PlayStation 2 zal van de markt verdwijnen?

Sterke speler op de games-hardware-markt blijft de PlayStation 2: een overblijfsel uit vroegere tijden die nog steeds als een huis staat en menig beginnende next-gen console het schaamrood op de kaken heeft gebracht door meer te verkopen dan de "next best thing" in de gameswinkel.

Volgens Deutsche Bank analist Jeetil Patel zijn de verkoopcijfers van de PlayStation 2 ondertussen zo hard aan het zakken, dat het niet lang meer zal duren voordat de PS2 het strijdtoneel zal verlaten. De verkoop van games nam de afgelopen maand af met 47%, terwijl de maand daarvoor de daling in gamesverkopen nog maar 33% was. Patel voegt hier aan toe dat een krappe beurs van de low-endgamer hier ook debet aan zou kunnen zijn, maar hij denkt zelf dat de tijd van de PlayStation 2 wel eens afgelopen zou kunnen zijn.

Of Sony hier nog iets aan gaat doen is op dit moment niet bekend: een daling in de prijs van de PlayStation 2 zou wellicht kunnen helpen, hoewel op dit moment Sony de nadruk het meeste legt op opvolger PlayStation 3. De prijsverlaging en verwijdering van backwards compatability van de PS3 werd onlangs uitgelegd als een simpele rekensom: de prijs van de 40GB PS3 en een PS2 zou lager zijn dan een PS3 met backwards compatability. Echter, als de softwareverkopen tegen blijven vallen en het op voorraad hebben van PS2's en bijbehorende titels, zou Sony zichzelf wel eens in de voet kunnen hebben geschoten met het verwijderen van de backwards compatability; en bijbehorende software sales.