Enkele details over de volgende Banjo-game

The RareWitchProject mocht een interview houden met Rare, en kwam met enkele interessante feitjes over de game terug. Zo zal er een co-op gameplay-mechanic in verwerkt zijn, maar niet degene die we kennen uit Banjo-Tooie.
Het Jiggy-systeem is redelijk intact gebleven, hoewel Rare wel enkele aanpassingen heeft gedaan in de manier waarop je ze krijgt en gebruikt. Hetzelfde hebben ze gedaan met de Notes en Jinjos. De complete gameplay heeft ook een flinke facelift gekregen, maar blijft in de kern een Banjo-game.

Er zullen enkele oude levels terugkeren, maar Rare waarschuwt alvast dat het niet op een manier zal zijn zoals we dat verwachten. Waarschijnlijk doelt hij daarmee op de tijd die verstreken is sinds de vorige game, en dat dit terug te zien zal zijn in de levels. Liefhebbers van Grunty the Witch kunnen ook gerust ademhalen; ze keert met al haar rijmelarij terug.

Banjo-Kazooie 3 is momenteel in ontwikkeling door Rare en komt exclusief op de Xbox 360. De verwachte releasedate is nog niet bekend, het gerucht gaat dat de game waarschijnlijk 2008 nog net gaat halen.