FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 26 maart 2003

Geen Barrichello in Brazilie ?

De mogelijkheid bestaat dat Barrichello niet zal rijden in Brazilië vanwege het HANS systeem.

Spookstah wist ons vandaag het volgende te melden:

Naar aanleiding van de mededeling van de FIA dat elke rijder het HANS systeem moet gebruiken in de volgende race heeft Ferrari laten doorschemeren dat Rubens Barrichello misschien niet zal rijden tijdens zijn thuis Grand Prix in Brazilie.

Volgens een zegsman van Ferrari hebben de laatste twee races aangetoond dat Rubens veel last heeft van het systeem, maar dat Ferrari verwacht dat ze de problemen zullen oplossen nu ze al druk bezig zijn een nieuw systeem te testen, maar mocht één van hun rijders zich nog steeds niet comfortabel met het systeem voelen vervolgt hij dan zou het goed mogelijk zijn dat we tijdelijk een andere bestuurder inzetten.

Onenigheid tussen CDA en PvdA lijkt niet weg

-Mk- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De PvdA en het CDA lijken nog steeds niet op één lijn te zitten. Het formatiegesprek van vanmiddag tussen Wouter Bos en Jan-Peter Balkenende, over het financieel beleid, werd anderhalf uur eerder afgebroken dan gepland. Eerder was het gesprek ook al ongeveer een uur geschorst geweest voor fractieberaad.

CDA-leider Balkenende en zijn PvdA-collega Bos wilden na afloop niets zeggen. Bronnen rond de onderhandelaars melden dat de sfeer opnieuw niet optimaal was, omdat naast financiën óók de ''kwestie Irak'' weer ter sprake kwam.

CDA'ers lijken gepikeerd over de manier waarop Bos de maandag bereikte overeenstemming over de oorlog in Irak uitlegt. Bos stelt dat CDA en PvdA hebben geaccepteerd dat ze van mening verschillen over Irak. 'Agree to disagree', noemt Bos dat. Veel CDA'ers zijn niet blij met deze uitleg: "We zijn niet zeven uur bij elkaar gaan zitten om tegen elkaar te zeggen dat we het eens zijn dat we het oneens zijn. We zijn het eens. Bos moet daar geen afstand van nemen.'' Volgens CDA'ers wakkert Bos het wantrouwen op deze manier weer aan.

Morgen spreken de onderhandeaars met Bos en Balkenende verder over het financiële beleid.

Paard uit Thesinge allergisch voor gras

Gras is de belangrijkste voedingsbron voor paarden. Zielig voor een paard uit het Groningse dorp Thesinge. Het 18-jarige paard Sven blijkt allergisch te zijn voor gras. Als hij gras eet zwellen zijn keel en neusholtes op. Het paard is op een dieet van brokjes, musli en hooi gezet.

De eigenaren willen het dier laten onderzoeken aan de Universiteit van Utrecht. Omdat dit onderzoek duizenden euro's gaat kosten zijn ze begonnen met een sponsoractie.

Zielige poes oorzaak UFO-meldingen Lardal

In Lardal, Noorwegen hebben inwoners de plaatselijke sheriff gebeld omdat ze een UFO hebben gezien. Ooggetuigen zeggen dat ze een explosie hoorden en een vuurbal over Lardal zagen vliegen. Sheriff Lars Helge Sogn heeft vervolgens astronomen van de Oslo Universiteit gebeld, die geen verklaring hadden.

Bij nader onderzoek echter bleek het dat een kat in een elektriciteitsmast was geklommen, tegen de draden was aangekomen, en al brandend van schrik honderden meters door de lucht was gevlogen. De elektriciteitscentrale zegt dat er geen stroomstoringen zijn gerapporteerd.

1 April grappen ontmaskerD

Je veter zit los, je trapt erin, kijk een opgegeten boterham. Je kent het wel: 1 April. Iedereen probeert zo orgineel mogelijk te zijn en dat lukt vaak aardig (of niet). De weblog is de flauwste niet een daarom willen wij op onze "eigen" manier een steentje bijdragen.

Waarom zouden we als weblog zelf een 1 april grap moeten bedenken... kom op zeg Dat kost:
* Te veel tijd
* Te veel mankracht
* We konden zelf niets leuks bedenken

Daarom pakken wij het dit keer totaal anders aan en gaan we doen waar we goed in zijn: Bloggen.
Hieronder kun je in de loop van de week de ontmaskerde 1 April grappen uit de media vinden. Artikelen, internetberichten, flauwe commercials en nepcolumns. Alles dat moeite doet mensen in de maling te nemen zal hier keihard ontmaskert worden.

Heb je zelf een 1 April grap ontdekt? Reageer hier dan als volgt:

Betreft: [titel van 1 April grap]
De grap: [leg de grap uit en leg uit waarom het 1 April is]
Bron: [de link naar het artikel enz]

Uiteraard zullen de credits aan je verleent worden en aan het einde van de week kunnen we zien wie ze meeste 1 Aprilgrappen ontmaskert heeft!

--------------------------------------------------------

Betreft: Paul de Leeuw vervangt Gordon
De grap: Paul de Leeuw zou, volgens "De Telegraaf", Gordon tijdelijk moeten gaan vervangen, volgende week dinsdag wel te verstaan. Gordon zou het te druk hebben met het voorbereiden van zijn shows in Ahoy. Natuurlijk wisten jullie het ook wel, volgende week dinsdag is het 1 april!
Bron: De Telegraaf
Van: Cybart

--------------------------------------------------------

Betreft: Tariefsverhoging postzegels
De grap: De tariefsverhoging voor losse brieven van één eurocent (van 39 naar 40 eurocent) is een 1 april grap van een derde. Het ANP berichtte afgelopen zaterdag over de tariefsverhoging. Diverse media namen het bericht over, onder andere teletekst. Het bericht is echter onjuist.
Bron: http://www.tpgpost.nl/actueel/nieuws/index.html
Van: iMAGE

--------------------------------------------------------

Betreft: Sluiten ONZ op FOK! forum.
De grap: Na overmatige spam-, trol- en baggeracties wordt het ONZ forum gesloten, nadat users zich niet in de hand konden houden toen de mods "toevallig" niet aanwezig waren. Leuk zo, de dag voor 1 april.
Bron: Het topic "Over Onzin voor je leven!" op het forum
Van: portier

--------------------------------------------------------

Betreft: Optreden Jamai bij StendersVroeg.
De grap: Jamai zal dinsdag (1 april dus) een gratis optreden geven op een balkon van een bijzonder huis in Almere. Hoe toepasselijk schijnt het festijn plaats te vinden op de Realiteitslaan in de Realiteitswijk.
Bron: http://3fm.omroep.nl/cgi/radio3/index.php?m=1&s=2&ss=1&sss=1&ssss=3285
Van: Hepp
UPDATE: Het optreden was geen fake en heeft daadwerkelijk plaatsgevonden.

--------------------------------------------------------

Betreft: Cistron stapt over op Microsoft software.
De grap: Provider Cistron maakt op de site bekend dat ze vandaag over zullen stappen op Microsoft software. "Linux is leuk, maar het blijft een hobby. Met Microsoft halen we professionaliteit in huis". Ook krijgen alle users een Hotmail account.
Bron: http://www.cistron.nl/
Van: rickmans

--------------------------------------------------------

Betreft: NL3GTA geeft gratis clanservers weg
De grap: NL3GTA is een provider die hosting doet voor game-clans, voor servers zoals bijvoorbeeld Counter-Strike en Unreal Tournement. Alle aanmeldingen die van Clans binnenkomen krijgen op 1 april een eigen clanserver ter beschikking voor iets van een jaar.
Bron: http://www.nl3gta.nl/
Van: Hepp

--------------------------------------------------------

Betreft: PHP Group komt met versie 2.0.2
De Grap: Alhoewel de scripttaal voor webpagina's al ruim op versie 4.3 zit bracht de PHP Group vandaag versie 2.0.2 uit van dit populaire stukje software. compleet met landonizer() functie.
Bron: PHP.net
Van: SpuitElf

--------------------------------------------------------

Betreft: Echelon gegevens van je buurt.
De grap: Via de site van Tiscali kan je de gegevens van je buurt opvragen die gevonden zijn door Echelon, het bekende Amerikaanse spionagenetwerk. Toevallig loopt de "badkamer-webcam" net..
Bron: http://www.tiscali.nl/content/article/552295.htm
Van: rickmans

--------------------------------------------------------

Betreft: Microsoft waarschuwt voor roest door emails.
De grap: Microsoft heeft na 100en klachten onderzoek gepleegt en kwam tot de conclusie dat langdurig emails bewaren roest kan veroorzaken op de CPU. Hierdoor zou het systeem vaak crashen. Tuurlijk...
Bron: http://www.hetnet.nl/extra/antiroest/
Van: portier

--------------------------------------------------------

Betreft: Ambulancetram
De grap: Als er bij een ongeluk/ramp meer slachtoffers zijn dan ambulances, dan kan deze tram ingezet worden.
Bron: http://tram.ambulance-smiley.net/
Van: P.R.

Toyota werkt aan benzinedruk probleem

Het euvel dat Olivier Panis tot op heden twee keer aan de kant hield houdt het team van Toyota flink bezig. Ze werken op dit moment hard aan een oplossing voor dit vervelende probleem.

PostManBart wist ons vandaag het volgende te melden:

Toyota is met man en macht aan het werken aan het benzinedrukprobleem, waarmee het team, en dan met name Oliver Panis, de eerste twee races werd geconfronteerd. Het team heeft daartoe de test in Barcelona met één dag verlengd. Oliver Panis kon als gevolg van het probleem nog geen race aan de finish komen en Cristiano da Matta finishte in Maleisië als elfde, maar kon echter geen potten breken.

Da Matta verscheen gisteren al op de baan in Bracelona en zette uiteindelijk de derde tijd van de dag neer. "In de ochtend hebben we aan de algemene afstelling van de auto gewerkt. De middag is echter volledig gebruikt om het probleem van de Grand Prix van Maleisië te begrijpen."

Om het probleem op te lossen heeft het team meer dan een middag nodig en is een aparte testdag georganiseerd.

Ilona, Tel Aviv (Israël) - 26/03

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Vonkje hoop
Vandaag was het weer stand-by op de crèche van mijn zoon. Vandaag ook gelezen in de krant dat de mate van alertheid niet zal verslappen voorlopig. Tjemig. Hoelang moeten wij als ouders dan stand-by zijn op de scholen? Er is al een maatregel afgekondigd dat je als ouders niet ontslagen mag worden van je werk als je je plicht moet doen in verband met de veiligheid. Tja, ook dat gebeurt hier. Naast alle onzekerheid over je veiligheid komt er ook nog de onzekerheid bij van ontslagen kunnen worden als je wordt opgeroepen voor het leger of anderszins. Hier geen ontslagvergunningen van het arbeidsbureau, en het sociale zekerheidsstelsel zoals in Holland. Gewoon hoofd omhoog, veel bij ‘haoriem’ (de ouders) eten, nog een beetje roder staan op de bank en hopen op betere tijden.

El Al vliegt door alles heen
Vliegmaatschappijen hervatten vluchten naar Israël, lees ik in de krant. British Airways begint vanaf vrijdag weer. Air France ook. Waar is onze goeie ouwe KLM? Afijn, zolang El Al door alles heen door blijft vliegen, is er niks aan de hand. Het aantal Israëliërs dat naar het buitenland is vertrokken in verband met de oorlog in Irak is te verwaarlozen. Kennelijk wordt de dreiging toch niet zo groot ervaren.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.

Clara, Amman (Jordanië) - 26/03

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Zie ik haar nog terug?
Gisteren zag ik foto’s van mijn Zee van Bloemen. Een van de twee vrienden met wie ik op die mooie heuvel had gezeten, tien dagen geleden, was er eergisteren terug naar op zoek gegaan en had drie fantastische foto’s gemaakt. Hij wou de herinnering vastleggen voordat ze de boomgaard zouden omploegen. Het resultaat was geweldig.

Hersenen maken rare bokkesprongen
Gisterennamiddag is het weer begonnen met sneeuwen. In de tijdsspanne van een uur waren alle wegen dichtgesneeuwd. Stel je voor, en dat aan het einde van maart. Nog nooit meegemaakt. Vanochtend, toen ik de rolluiken opentrok, zag ik de straat niet eens. De sneeuw was zo goed als gesmolten, maar er hangt nu een zo dichte mist dat ik het heel eng vond om Anoud om 9 uur (twee uur later dan normaal) op de bus te zien stappen. Het had zoiets van: ik zie haar vertrekken, maar zie ik haar nog terug? It’s all in the mind, natuurlijk, maar met een oorlog naast de deur maken je hersenen soms toch rare bokkesprongen.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.

Veronica-personeel bezet gebouw

Vandaag heeft het personeel van Veronica hun eigen kantoorgebouw bezet. Het personeel is bezorgd over de enorme kosten die gemaakt worden bij het opzetten van de televisieafdeling.

Het personeel had al eerder een ultimatum van de directie geëist; het ging om de garantie dat de uitgeverij, van het Veronica blad, niet betrokken zou raken bij de geldverslindende tv-afdeling. Ook is er een onafhankelijk onderzoek geëist naar de financiële situatie van Veronica.

Nieuwsposters gezocht!

Ben jij een echte F1-freak en speur je alle websites af voor het laatste nieuws over die sport? Dan zijn wij op zoek naar jou! We zoeken namelijk enthousiaste nieuwsposters om ons team te komen versterken.

Natuurlijk moet je hiervoor aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je een goede kennis hebben van de Nederlandse taal, en dus ook correct een nieuwsbericht kunnen schrijven. Ook moet je de Engelse taal goed beheersen en een Engelstalig nieuwsbericht juist kunnen vertalen. Uiteraard is het meewerken niet geheel vrijblijvend, dus reageer alleen maar als je voldoende tijd hebt.

Lijkt dit je wat en voldoe je aan de criteria? Stuur dan een email naar f1manager@fok.nl met daarin de volgende onderdelen:

- Je gebruikersnaam
- Je echte naam en iets over jezelf.
- De tijd die je aan FOK! kunt besteden en de dagdelen/dagen waarop dat kan.

Wie weet mogen wij jou dan binnenkort in ons midden begroeten!

De redactie.

Ps. Reageren is mogelijk tot en met zondag 30 maart, via f1manager@fok.nl

Madonna meest sexy videoclip

De videoclip bij Justify My Love van Madonna is door de kijkers van het Amerikaanse muziekstation VH1 gekozen tot 'meest sexy clip aller tijden'. Clips van de bijna 45-jarige popdiva staan in totaal vier keer genoteerd in de lijst van 50 meest sexy momenten in de historie van de videoclip.

Naast Madonna staan in de top vijf ook de clips Untitled van D'Angelo, Love Don't Cost A Thing van Jennifer Lopez, Wicked Game van Chris Isaak en Freedom van George Michael.

Oorlog Irak eist tot nu toe 1.000 levens

--.Diablo.-- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De oorlog in Irak heeft naar schatting nu ongeveer 1.000 mensenlevens geeist. Veertig daarvan zijn Amerikanen en Britten. De overige zijn voornamelijk Iraakse militairen en ook burgers.

Bij de gevechten in en rond Najaf zouden de afgelopen dagen ten minste 650 Iraakse soldaten het leven hebben gelaten. Bij de strategisch belangrijke stad Nasriye worden zeker 100 Iraakse slachtoffers gemeld. Volgens Irak zijn bij de slag om Nasriye nog eens 500 burgers om het leven gekomen.

Bij geallieerde bombardementen in en om Bagdad en Basra zouden tot 200 burgers zijn gedood.

Raketten treffen markt in Bagdad

IrakGolden, Psycho_Taz, Skempi en adfundum hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Bagdad is een bloedbad aangericht nadat waarschijnlijk twee Amerikaanse raketten of bommen zijn afgedwaald en neergestort op een, in een drukbezocht winkelgebied, gelegen markt.

Volgens de laatste berichten zijn zeker 14 mensen gedood en 30 gewond. Een verslaggever van de Britse omroep zei dat een woedende menigte naar de plaats van het drama is getrokken. Hij sprak van mogelijk ,,tientallen doden''. Buurtbewoners schatten het aantal doden op 45.

Een woordvoerder van het centrale Amerikaanse opperbevel in Qatar wilde geen commentaar leveren op het bombardement. ,,We weten niet of dit een van onze raketten was, we kunnen niet zeggen of wij hier iets mee te maken hebben", aldus VS-generaal Vincent Brooks tijdens een persconferentie.

Dodelijke overval varkensboer fiks bestraft

Zes mannen die in maart vorig jaar de 47-jarige varkenshouder Chris Hikspoors uit het Brabantse Asten met grof geweld om het leven brachten zijn vandaag door de rechtbank in Den Bosch tot lange celstraffen veroordeeld.

De alleenstaande boer Hikspoors werd op 23 maart badend in het bloed aangetroffen in zijn boerderij in Asten. Hij bleek van dichtbij doodgeschoten. Hikspoors stond erom bekend dat hij zijn zaken meestal contant afwikkelde, daardoor had hij regelmatig veel geld in huis.

De overvallers waren op zijn geld uit en overvielen de varkenshouder in de stal. Ze schoten hem vrijwel direct neer. Daarna brachten ze hun gewonde slachtoffer naar de woning, waar ze hem verder mishandelden, zodat hij zou zeggen waar het geld zich bevond.

De verdachten, alle Koerden van Turkse/Irakese afkomst, zijn veroordeeld wegens doodslag danwel medeplichtigheid daaraan. De twee hoofdverdachten kregen ieder 15 jaar, overeenkomstig de eis. De andere vier kregen straffen van 6 tot 12 jaar; dit zijn hogere straffen dan het Openbaar Ministerie had geëist.

CD Review: Italian Hardstyle

Ik had deze review eigenlijk iets later gepland, maar ik zit nu te luisteren en ik moet echt even kwijt dat ik dit wel heel erg slecht vind.

Als je in de platenzaak Italian Hardstyle ziet liggen, pik hem er dan even uit en laat me weten wat jij ervan vond. Ik vind het namelijk drie keer niks en ik zal je vertellen waarom.






TitelItalian Hardstyle
ArtiestVA
LabelMedia Records / Sony Music Media
Releasedatum06-02-2003
Lengte1:56:32
GenreHarddance

Nederlandse stadions wilden finales hosten

Nederlandse stadions doen mee om finales te mogen organiseren.

De Amsterdamse ArenA is in de running om de finale van de Champions League te mogen organiseren. Het stadion van Ajax heeft in 1998 ook al de finale van de Champions League mogen organiseren.

Het Philips-stadion heeft zich kandidaat gesteld voor het organiseren van de finale van de UEFA Cup in 2004. Aanstaande woensdag zullen de stadions de finales worden toegekend.

26-03-03

Helaas voor Amsterdam en Eindhoven zijn geen van beide stadions door de UEFA verkozen.
De CL-finale vindt plaats in de Arena auf Schalke te Gelsenkirchen (Duitsland), dat is 52.000 plaatsen groot. De finale om de UEFA-cup wordt in het Ullevi te Goteborg (Zweden) gespeeld.

Wilson moet HANS dragen

Justin Wilson krijgt geen vrijstelling voor HANS.

mark17 wist ons vandaag het volgende te melden:

Justin Wilson de teamgenoot van Jos Verstappen hoeft niet te rekenen op dispensatie van de FIA voor het dragen van het HANS systeem. Tijdens de Grand Prix van Maleisië kwam Wilson terug de pits in vanwege een verlamming aan zijn arm waardoor het onmogelijk werd voor hem om de race uit te kunnen rijden. Het HANS systeem drukte te hard op een paar zenuwen in de nek waardoor verlamming het gevolg was.

De vrijstelling die Rubens Barrichello in Maleisië kreeg van de FIA zal ook niet meer voorkomen aangezien de FIA stelt: "Als een coureur niet in staat is om het apparaat te dragen om medische of andere redenen, dan dient het betreffende team hem te vervangen", aldus de internationale autosportfederatie. "Dat zou ook het geval zijn als hij geen valhelm of veiligheidsgordels zou kunnen dragen."

De coureurs zijn uitermate ontevreden over het Head And Neck Support systeem, het zou te hard op de schouders drukken en een te grote beperking zijn in de toch al weinige bewegingsvrijheid die een coureur heeft. Het duurde bijvoorbeeld ook 8 minuten om Wilson uit de auto te krijgen vanwege zijn verlamde arm, maar toch stelt de FIA: "Het zou oneerlijk zijn als sommige coureurs zonder zouden mogen racen."

Winkel aangeklaagd na afglijden broek

Larf, Butt_Plugg, Pascal, Nevets_s, Esposa, NLBADBOY en Heelveelbier hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een winkel in China heeft een claim aan haar broek gekregen van een Chinese zakenman, omdat hem een slechte broekriem zou zijn verkocht. De zakenman liep een lucratieve overeenkomst mis doordat zijn broek tijdens contractbesprekingen tot tweemaal toe afzakte. Dit meldt de Chinese krant South China Morning Post.

Tijdens onderhandelingen met een Canadees bedrijf zou de Chinees door het afzakken van zijn broek zeker 120.000 dollar mis zijn gelopen. Volgens de Chinese krant hebben de Canadezen de vertegenwoordiger van het Chinese bedrijf 'vol walging' de deur gewezen.

De ongelukkige zakenman, die vlak voor de besprekingen de riem voor 600 yuan (ongeveer 72 dollar) kocht, wil dat de winkel hem compleet schadeloos stelt voor de geleden schade.

Al-Jazeera krijgt Engelse website

Levitation en NLBADBOY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Arabische nieuwszender Al-Jazeera is nu ook in het Engels te volgen. De zender is een Engelstalige website gestart. Via http://english.aljazeera.net zijn de berichten van het nieuwsstation in het Engels te lezen. De website is speciaal in het leven geroepen om te berichten over de oorlog in Irak.

De site had eerder al een speciale vertaalfunctie waarmee de Arabische teksten te vertalen waren. Maar die werkte vaak slecht.

Vorig jaar kreeg de nieuwszender Al-Jazeera, eigendom van de regering van Qatar en gevestigd in de hoofdstad Doha, grote naamsbekendheid door de verslaggeving over de strijd in Afghanistan.

Duitser zit vast in eigen slaapbank

Dunk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Duitse man heeft gisteren urenlang bekneld gezeten in zijn slaapbank nadat een veer het begaf toen hij iets uit de bank wilde halen. Dat heeft de politie van het Duitse Kenzingen gisteren laten weten. "Hij raakte zo ongelukkig beklemd dat hij zich op geen enkele manier meer kon bewegen", aldus een politiewoordvoerder.

Pas na uren lang geroepen en op de muur gebonkt te hebben reageerden zijn buren die meteen de politie waarschuwden. De man is daarna onmiddelijk per ambulance naar een ziekenhuis afgevoerd.

Beeld Piet Keizer verdwenen bij de KNVB

Er is weer een bronzen beeld verdwenen uit de tuin van de KNVB

De bronzen Bondscoach Michels vraagt uw aandacht voor het volgende: in de nacht van zondag op maandag is op brute wijze Piet Keizer uit zijn Elftal van de Eeuw ontvreemd. Vreemd is dat alleen de linkervoet van de bronzen linksbuiten nog op de sokkel in de tuin van de KNVB staat. Mocht u aanwijzingen of tips hebben wat eventueel kan bijdragen tot de opsporing van de verdwenen international, mailt u dat dan naar: redactie@knvb.nl

Moldavië - Nederland afgelast?

Het is niet zeker of het duel Moldavië - Nederland door kan gaan.

In Moldavië heersen er politieke spanningen. Daarbij is de EK-kwalificatiewedstrijd een onderdeel geworden van het steekspel. Het is niet duidelijk waar de wedstrijd gespeeld moet worden. De regering en de nationale voetbalbond hebben gedreigd de wedstrijd te verplaatsen.

Oorspronkelijk zou het duel in Tiraspol gespeeld worden. De nieuwe plaats van handeling zou dan worden de hoofdstad Chisinau. In Tiraspol zijn er onrusten. De onrusten in Tiraspol zijn tussen de regering en sepataristen. De oorspronkelijke speelstad ligt in Transdnjestrië, de niet erkende onafhankelijke republiek van Moldavië. De afscheidingsbeweging laat de president van Moldavië,Vladimir Voronin, niet op hun grondgebied toe.

Dit is echter wel een probleem want het stadion voldoet niet aan de eisen van de UEFA voor het spelen van een interland.
De bond liet echter weten dat met de financiële steun van de regering nog op tijd de nodige aanpassingen kunnen worden verricht. Deze week valt in ieder geval de beslissing. Het is dus nog afwachten of het duel volgende week wel zal doorgaan.

Mido draagt goal op aan fans

Mido scoort bij zijn debuut!

Mido scoorde tijdens zijn debuut tegen Athletic de Bilbao. De aanvaller droeg het doelpunt op aan de fans van Celta de Vigo. De Egyptenaar, die door Koeman is verbannen bij Ajax, was zelf erg tevreden over zijn debuut.

"Het was een belangrijke dag. Het was mijn eerste wedstrijd, en ik scoorde gelijk een belangrijk doelpunt. Kortom een heerlijk debuut", aldus de Egyptenaar.

Van der G. doodde Fortuyn uit landsbelang

PIM4EVER en NLBADBOY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volkert van der G. die bekend heeft Pim Fortuyn te hebben doodgeschoten, heeft zijn daad gepleegd uit 'landsbelang'. Dat blijkt uit de verklaring die hij vorig jaar aflegde. Hierin zegt hij te vrezen dat Nederland groot onheil te wachten stond wanneer Fortuyn premier zou worden.

Van der G. had de sterke overtuiging dat Nederland geregeerd zou worden door een regering met fascistoïde trekken. In zijn verklaring zegt hij sterk beïnvloed te zijn door politici die Fortuyn vergeleken met Haider en Mussolini. Deze opmerkingen nam van der G. zeer serieus.

Inmiddels denkt van der G. dat zijn sterke maatschappelijke betrokkenheid hem geestelijk verward heeft. Niet alleen de afkeer die Fortuyn had voor milieuactivisten, maar ook zijn houding ten opzichte van asielzoekers, moslims en de Derde Wereld stuitten Van der G. indertijd tegen de borst.

Morgen start de rechtszaak tegen Van der G. in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp.

N-Korea niet meer in grensoverleg

The BOSschenaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Noord-Koreaanse persbureau heeft woensdag gemeld dat het land zich terugtrekt uit het periodiek overleg met het Amerikaanse leger en dit uit protest tegen de militaire oefeningen die de VS momenteel houden in Zuid-Korea.

Pyongyang waarschuwt Amerika ook dat het misschien genoodzaakt zal zijn "uit het oogpunt van zelfverdediging maatregelen te nemen wat betreft de wapenstilstand."

De wapenstilstand is na het einde van de Koreaanse oorlog in 1953 nooit omgezet in een vredesverdrag.

Noord-Korea had ook een waarschuwing voor Japan. Volgens Pyongyang loopt het land het risico op zelfvernietiging als Tokyo niet onmiddellijk stopt met zijn plannen om een spionagesatelliet te lanceren.

Zendamateur legt contact met B-52 piloot

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Brabantse Bladel heeft een lid van de Kempische Amateur Radioclub contact weten te leggen met een B-52 bommenwerper piloot. De piloot noemde zich 'Gary' uit de USA, Alaska. Hij werd getraceerd door zendamateur Bert Plaum op een frequentie die normaal gesproken alleen door radioamateurs wordt gebruikt.

Plaum gaf zich bloot met zijn call PI4KAR en de piloot bevestigde het contact. ''Een rare gewaarwording. Ik heb zijn doel gevraagd maar daar bleef hij overheen praten. Hij wilde natuurlijk ook niet zeggen van welke eenheid hij was en of hij manschappen aan boord had. Ik heb nog even gevraagd wat voor antenne hij gebruikte. Je wilt toch weten waar ze dat ding monteren. Vreemd, je hoort gewoon het brullen van de motor op de achtergrond en dan wordt het stil. Een half uur later had ik contact met Bagdad en je hoorde de mortieren inslaan'', aldus Plaum.

In principe communiceren de piloten van de bommenwerpers op de frequentie 11.175 USB. Kennelijk wijken ze hier in verband met de oorlog af en toe vanaf. Plaum beschikt over dezelfde apparatuur als de mariniers die in de Iraakse woestijn zitten. Een portofoon met Global Positioning System met daaraan een baken gekoppeld. Zo weten de militairen exact welke manschappen zich waar bevinden. Gebruik van dergelijke apparatuur is alleen toegestaan als je daartoe gemachtigd bent. Plaum heeft zo'n vergunning op zak.

-
Relevant: Een reportage van Netwerk van gisteren, over radioamateurs die naar 'oorlogssignalen' luisteren.

Israël weigert visa aan katholieken

submitter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens het Romeinse persagentschap ZENIT weigerde Israël de afgelopen 2 jaar 86 visa aan katholieke priesters en religieuzen die naar het Heilige Land wilden reizen.

Het betreft hier voor het merendeel mensen die een opleiding volgen aan een katholieke instelling. Door de maatregel konden sommigen van hen hun studie niet afmaken.

Volgens het persbureau ZENIT is de behoudsgezinde Sjaspartij verantwoordelijk voor het grote aantal weigeringen, die flagrant in tegenspraak is met de akkoorden die de Heilige Stoel en Israel in 1993 hebben gesloten

Opstand onder Sjiieten in Basra

Irak ndr had ons via de newssubmit het volgende herschreven bericht over een opstand in Basra te melden:

Een opstand in Basra is gerapporteerd in de zuid-Irakese stad Basra, aldus beambten van de Britse militaire inlichtingendienst.

Generaal-Majoor Peter Wall, de Britse Chief of Staff van de Allied Central Command in Qatar, bevestigde dat er een opstand plaats lijkt te vinden, maar dat de opstand nog in de kinderschoenen staat. Britse eenheden zijn er echter op gebrand om van de opstand gebruik te maken.

Volgens de Britse militaire inlichtingendienst gebruiken de Irakese troepen mortierbeschietingen op de eigen bevolking, in een poging om de onlusten te onderdrukken. Britse troepen op hun beurt hebben Irakese mortierposities onder vuur genomen in een poging de opstand te ondersteunen.

Bagdad ontkent dat er sprake is van enige onrust in Basra, maar de Shi'itische Iraakse oppositie in Iran, die connecties met de stad claimt te hebben, bevestigd dat er een opstand in Basra aan de gang is. In Basra wonen veel Shi'itische moslims die weinig op hebben met het bewind van Saddam Hussein.

Iraakse televisie gebombardeerd

Irakgiel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Juist voor zonsopgang woensdag is een tomahawk cruise missile ingeslagen op het gebouw van de Iraakse nationale televisie. Hiermee verliest Saddam Hussein zijn commando en controle mogelijkheden.

De ontploffingen werden gehoord rond 4:55. Later kon men rook zien oprijzen in de buurt van gebouwen waar de Iraakse televisie en het ministerie van informatie gehuisvest was.

Sindsdien zijn de satellietverbindingen regelmatig onderbroken en de plaatselijke televisiesignalen zwijgen helemaal.

Volgens een bron in Washington werd de zender niet bij het begin van de aanval vernietigd om de goede reden dat ze voor hen een bron van informatie was.

UPDATE
06:00: De Iraakse Staatstelevisie lijkt weer in de lucht te zijn. Dit ondanks het eerdere bombardementvan het televisiestation door een Amerikaanse tomahawk cruise missile. Het Iraaks Internationaal Satelliet-kanaal blijft uit de lucht.

Veel Irakese soldaten gedood

Irak Joosbees had ons via de newssubmit te melden dat er slachtoffers zijn gevallen aan Irakese zijde.

Voor het eerst zijn er veel slachtoffers gevallen onder het Irakese leger. Bij gevechten in de buurt van Najaf zijn gisteren ongeveer 300 tot 500 Irakezen omgekomen bij de strijd met Amerikaanse troepen.

De Irakezen maakten deel uit van een eenheid van zo'n 1.000 militairen die een raketaanval uitvoerden op een Amerikaanse eenheid. De doden vielen toen de Amerikanen terugschoten. Aan Amerikaanse kant zouden geen slachtoffers zijn gevallen, maar er zijn wel enkele voertuigen vernield.

Nieuwe puntentelling aangeklaagd door McLaren

Pitpaas.com meldt dat zij bronnen hebben die zeggen dat McLaren de nieuwe puntentelling zal aanklagen.

Een anonieme bron heeft beslag weten te leggen op documenten die zouden onthullen dat McLaren dinsdag de nieuwe puntentelling van de FIA gaat aanklagen. "Ondanks dat we ontzettend tevreden zijn met de eerste zege van Kimi Raikkonen kunnen we niet anders dan opmerken dat het nieuwe puntensysteem een ander effect heeft dan wat de FIA in gedachte had." Zo zou in het artikel gelezen kunnen worden. Ook staat erin dat het wordt toegevoegd aan de vergaderagenda van de Rechtbank van Koophandel in Lausanne.

"Ik ben erg teleurgesteld dat de FIA opnieuw werkte in het voordeel van onze grootste rivaal (Ferrari, red.). Ondanks dat de originele reden voor het invoeren van het nieuwe puntensysteem was dat het zou voorkomen dat een strijd om te rijderstitel te snel voorbij zou zijn, lijkt het nu dat de echte reden voor het invoeren van deze regel het helpen van onze grootste rivaal was, wanneer diens wagens niet optimaal rijden," zo zou McLaren-baas Ron Dennis gezegd hebben.

Op dit moment staat Räikkönen bovenaan de ranglijst met 16 punten. Gevolgd bij Coulthard (10), M. Schumacher, Barrichello, Montoya, Trulli en Alonso (allen 8). Met de oude regels zou Räikkönen ook leiden, met 14 punten, voor Coulthard (10), Montoya en Barrichello (6), M. Schumacher, Trulli en Alonso (4). De voorsprong van McLaren zou in dat geval dus groter zijn.

Pitpass.com komt met een bron die anoniem wil blijven en verduidelijkt dat er op dit moment nog geen officiële berichtgeving over deze aanklacht is gedaan. Er zal tot dinsdag gewacht moeten worden om te zien of het ook daadwerkelijk zal gebeuren.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.