Nieuwe puntentelling aangeklaagd door McLaren

Pitpaas.com meldt dat zij bronnen hebben die zeggen dat McLaren de nieuwe puntentelling zal aanklagen.

Een anonieme bron heeft beslag weten te leggen op documenten die zouden onthullen dat McLaren dinsdag de nieuwe puntentelling van de FIA gaat aanklagen. "Ondanks dat we ontzettend tevreden zijn met de eerste zege van Kimi Raikkonen kunnen we niet anders dan opmerken dat het nieuwe puntensysteem een ander effect heeft dan wat de FIA in gedachte had." Zo zou in het artikel gelezen kunnen worden. Ook staat erin dat het wordt toegevoegd aan de vergaderagenda van de Rechtbank van Koophandel in Lausanne.

"Ik ben erg teleurgesteld dat de FIA opnieuw werkte in het voordeel van onze grootste rivaal (Ferrari, red.). Ondanks dat de originele reden voor het invoeren van het nieuwe puntensysteem was dat het zou voorkomen dat een strijd om te rijderstitel te snel voorbij zou zijn, lijkt het nu dat de echte reden voor het invoeren van deze regel het helpen van onze grootste rivaal was, wanneer diens wagens niet optimaal rijden," zo zou McLaren-baas Ron Dennis gezegd hebben.

Op dit moment staat Räikkönen bovenaan de ranglijst met 16 punten. Gevolgd bij Coulthard (10), M. Schumacher, Barrichello, Montoya, Trulli en Alonso (allen 8). Met de oude regels zou Räikkönen ook leiden, met 14 punten, voor Coulthard (10), Montoya en Barrichello (6), M. Schumacher, Trulli en Alonso (4). De voorsprong van McLaren zou in dat geval dus groter zijn.

Pitpass.com komt met een bron die anoniem wil blijven en verduidelijkt dat er op dit moment nog geen officiële berichtgeving over deze aanklacht is gedaan. Er zal tot dinsdag gewacht moeten worden om te zien of het ook daadwerkelijk zal gebeuren.