Weer info over GTA IV

Weer een klein beetje info over deze game waar veel gamers op zitten te wachten zonder een idee te hebben wáár ze op zitten te wachten. Ditmaal heeft een GAF-user ze uit PLAY-magazine.

Officer McReary is een corrupte agent. Hij weet dingen uit Nico's verleden waardoor hij Niko kan chanteren.
Little Jacob is een wapenhandelaar uit de tropische Carribean en een goede vriend van Niko's neef. Je zal je wapens bij hem kopen uit z'n kofferbak. De interface zal min of meer gelijk zijn aan de Ammu-Nation interface uit vorige GTA-games.
Rotterdam Hill, waar Niko en Jakob elkaar ontmoeten, ligt in Alderney, IV's versie van New Jersey.
Niko zal een advocaat genaamd Goldberg uit de weg moeten ruimen, als wederdienst. Rockstar liet de de scene twee keer zien, in de ene mikt Niko Goldberg uit het raam, in de tweede zakte hij in elkaar.
Wanneer je kleren gaat kopen, zul je zelf elk item kunnen kiezen.
Er zijn geen objective-markers meer, je zult zelf uit moeten zoeken wie je moet omleggen.
Zodra je gezocht wordt, zullen er rood-blauw flitsende cirkels op de minimap verschijnen. Deze stellen de line-of-sight voor van de sterke arm der wet, en hoe hoger je wanted-level, hoe groter deze cirkels worden.
Bij het autorijden zal de camera default schakelen naar links van de auto en boven de weg.
De multiplayer wordt geactiveerd via je GSM.
Vuurgevechten zijn een mengelmoes van Resident Evil 4 en Gears of War. Je kunt rollen, dekking zoeken en blind vuren.
Verschillende lichaamsdelen raken zal verschillende effecten hebben. Zo kun je een agent in z'n been raken als deze bovenaan een trap staat, en hij zal van de trap af vallen.
Sociale contacten zijn belangrijk in GTA IV. Goede relaties met NPC's zullen je verschillende voordelen en beloningen opleveren. Je GSM zal een sleutelrol vervullen in het onderhouden van relaties.