Microsofts Frank O'Conner ziet mogelijkheden voor HaloCon

Naast grote gamebeurzen als de E3, de Games Convention en de Tokyo Game Show zijn er ook bedrijfseigen beurzen zoals de QuakeCon en de BlizzCon. Frank O'Connor van Microsoft gaf op de ComicCon aan dat hij ook wel mogelijkheden ziet in de toekomst voor een HaloCon. Deze beurs zou dan qua formaat moeten kunnen concurreren met de QuakeCon en BlizzCon. Volgens O'Connor is de franchise groot genoeg om op zichzelf te kunnen staan.

Je kunt een HaloCon organiseren.Niks op de schaal van een ComicCon, maar je kunt prima een paar honderd mensen bij elkaar brengen puur om iets van Halo te zien. We zijn totaal niet bezorgd over de mogelijkheid van Halo om op eigen benen te kunnen staan en te kunnen schijnen in de toekomst. Er komt genoeg aan.

Op het moment is er nog geen sprake van enige planning van zo'n evenement, maar O'Connor legde uit dat de trouwe en gepassioneerde community van Halo het vooruitzicht op een Halo-beurs zeker aantrekkelijk heeft gemaakt. Er wordt al een hoop gedaan voor de community zoals de fanfest op de E3, maar er is meer mogelijk. Iets groters en ambitieuser moet in de toekomst zeker kunnen volgens O'Connor.