Playstation 3 zal het best verkopen, al duurt dat 10 jaar

Playstation 3 zal het best verkopen, al duurt dat 10 jaar, dat zegt Kaz Hirai in een interview met BBC. Kaz zegt verwikkeld te zijn in een marathon met Nintendo en Microsoft, en claimt de langste adem te hebben.
quote
We've only really begun to scratch the surface with PlayStation 3 but I am confident that given the long life-cycle we have planned for the machine we are going to have a very good install base in all of the major territories.

De Playstation 3 heeft tot eind 2007 10.5 miljoen exemplaren verscheept, tegenover respectievelijk 25 en 19 miljoen exemplaren van de Wii en Xbox360.
De sterkste troeven dit jaar, in de vorm van Metal Gear Solid 4, Resistance 2, Motorstorm: Pacific Rift en Little Big Planet, zullen zeker voor een inhaalslag gaan zorgen.
Het programmeren voor de Playstation 3 was in het begin vrij moeilijk voor de ontwikkelaars, maar nu na twee jaar zijn ze er meer bekend mee, en kunnen ze hun creativiteit er beter in kwijt, volgens Kaz.
quote
I am very confident that after the 10-year lifecycle we will have the install base that we are looking for and that is obviously to be in the leadership position

Ook gaf hij nogmaals toe, net als eerder deze week, dat de Playstation 3 geen mooie start heeft gehad, zoals tekorten in de winkels en een matige launch line-up. Die line-up problemen zijn nu echter verwdwenen en kijkt hij met goede moed naar de toekomst.

Denken jullie dat hij gelijk krijgt, of ben je van mening dat de concurrentie ook niet stil zit?