Vliegverbod boven Oktoberfest

De regering van de Duitse deelstaat Beieren heeft een vliegverbod afgekondigd boven het gebied waar het Oktoberfest in München plaatsvindt. Aanleiding voor het verbod is een terreurdreiging van al-Qaeda.

In een videoboodschap die gisteren op internet verscheen, toonde het terreurnetwerk beelden van het Oktoberfest. In diezelfde video dreigden de terroristen met aanslagen op Duitsland, vanwege de aanwezigheid van Duitse militairen in Afghanistan.

Het Oktoberfest wordt gehouden op de Theresienwiese, een 31 hectare groot terrein in München. Het bierfestijn, dat op 19 september begon en tot 4 oktober duurt, trekt jaarlijks ongeveer zes miljoen bezoekers. In 1980 vond op het Oktoberfest een bomaanslag plaats. Daarbij vielen dertien doden en tweehonderd gewonden.

"Gezien de huidige situatie" is het vliegverbod noodzakelijk, aldus Joachim Herrmann, de Beierse minister van Binnenlandse Zaken. Normaliter kondigt men in Duitsland alleen een vliegverbod af bij een bezoek van een belangrijk staatshoofd. 

Met dank aan vulli voor de submit.