Vijf miljoen keer Mario en Sonic

Mario en Sonic waren altijd concurrenten van elkaar in de tijd dat de Nintendo en Sega de console markt beheersten. Sinds kort hebben de iconen de handen ineen geslagen, en zijn ze samen in een game verschenen. Nu is bekend geworden dat Mario & Sonic at the Olympic games al meer dan 5 miljoen keer over de toonbank is gegaan.

De game die voor de Wii en DS is uitgekomen, staat al zeker drie weken op de eerste plek in de nederlandse ranglijsten en is zeer populair. Toch zal een tweede game waarin Mario en Sonic beide te zien zullen zijn, nog even op zich laten wachten. In een interview met Next-gen zegt Simon Jeffrey van SEGA, dat ze niet zomaar een game op de markt willen rushen.

"Getting Mario and Sonic together in the first place took so long, every decade, to make that happen. So I think rushing into any other collaboration is not going to happen. It's going to be fairly calculated."

Jeffrey voorziet een prachtige toekomst, en denkt dat ze nog een stuk meer van de game zullen verkopen. De game is sinds november uit, en de echte Olympische spelen zijn pas over vier maanden.