Schieten in opdracht van EvE Online met Dust 514

Zeg van CCP wat je wilt, maar de heren en dames zijn wel ambitieus. De MMO EvE Online draait al enige tijd met suces mee en nu gaan de heren de ervaring van deze MMO uitbreiden naar de consoles. Verwacht echter geen EvE Online-port, maar een compleet nieuwe game die inhaakt op EvE Online.

In EvE Online kunnen spelers Mercenaries inhuren om rotklusjes op de oppervlakte van een planeet uit te voeren. In Dust 514 zul jij de rol van zo'n Merc op je nemen. Globaal gesproken zal het ongeveer zo verlopen: je meldt je aan met Dust 514 en je krijgt een lijst met mogelijke opdrachten voorgeschoteld die uit de EvE Online-game worden getrokken. Je kiest je missie, je wordt op de planeet gedropt en afhankelijk van hoe je de opdracht voltooit krijg je betaald. Met deze in-game valuta kun je dan weer betere wapens en uitrusting kopen.
De uitkomst van de missie is ook bepalend voor het verloop van de EvE Online-game.

Verder kun je met maximaal 64 spelers in een gebied van vijf vierkante kilometer gedropt worden, waarbij Squadleaders het bevel voeren over de infanterie. De Squadleader krijgt op zijn beurt weer opdrachten van een Commander die veilig aan boord een Mobile Command Center zit.
Leveling zoals in EvE Online of World of Warcraft is overboord gezet en in plaats daarvan is er een Achievement Matrix geïmplementeerd. Door bepaalde objectives te halen krijg je toegang tot betere en/of andere wapens en uitrusting.

De game zal (afgezien van de aanschaf uiteraard) gratis te spelen zijn, het betalingsmodel zal volledig berusten op microtransactions. De economie in beide games zullen zo gescheiden mogelijk blijven en om EvE Online-spelers aan te moedigen om Dust-spelers te gebruiken wordt de kans op het voltooien van een missie vergroot door Dust-spelers in te huren in plaats van AI-Mercs.

Hoe dat er allemaal uit gaat zien kun je hieronder zien in de eerste officiële trailer van de game.