Mass Effect miljoen keer verkocht, Halo 3 vijf miljoen keer

Nog geen maand na de launch heeft Mass Effect de verwachtingen flink overtroffen. Waar veel analisten rekenden op iets meer dan 300.000 verkochte exemplaren, ging de game in de eerste drie weken al een miljoen keer over de toonbank. Dit werd bekend gemaakt door Jeff Bell, corporate vice-president voor wereldwijde marketing voor de Xbox 360.

"We've... seen a strong response to both Halo 3 sales with more than 5 million, and Mass Effect which has sold more than a million copies in less than three weeks,"

Gezien het succes van de franchise nu al is het voor Microsoft des te belangrijker om deze exclusief te houden voor de 360, iets wat wat gecompliceerder ligt nu EA Bioware heeft opgekocht. Hoewel het eerste deel nog veilig in bezit is van Microsoft, bezit EA nu de rechten voor volgende delen, welke dan ook prima op een ander systeem zouden kunnen verschijnen. Microsoft heeft dan ook al aangekondigd om met Bioware en EA om de tafel te gaan binnenkort, om te kijken of de game niet exclusief kan blijven. Volgens geruchten zou Microsoft de serie blijven uitgeven en zou EA/Bioware de ontwikkelaar blijven.