[Update] Call of Duty-serie niet exclusief naar Infinity Ward

Update 16:41

Inmiddels heeft Activision tegenover Eurogamer dit gerucht ontkend en bevestigd dat zowel Infinity Ward als Treyarch bezig zijn met Call of Duty games. Over het lot van de 3rd person Call of Duty-game is echter met geen woord gerept.

Originele bericht:

Een voormalig medewerker van Activision meldde aan de website next-gen.biz dat de Call of Duty-serie na het vijfde deel voorgoed terug zal keren naar bedenker Infinity Ward. Activision had er eerder voor gekozen om de serie te laten alterneren tussen Treyarch en Infinity Ward, waardoor deel 3 en 5 bij Treyarch kwamen. Zeker is het nog niet, Infinity Ward zou er nog druk over in gesprek zijn met Activision. Maar waarschijnlijk is het wel.

Een argument dat Inifinity Ward inderdaad bijna rond is met Activision, is het sluiten van de ontwikkelstudio Activision Underground. Deze studio zou namelijk bezig zijn met een port van Quake Wars en een nieuwe Call of Duty. Dit zou dan alleen geen FPS worden, maar een 3rd person action adventure waarvan ook jaarlijks een deel uit zou moeten komen. Zo zou Activision twee Call of Duty-games per jaar moeten kunnen lanceren. Als de serie in exclusieve ontwikkelhanden komt van Infinity Ward is dat alleen niet meer mogelijk.

Zowel Activision als Infinity Ward weigeren op het moment commentaar te leveren op de geruchten.


Call of Duty 4: Modern Warfare, het recente pareltje van Infinity Ward