Pac-Man remake nu op Live Arcade beschikbaar

Vanaf vanochtend elf uur is Pac-Man Championship Edition beschikbaar op Xbox Live Arcade. Het spel is redelijk onder de radar binnengevlogen gezien het pas gisteren werd aangekondigd. Pac-Man Championship Edition verschijnt 26 jaar na het origineel en bevat een rits aan nieuwe doolhoven, HD graphics met psychedelische effecten, een nieuwe soundtrack en een aantal nieuwe spelmodi.

Centraal in het spel staat de Championship Mode. Hier moet je doolhof na doolhof afwerken en ondertussen de befaamde pillen, fruit en spoken naar binnen werken. De Challenge Mode 1 is in feite een moeilijkere versie van de vorige modus. Zo liggen er minder krachtpillen in de levels verspreid en is er ook nog eens een tijdslimiet van tien minuten per level.

De Challenge Mode 2 doet hier nog eens een schepje bovenop door je te plaatsen in verduisterde doolhoven waarbij je alleen een klein stuk rondom Pac-Man kunt zien. De drie extra modi plaatsen je onder andere in een Manhattan-achtig doolhof. Tevens ondersteunt het spel ranglijsten, en achievements welke gamerscore punten opleveren.

Pac-Man Championship Edition is vanaf vandaag te downloaden op Xbox Live Arcade voor 800 punten.