Syberia 3-aankondiging toch geen 1 april-grap?

Op 1 april kondigde ontwikkelaar/uitgever Microïds aan, dat het bedrijf werkt aan een derde deel in de Syberia-serie. In het bericht werd gezegd, dat het spel uit zou komen in juni 2010, op de PC en de PS3. Uniek aan het spel zou zijn, dat bezitters van beide systemen met elkaar zouden kunnen samenwerken, en dat het zelfs nodig zou zijn om een team te vormen met iemand op een ander systeem dan jijzelf om het spel uit te kunnen spelen. Daarnaast zou het spel vol zitten met "innovatieve" gameplay en zou hoofdpersoon Kate Walker de hoofdpersoon uit de Still Life-serie ontmoeten.

Omdat het zo overduidelijk een 1 april-grap ging heeft FOK!games dit bericht nooit vermeld. In de adventure-community was er echter veel verontwaardiging en ophef over de vermeende verplichte samenwerking met PS3-spelers, en werden heftige discussies gevoerd over wat de 'innovatieve gameplay' allemaal voor verschrikkelijks zou kunnen inhouden. Uiteindelijk besloten enkelen contact op te nemen met Microïds. Tot hun verbazing kregen ze te horen dat het grootste gedeelte van het persbericht inderdaad een 1 april-grap was, maar dat er wel degelijk een derde Syberia-spel in ontwikkeling is... meer nieuws volgt komende week.

"I am sorry I did not answer earlier, but actually the news about Syberia 3 is not a joke: we will launch the sequel of Kate Walker's adventures for sure. I will deliver further elements next week on this. However, I confess there are elements in our previous communication which were April Fools...

"I hope this clarifies it and you will wait for our next release next week!"


Screenshot uit Syberia II