Virginia Tech drama had niks met games te maken

Het officiële rapport kwam onlangs naar buiten over de schietpartij op de Virginia Tech in april van dit jaar. Uit dit rapport blijkt dat het drama helemaal niks te maken had met videogames. In het rapport, waarin ook het medisch dossier te vinden is van schutter Seung Hui Cho, stelt dat hij inderdaad gamede toen hij jong was, maar dit waren games als Sonic the Hedgehog. Hij speelde nooit gewelds- of oorlogsgames.

Dit resultaat is een slag in het gezicht van advocaat Jack Thompson. Binnen enkele uren na de schietpartij kondigde hij op FOX TV aan dat het de schuld zou zijn van geweldsgames:

"What the FBI and Secret Service found after Columbine after looking at all the school shooting up to then was the common denominator of the perpetrators being immersed in incredibly violent entertainment, most notably violent video games. To have been able to pull this off, with the high body count, one has to have been able to have rehearsed it, and I think that's unfortunately what will be found to be the case."

Deze uitspraken lijken niet eens een kern van waarheid te bevatten volgens het onderzoek. De kamergenoot van Cho vertelde zelfs dat hij Cho nooit games heeft zien spelen, iets wat hij raar vond aangezien anderen dat wel deden.

Uiteindelijk kwamen er dertig studenten en twee docenten om het leven tijdens de schietpartij, voordat Cho zichzelf van het leven beroofde. Volgens het rapport had dit dodental lager kunnen liggen als de politie eerder had ingegrepen, maar de gouverneur geeft aan dat het doel van het onderzoek niet is om schuldigen aan te wijzen, maar ter voorkoming van toekomstige gelijksoortige drama's.