afgezet voor een demonstratierit van de Renault-rijder.

Op een traject waar het verkeer normaal gesproken stapvoets rijdt, scheurde Alonso met 200 km/u voorbij, toegejuicht door 75.000 enthousiaste fans.

"Door mijn toedoen is de populariteit van Formule 1 in mijn land enorm gestegen", aldus Alonso op een persconferentie vooraf. Toch houdt de jonge Spanjaard een slag om de arm als het gaat om het winnen van races op korte termijn. "Ik denk dat Renault nog niet in staat is om mee te doen voor de overwinning."

Vuurwerkramp: André de V. vrijgesproken

Het gerechtshof in Arnhem heeft André de V. vrijgesproken. De man was eerder tot 15 jaar celstraf veroordeeld wegens brandstichting op het terrein van S.E. Fireworks in Enschede.

Zijn raadsman Abraham Moszkowicz had om vrijspraak gevraagd.

Update 15:00

Het hof vernietigde het vonnis van de rechtbank in Almelo omdat alles wat De V. heeft verklaard over zijn eventuele betrokkenheid bij de ramp, hij deed in gesprekken met medegedetineerden en een uncercover-agent in het huis van bewaring.

Het hof vindt dat De V. niet kan worden veroordeeld op basis van die 'onsamenhangende' verklaringen. Tijdens politieverhoren heeft hij altijd ontkend iets met de zaak te maken te hebben.

Putten ruziet over vloekverbod

De gemeenteraad van het Veluwse plaatsje Putten heeft geruzied over het vloekverbod. ''Iedere vier jaar is het raak'' zei P. van Elven, het Puttense gemeenteraadslid van D66/GroenLinks, ''en zitten we hier weer het rituele dansje over het vloekverbod op te voeren''. Dat was tegen het verkeerde been van A. van den Berg van de ChristenUnie: ''Respect voor een geloofsovertuiging is geen ritueel dansje. Vloeken is een ernstige vorm van misbruik van Gods naam''.

Het gebakkelei ontstond tijdens de beraadslagingen over de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Volgens SGP'er N. Gerritsen onteert vloeken Gods heilige naam en doet dat een rechtschapen Christen pijn: ''Dat kun je vergelijken met iemand die iets slechts over je vrouw vertelt.''

Uiteindelijk werd, na een lange uiteenzetting van de visie der partijen, het voorstel om het vloekverbod weer op te nemen in de APV door een meerderheid van de gemeenteraad aangenomen.

=

Het vloekverbod in een APV heeft enkel een symbolische- maar géén enkele juridische waarde, want artikel 7 van de Grondwet (vrijheid van meningsuiting) maakt een dergelijk verbod niet te handhaven (R@b).

Cocaïne tussen bananen Belgische supermarkt

Voor de tweede maal hebben werknemers van een Belgische supermarktketen cocaïne ontdekt in een partij bananen. De vondst, die al vorige week donderdag is gedaan, bestaat uit 140 kilo drugs.

In februari vond het personeel van Colruyt in een distributiecentrum al 114 kilo cocaïne tussen de bananen, verpakt in evenveel zakjes. Volgens een woordvoerder is de vondst puur toeval en houdt zijn bedrijf zich niet bezig met drugshandel. De drugs komt waarschijnlijk uit Colombia.

Met dank aan rkloeg en NatteKip voor de tip!

AIVD-chef mag bewijs niet uitleggen

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Openbaar Ministerie heeft in de zaak tegen twaalf vermeende terroristen een tegenslag opgelopen. Het plaatsvervangend hoofd van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) moet zich van de rechter aan zijn geheimhoudingsplicht houden. Hij mag daardoor niet zeggen hoe de dienst, de voormalige BVD, aan de informatie komt dat de mannen terroristen zijn. Dat bleek vandaag bij het begin van het proces voor de rechtbank in Rotterdam.

De mannen zouden strijders voor de Jihad hebben geworven en ondersteund. Het bewijs van de AIVD is echter moeilijk te controleren. Verder heeft het OM weinig direct bewijs in handen. Er was vanochtend nog een tegenvaller voor Justitie, doordat ook een getuigendeskundige niet wil komen opdagen.

Al eerder deed het OM op basis van enkel de informatie van de AIVD invallen. De vermeende terroristen die daarbij werden aangehouden zijn inmiddels vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Vibrerende tampon tegen menstruatiepijn

ikke_ook, NLBADBOY en vooghel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De menstruatie is over het algemeen een vervelende bijkomstigheid van het 'vrouw zijn' en gaat veelal gepaard met lichte of zware pijnen. Speciaal voor de laatste categorie vrouwen is er nu de vibrerende tampon, De vinding werd deze maand in de Verenigde Staten geïntroduceerd.

De tampon, de Vipon, geldt als een uitkomst voor vrouwen met hevige menstruatiepijnen. De tampon geeft trillingen af, die de pijn vrijwel meteen laten afnemen. Het apparaatje wordt aangedreven door een piepklein motortje. De vrouw die hem draagt hoeft niet bang te zijn voor een elektrische schok; het voltage ligt nog lager dan bij een pacemaker.

Het idee voor de tampon komt van Steven A. Kilgore. Hij wilde een manier vinden om de pijn bij vrouwen te doen verminderen en door zijn vibrerende semafoon kwam hij op het idee om een vibrerende tampon te maken. Nachtenlang werkte hij aan zijn uitvinding, die door zijn vrouw werd getest en goed bevonden.

Het apparaatje heeft geen bijwerkingen, zo staat op de website www.vipon.com te lezen. Ook op seksueel gebied is er geen reden tot zorg. Veel vrouwen geven al aan dat hun leven is veranderd door het gebruik van de tampon. Wanneer hij in Nederland te koop zal zijn is niet bekend.

Penis-blog

Na honderdduizend borsten nu eens een blog geheel gewijd aan de mannelijke onderdelen..
vanavond eten we?
Na het avondeten een spelletje
spelingen der natuur
En naast mannen met een gespleten persoonlijkheid hebben we nu, geheel in stijl een passend verjaardagscadeautje
Weleens van operatie theezakje gehoord??
Verschil orgasme man/vrouw
+ de gemiddelde man heeft genoeg aan een geodriehoek
+ een uitermate leuk onderwerp voor een spreekbeurt op school

18++

Martin Jol: klasse-justitie!

Trainer Martin Jol van RKC Waalwijk heeft na de wedstrijd tegen Feyenoord hard uitgehaald naar de tuchtcommissie van de KNVB, deze zou klasse-justite bedrijven.

Volgens Jol is er sprake van klasse-justitie, omdat spelers van topclubs worden vrijgesproken terwijl verdediger Peter van den Berg wel werd geschorst nadat die weinig tot niets misdaan had. "Eerst werd Kezman vrijgesproken, daarna Van Hooijdonk en bovendien werd de straf van Chivu verminderd. Omdat niemand de tuchtcommissie anders nog serieus zou nemen, moest Van den Berg wel worden gestraft. Temeer omdat het maar om een clubje als RKC ging. Die tuchtcommissie moeten we zo snel mogelijk afschaffen."
Feyenoord-trainer Bert van Marwijk gaf Jol in dit alles eigenlijk wel gelijk. Ook hij had als trainer bij Fortuna Sittard het verschil ervaren.

Neeskens vertrekt bij NEC?

Na de verloren wedstrijd tegen Ajax (1-2) liet trainer Johan Neeskens van de Nijmegenaren in het midden of hij volgend seizoen aanblijft als trainer. Zijn contract loopt nog door.

Neeskens is al 3 jaar coach van NEC en onder zijn leiding is de club omgetoverd tot een club die vast in 'het linkerrijtje' speelt. Dit seizoen heeft het team goede kansen op Europees voetbal. De trainer deed vragen omtrent zijn plannen naar de pers af met 'laten we ons op de komende 3 wedstrijden concentreren, dat is nu het belangrijkste.'

'Supermarkt Vitesse'

De Turkse topteams hebben hun oog laten vallen op enkele spelers van Vitesse, het zou gaan om Dejan Stefanovic, Marian Zeman, Didier Martel en Emile Mbamba.

Het duel tegen De Graafschap werd gister ook bezocht door spelersmakelaar Ali Bulut van het Duitse bureau Sport Promotion. Namens de clubs Besiktas, Galatasaray en Fenerbahce houdt hij een oogje op de spelers.
Mandekker Stefanovic (28) heeft onlangs zijn contract verlengd tot medio 2006. Verdediger Zeman (28) is deze zomer transfervrij, aanvaller Martel (31) staat nog een seizoen onder contract bij de Arnhemse club en aanvaller Mbamba (20) heeft een verbintenis tot medio 2006.
Jan Streuer, technisch manager van Vitesse, liet gisteravond weten dat de Arnhemse club nog geen enkel bod heeft ontvangen, op welke speler dan ook. "Natuurlijk is het zo dat bepaalde spelers gevolgd worden door andere clubs, daar lig ik niet wakker van", aldus Streuer.

De Gelderlander maakt verder bekend dat enkele Engelse clubs geinteresseerd zijn in keeper Dragoslav Jevric. Reserve doelman Jimmy van Fessem heeft aanbiedingen van Willem II en FC Twente op zak.

[Up]Makaay eist Gouden Schoen op

Roy Makaay stelde zich gister nadrukkelijk kandidaat voor de Gouden Schoen, hij scoorde driemaal en voert het ESM klassement nu aan.

Makaay kwam gister in de thuiswedstrijd van Deportivo la Coruña tegen Recreativo (5-0) tot 3 treffers en bracht zijn seizoenstotaal daarmee op 27 (27x2=54). De aanvaller zit momenteel lekker in zijn vel. Makaay heeft daarnaast nog 6 wedstrijden om aan zijn totaal te werken, zijn naaste concurrent Van Nistelrooij (48) nog maar één. Concurrentie is met name nog te verwachten van Mateja Kezman (PSV, 46,5), die nog 4 wedstrijden te spelen heeft. In Frankrijk lopen ook nog kandidaten rond als Pauleta (Bordeaux, 40) en Shabani Nonda (AS Monaco, 40).

12-05-2003 VI.nl
Achter Makaay heeft Ruud van Nistelrooij met zijn laatste treffer dit seizoen de 2e plaats ingenomen. PSV-er Mateja Kezman zal vermoedelijk echter geen problemen hebben om de Nederlander nog te passeren, hij staat een half punt achter (1/3 goal) op de Man United spits. Kezman lijkt de enig overgebleven rivaal van oud-Vitesse spits Makaay.

Psychologische hulp voor Hoogstrate

Jordi Hoogstrate komt dit seizoen niet meer in actie voor FC Groningen. De toekomstig PSV-er heeft geen last van een blessure, maar kampt met psychologische problemen.

Het negentienjarige talent krijgt professionele hulp. Ook PSV, dat Hoogstrate vorig jaar al vastlegde, maar nog een seizoen stalde bij Groningen, geeft hem alle tijd voor herstel.

"Het is geen meniscusblessure waarvan je de revalidatietijd kunt inschatten", aldus PSV-manager Frank Arnesen in het Algemeen Dagblad. "Dit zit dieper. Het zijn serieuze problemen en die zal hij helemaal moeten overwinnen. Jordi wil alles goed doen. Het voetbal, en ook zijn school. Dan kan het allemaal wel eens te veel worden."

'Feyenoord geeft hoop op'

sqlsmurft wist ons vandaag het volgende te melden:

Naar alle waarschijnlijkheid heeft Feyenoord de hoop opgegeven om, via voorrondes, de CL te bereiken.

Voorzitter Jorien van den Herik gaat flink snijden in met name de jeugdopleiding waar coryfeen als Geert Meyer en André Stafleu een afvloeiingsregeling krijgen. Verder worden contracten van jeugdtrainers niet verlengd. In tegenstelling tot Ajax snijdt Feyenoord (nog) niet in de buitenlandse "filialen". Verder moet trainer Bert van Marwijk het komend seizoen met 4 selectiespelers minder doen dan dit seizoen.
De officiele reden van Feyenoord om deze maatregelen door te voeren is dat ondanks het feit dat Feyenoord niet in zwaar weer zit, in tegenstelling tot veel andere clubs, dit wel kan gebeuren. Om dit voor te zijn wil men deze maatregelen nemen om op die manier de toekomst van Feyenoord te waarborgen.
Het bijzondere is dat juist nu de jeugdopleiding van Feyenoord eindelijk zijn vruchten begint af te werpen. Talenten zoals Buffel en Van Persie staan nu in het eerste. Veel andere talenten spelen bij buurman Excelsior om daar verder klaar gestoomd te worden voor het grote werk.

AT5 vanaf september ook op de radio

AT5 gaat een radiozender beginnen. De Amsterdamse regionale televisiezender gaat op de frequentie van Amsterdam FM uitzenden. De lokale zendgemachtigde Salto (Stichting Amsterdamse lokale en regionale televisie- en radio omroep) heeft hiervoor toestemming gegeven. De nieuwe zender zal vooral nieuws gaan brengen.

De huidige medewerkers van het station weten nog niet hoe het verder zal gaan. Voor de 80 vrijwilligers wordt gekeken of er een nieuwe functie is. Maar veel vertrouwen hebben de medewerkers daar niet in. "AT5 zit echt niet op ons te wachten," zegt Dirk Pol van Amsterdam FM.

De zender heeft de frequentie 106.8 FM en moet in september van start gaan.

Benefiet voor Warchild

Wij maken niet gauw reclame voor festiviteiten, maar in dit geval maken we graag een uitzondering. Donderdag 15 mei organiseert de Vereniging van Psychologie studenten een benefiet voor War Child in Hotel Arena Amsterdam.

Kosophonic zal een avond zijn met een gevarieerd pogramma. Caberetier Micha Wertheim zal de avond presenteren. Er zullen vanaf acht uur bands optreden, waaronder Fontane, TACKER, de Beatbusters en C-Mon & DJ Kypski. Later op de avond zullen onder andere DJ Marc van Dale en DJ 100% Isis de bezoekers tot hogere danssferen brengen. Uiteraard zullen wij op Fok! uitgebreid verslag uitbrengen over deze avond.

Aanvang: 20.00 uur
Kaarten: vvk ¤9,- (ticketservice)/ deur ¤11,-

15 mei wereldwijde bijeenkomst Boeddhisten

Duizenden Boeddhisten afkomstig uit onder andere Sri Lanka, Thailand, Vietnam, Burma komen 15 mei naar Channai om het Boeddha Purnima te vieren. Men gelooft dat Boeddha op die dag geboren is, verlichting ontving en naar het Nirvana opsteeg in een lichtgevende "wolk". Ook gelooft men dat hij terug zal keren als de maan bloedrood wordt en aardbevingen plaatsvinden.

Boeddha wordt gezien als de negende reïncarnatie van Heer Vishnu. Boeddha zei verschillende werelden anders dan onze aardse wereld bezocht te hebben. Het wordt elk jaar in april/mei tijdens volle maan gevierd. Dit jaar valt het toevallig samen met een wereldwijde totale maansverduistering.

Winnaars Cosmic Gate CD

In de afgelopen week mochten we ook maar liefst 5 gesigneerde Cosmic Gate CD's weggeven. Het goede antwoord op de vraag waar de releaseparty van deze CD werd gehouden, moest zijn: The Matrixx in Nijmegen. De winnaars zijn geworden:

Waus
richsli
SiNz
Webcrowler
SZ


Gefeliciteerd! De CD's worden zo snel mogelijk aan jullie verzonden.

Deze week niets gewonnen? Kijk dan snel naar de prijsvragen van deze week. Je kan namelijk kaarten winnen voor het Virus Festival en voor Hardhouse Generation. Veel succes!

Google meest gebruikte zoekmachine

In Nederland is Google verreweg de populairste zoekmachine. Inmiddels heeft Google meer dan de helft van de 'zoekmarkt' in handen.

De gegevens komen uit metingen van OneStat.com, die de populariteit van de zoekmachine de afgelopen maanden met 1,6 procent zag stijgen.

Met een marktaandeel van 51,3 procent laat de zoekmachine de concurrentie ver achter zich. MSN bezet de tweede plek met een aandeel van slechts 16,1 procent, gevolgd door Ilse met 7,5 procent.

Veel doden bij aanslag in Tsjetsjenië

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een bomaanslag in Znamenskoje, in het noorden van Tsjetsjenië, zijn tenminste zestien mensen om het leven gekomen. De eerste berichten melden dat een vrachtwagen vol explosieven een gebouw van de plaatselijke overheid ramde. Er vielen ook veel gewonden bij de aanslag.

De bomaanslag is opvallend, omdat het noorden van de deelrepubliek geldt als het veiligste deel. Het was het stuk dat de Russen als eerste onder controle kregen toen zij in 1999 de opstand in Tsjetsjenië de kop in wilden drukken.

In december vond op dezelfde manier wijze een aanslag plaats op het hoofdkwartier van een overheidsgebouw in Grozny. Daar vielen toen 70 doden.

Agent schiet hond dood

Zondagavond heeft een Haagse politieman in een woning aan de Kempstraat in Den Haag een hond (bull mastiff) doodgeschoten. De politie was in de woning omdat de 25-jarige bewoonster van het huis gebeld had, nadat zij was gebeten door haar hond. Met een ambulance is de vrouw daarop naar het Westeinde ziekenhuis gebracht. Zij had bijtwonden aan borst en arm.

Toen de agenten in de woning aan kwamen gedroeg de hond zich zeer agressief. Zij probeerden het dier in eerste instantie onder controle krijgen door hem te bespuiten met pepperspray. Het dier kalmeerde echter niet meer. De agenten besloten daarom de hond dood te schieten. Hiervoor werd de Kempstraat korte tijd voor alle verkeer gesloten. De dode hond is door de dierenambulance meegenomen.

Winnaars The Sims Prijsvraag!

Winnaars The Sims


De afgelopen week maakte je op Fok! kans op The Sims.
De vraag was: Hoeveel exemplaren van The Sims zijn er tot op heden verkocht?
Het goede antwoord moest zijn:
C) ruim 12 miljoen

De winnaars zijn geworden:
IvarClemens
Friebo
KingKai
paella
jessie
BigBlueScreenOfDeath
Lejonnetje
m1st
Jappr
LIAAAH


Jullie ontvangen allemaal vandaag een mailtje voor welk platform je The Sims wenst te ontvangen. Allemaal van harte!

Boze chinees onthoofdt schoonmoeder

Marcel, AriedikkeKop, NLBADBOY, Mickeys en Psycho_Taz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Chinees heeft zijn schoonmoeder onthoofd omdat zij haar dochter had overgehaald van de man te scheiden. De boze echtgenoot, een verwoed gokker, bracht het hoofd naar het politiebureau.

De krant South China Morning Post meldt maandag dat Liu Yanghua uit Yeuyang (provincie Hunan) de feiten toegaf. Hij is inmiddels geëxecuteerd.

Ziekenhuis zoekt Klingon

weird0 had ons via de newssubmit het volgende te melden en herschreef het bericht voor ons:

De taal Klingon die voor de bekende TV serie "Star Trek" is gemaakt, is één van de 55 talen die gebruikt worden in een psychiatrisch ziekenhuis in Multnomah County (VS). "Wij moeten informatie verschaffen in elke taal die onze clienten spreken" is wat Psychiater Jerry Jelusich zei, voor het centrum waar ongeveer 60,000 psychische gevallen worden behandeld.

Ondanks dat het Klingon een fictieve taal is, is het ontworpen met een grote vocabulaire en een duidelijke grammatica. Multnomah County research is er achter gekomen dat veel mensen, en dus niet alleen fans, het als een complete taal zien en zo ook gebruiken.

"In sommige gevallen was het de enige taal die onze mentale patienten spraken", aldus Franna Hathaway die ook voor het Multnomah County werkt. De authoriteiten van de county zeggen dat ze zich hierdoor verplicht zien een vertaler in te huren die het Klingon naar Engels kan vertalen. De taal wordt hiermee erkend, net als Russisch, Vietnamees en minder bekende talen zoals het Dari.

Rechtzaak vermeende terroristen gaat van start

Vandaag begint in Rotterdam het proces tegen twaalf vermeende moslimterroristen. het OM heeft hen een groot aantal strafbare feiten ten laste gelegd. Zo worden de twaalf ondermeer verdacht van 'het verlenen van hulp aan de vijand van de Nederlandse staat en/of haar bondgenoten in tijd van een gewapend conflict'.

Verder worden ze ook beschuldigd van het vervalsen van reisdocumenten, valsheid in geschrifte, drugshandel, heling, illegaal wapenbezit en mensenhandel.

Een aantal verdachten werden vorig jaar in april opgepakt in het kader van een onderzoek naar de extremistische organisatie Groupe Salafiste pour la Predication et le Combat (GSPC). De anderen werden in augustus 2002 gearresteerd.

Volgens het OM verlenen extremistische moslimgroeperingen hand- en spandiensten aan het terreurnetwerk van Bin Laden. Van de verdachten die vandaag terecht staan wonen er zes in Eindhoven, twee in Bergen op Zoom, twee in Rotterdam, één in Arnhem en één in Groningen.

Noord-Korea dreigt met noodmaatregelen

Zondag heeft Noord-Korea de Verenigde Staten gewaarschuwd voor 'noodmaatregelen' als ze niet afzien van hun 'vijandig beleid' ten aanzien van het land en de nucleaire kwestie met geweld willen oplossen.

Volgens de regering in Puongyang hebben de VS plannen klaarliggen voor een invasie vanwege de veronderstelde ontwikkeling van een atoombom. Washington spreekt dit echter tegen. Ze wil de kwestie vreedzaam oplossen, maar sluit een militaire actie niet uit.

Vorige maand had Noord-Korea een voorstel gedaan aan de VS om een oplossing voor het geschil te zoeken. Amerikaanse functionarissen in Washington bestuderen momenteel het aanbod van Pyongyang om zijn raketten en nucleaire installaties op te geven in ruil voor fikse economische en politieke steun.

Napels is stortplaats door Camorra

In het Italiaanse Napels hoopt het huisvuil zich op in de straten doordat er geen stortplaatsen meer beschikbaar zijn. De gemeente heeft de illegale stortplaatsen, die uitgebaat worden door de plaatselijke maffia, verboden. Deze stortplaatsen leverden de Camorra heel wat meer geld op dan bijvoorbeeld drugsmokkel. Het huisvuil werd verwerkt door bedrijven die relaties onderhouden met de gangsters.

De maffia is ook deels verantwoordelijk voor de branden die uitbreken in het opgestapelde huisvuil. Op deze manier willen ze de gemeenten dwingen om nieuwe containers aan te schaffen, die geleverd worden door bedrijven die in handen zijn van de georganiseerde misdaad. Wanhopige burgers zijn momenteel verplicht om illegale vuilnismannen in te huren om hun wijk schoon te houden.

Volgens oud-burgemeester van Napels, Antonio Bassolino, zijn de stortplaatsen een "enorme business" voor de maffia. Hij zegt dat de burgemeesters van de kleine steden in de omgeving de toestand alleen maar verergeren door geen toestemming te geven aan vuilniswagens om door hun gebied te rijden.

In NL 1,2 miljoen tabaksdoden in 65 jaar

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Nederland sterven tussen 2000 en 2015 naar schatting 400.000 mensen door tabakgebruik. Dat heeft een onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum en het Instituut Maatschappelijke Gezondheidszorg in Rotterdam uitgewezen.

Van deze 400.000 mensen sterven er 131.000 aan longkanker. De rest aan andere kankersoorten, hart- en vaatziekten en long- en andere aandoeningen die verband houden met roken. Sinds 1950 telde Nederland al zo'n 800.000 tabaksdoden, dat het totaal tegen eind 2015 op 1.2 miljoen brengt.

Volgens de onderzoekers is het meer dan waarschijnlijk dat vanaf 2015 meer vrouwen dan mannen aan longkanker zullen sterven. De afgelopen tien jaar was het omgekeerde het geval. Het risico om voortijdig te overlijden door roken is momenteel 6 tot 15 procent.

Ferrari wil Alonso

De contracten van Michael Schumacher en Rubens Barrichello lopen tot en met seizoen 2004, maar Ferrari is nu al aan het kijken naar mogelijke opvolgers voor de coureurs.

Hierbij komt ook Fernando Alonso naar voren. De Spanjaard staat nu onder contract bij Renault, dat contract dit jaar schijnt af te lopen. Renault wil hem echter voor 4 jaar vastleggen.

Door de prestaties van Fernando Alonso en de interesse van Ferrari kan de Spanjaard veel gaan verdienen, er zouden al bedragen tussen 20 en 25 miljoen dollar genoemd worden, waardoor een nieuw contract een prijzige aangelegenheid voor Renault wordt.

Ook Flavio Briatore zit in een lastig parket. Hij moet als teambaas van Renault natuurlijk aan de belangen van het team denken. Echter is hij ook de manager van Fernando Alonso en kan dus veel verdienen als er een contract met Ferrari getekend wordt.

17-jarige ramt bedrijfspand met Jaguar

NLBADBOY en spEklAp hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 17-jarige jongen had vrijdagnacht de peperdure Jaguar van zijn moeder 'geleend' voor een nachtelijk autoritje. Bij een bocht in de Newtonstraat in Heerhugowaard raakte hij echter de controle over het stuur kwijt, ramde twee bomen en boorde zich vervolgens in de muur van een bedrijfspand.

De 15-jarige buurjongen, die als duopassagier ook gewond raakte, kon op eigen kracht uit het wrak komen. De jonge bestuurder zat echter knel en moest door de brandweer bevrijd worden. Beiden zijn in het ziekenhuis opgenomen waar er van de bestuurder bloed werd afgenomen voor een alcoholtest.

Bijstand in natura voor verslaafden

GTV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

VVD-staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken wil dat gemeenten bijstandsgerechtigden, die verslaafd zijn, straks geen geld meer uitkeren. In plaats daarvan zou de gemeente de uitkering moeten beheren en de huur en het eten van de verslaafden moeten betalen. Wat er nog overblijft kan als zakgeld worden uitgekeerd.

Op die manier wil hij bijstandsontvangers, die niet met geld kunnen omgaan, tegen zichzelf beschermen. Buiten junks zou deze regeling ook moeten gelden voor mensen met psychische problemen of met flinke schulden.

Deze manier van bijstand verlenen geeft de gemeenten de mogelijkheid om probleemgevallen onder curatele te stellen. Het zou de betrokken personen sneller moeten helpen om hun leven weer georganiseerd te krijgen.

Momenteel bestaat deze regeling al voor mensen die dat vrijwillig willen. Rutte wil echter een stap verder gaan en het aan de gemeenten zelf overlaten om te bepalen aan wie ze deze regeling opleggen. Hoe deze bijstand in natura er in de praktijk gaat uitzien is nog niet bekend.

Proces tegen verdachten Bali begonnen

Maandag is het proces begonnen tegen de eerste verdachte van de aanslag op een nachtclub op Bali, op 12 oktober vorig jaar. De rechtzaak wordt gezien als een test van de Indonesische wil om radicale Islamitische groeperingen hard aan te pakken.

Amrozi bin Nurhasyim kwam in een stoet politieauto's bij het gerechtsgebouw aan. Toen hij de rechtzaal binnenkwam zei hij niets. De 40-jarige man wordt ervan verdacht het busje en de materialen die gebruikt zijn bij de aanslagen te hebben gekocht. Door de bommen lieten 202 mensen het leven. De meeste daarvan waren buitenlanders.

Amrozi and 32 andere verdachten kunnen de doodstraf krijgen als ze worden veroordeeld onder de nieuwe anti-tereurwetten die het land na de aanslagen, de grootste na de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten, heeft ingevoerd.

De mannen worden ervan verdacht voor de regionale Islamitische groep Jemaah Islamiyah te werken. Deze groepering wordt gelinkt aan het terroristische netwerk al-Qaida. De groep wordt ook gezien als de dader van aanslagen op de ambassades van de VS en Australië in Singapore en andere terroristische acties in de Filipijnen en andere delen van de regio.

Lelystad Airshow 2003 afgelast

De Lelystad Airshow 2003, een internationale vliegshow, die op vijf en zes september op de Luchthaven van Lelystad zou plaatsvinden gaat niet door. Door de Inspectie van Verkeer en Waterstaat (IVW) en de Luchtvaartverkeersleiding Nederland (LVNL) zou een klimaat geschapen zijn waarin een veilige airshow niet plaats zou kunnen vinden, aldus de organisatie van de luchtshow.

Doordat de regelgeving van de Divisie Luchtvaart van de Inspectie Verkeer en Waterstaat met betrekking tot dit soort luchtshows onduidelijk is is het besluit genomen om de show te annuleren, aldus de Stichting Flevoland Airshow. Ook aan de onzekerheid over de beschikbaarheid van verkeersleiders wekte ergernissen bij de organisatie van de luchtshow op.

Blair is minst populaire Brit

Jappr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een opiniepeiling van de Britse televisiezender Channel Four, is Tony Blair de minst populaire Brit. Hij wordt op de voet gevolgd door Jordan, een 'page 3' girl en Margaret Thatcher.

Zo'n 100.000 mensen brachten hun stem uit en de lijst werd zaterdag gepresenteerd. Volgens producer Cosgrove werd het een overzicht van alles wat er scheef is aan Groot-Brittannië. Verder prijkten op de lijst namelijk ook nog namen als Konigin Elisabeth II, prins Charles, Harry Potter, Elton John, Geri Halliwell en Victoria Beckham en echtgenoot.

Blair heeft zijn 'populariteit' te danken aan zijn houding in de Irak-crisis.

Arbiter bedreigd door Nicholson

Tijdens een basketball wedstrijd tussen de Los Angeles Lakers en de San Antinio Spurs heeft acteur Jack Nicholson een scheidsrechter bedreigd.

Toen de scheidsrechter Shaquille O'Neal een fout gaf werd de acteur woest en sprong hij van zijn 500,- dollar kostende zitplaats op de eerste rij. Vervolgens ging hij het veld op om verhaal te gaan halen bij de scheidsrechter.

Waar normaal elk ander persoon direct van het veld gehaald zou worden mocht Nicholson op het veld blijven uit vrees voor supportersrellen. De Lakers wonnen uiteindelijk met 110-95.

De acteur is zo'n fan van de Lakers dat hij nooit een thuiswedstrijd mist. Hij zou zelfs filmschema's en contracten laten aanpassen zodat hij de wedstrijden kan bijwonen.

Israël sluit Gazastrook weer af

Israël heeft opnieuw de Gazastrook afgesloten, nadat er berichten over op handen zijnde aanslagen waren binnengekomen. Het reisverbod was nog maar een dag ervoor beëindigd na gesprekken met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell.

Powell had zowel de Palestijnen als de Israëliers gevraagd om maatregelen te nemen om het vredespoces te hervatten. Israël wilde 180 Palestijnen vrijlaten en gaf 25.000 mensen uit de Westoever weer de gelegenheid om in Israël te komen werken.

Bij een inval van Israëlische soldaten in Rafah in de Gazastrook zijn twee Palestijnen gedood.

Vrouw uit bordeel ontvoerd in Well

Uit een bordeel in het Limburgse Well is zondagavond rond 18.00 uur een 21-jarige vrouw ontvoerd. Zij werd door een groep mannen bedreigd met een vuurwapen en moest in een auto gaan zitten, die daarop in onbekende richting is vertrokken. Dat heeft de politie gemeld.

Of de vrouw in het bordeel werkte en wat haar identiteit was wil de politie niet zeggen. Voorlopig ontbreekt van de vrouw en haar ontvoerder nog elk spoor. De politie heeft een onderzoeksteam op de zaak gezet.

KLM wil weer vliegen op Bagdad

De KLM overweegt weer op de Iraakse hoofdstad Bagdad te gaan vliegen. Het bedrijf heeft nog geen concrete plannen klaar, maar de voorbereidingen zijn inmiddels begonnen. Dat heeft een woorvoerder van de luchtvaartmaatschappij gezegd.

Partner Northwest Airlines heeft het Amerikaanse ministerie van Transport al toestemming gevraagd om samen met KLM passagiers en vracht te gaan vervoeren. Dat zou ook via Schiphol moeten gebeuren. Volgens de KLM is Bagdad commercieel een interessante bestemming. Het is echter nog te onzeker om een lijndienst naar de stad te starten.

Er hebben al meer luchtvaartmaatschappijen interesse getoond in vluchten op Bagdad. Onder meer de Duitse Lufthansa en het Britse Virgin willen op de hoofdstad gaan vliegen. Dat is sinds 1990 al verboden. Wanneer de diensten hervat kunnen worden is nog niet bekend.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.