Dreamcast een tweede leven gegund?

In 1998 werd in Japan een nieuwe console van SEGA uitgebracht (een jaar later bij ons ook), het ging om de Dreamcast. Het was een systeem dat goed uitgewerkt was, mooie graphics kon bieden en een mooie periode had uitgekozen voor zijn launch. Helaas ging het heel snel heel slecht met het apparaat. Er kwam een grote fanbase die het apparaat heilig verklaarden, maar het grote publiek bleef uit. Dit bleek de ondergang van SEGA als console-fabrikant en ze gingen verder om alleen software te maken.



SEGA's neerwaartse of opwaartse spiraal?

2008, de console viert vanuit het graf zijn 10e verjaardag. SEGA brengt een update op de Dreamcast site aan: "Do you still own a Dreamcast?"
Als je hierop klikt kun je het serienummer van je Dreamcast doorgeven (momenteel is door drukte deze optie tijdelijk niet mogelijk). Wat ze hierna ermee gaan doen is niet bekend, SEGA is iets aan het plannen, maar wat precies is nog giswerk.

Heb je er zelf nog een staan? Ga hier naar de site van de SEGA Dreamcast en vul je nummer in, wie weet wat er gaat gebeuren...