Just Cause 2 is op komst

Avalanche Studio's werd bekend met de free-roaming game Just Cause, waarin je de rol van Rico Rodriguez op je nam. Rico is een geheim agent die op de meest hachelijke missies gezet wordt. In Just Cause 2 ga je verder waar Just Cause ophield.

Net als in het eerste deel is realisme voor een groot deel overboord gezet om zo ruimte te maken voor de over-the-top gameplay en spectaculaire acties die je uit kunt voeren. Dit idee is dankzij de nieuwe hardware nog breder uitgewerkt dan in de eerste game.






Ditmaal vertrek je naar het eiland Panau in zuid-oost Azië, dat geregeerd wordt door de dictator Baby Panay. Je missie is om het eiland in anarchie te dompelen en terug te keren met je voormalige Commandig Officer Tom Sheldon. Sheldon is vermist op het eiland en men vermoedt dat hij zich heeft aangesloten bij Panay.

Ditmaal is er meer ruimte om het eiland te verkennen dan in de eerste game, en het gebruik van de grapple-parachute wordt meer aangemoedigd. Bovendien zijn de zinloze side-quests uit het raam gekieperd, je begint op het eiland en je bent volledig vrij om zelf te bepalen hoe je je missie volbrengt.