GamePro Duitsland brengt nog wat GTA IV info naar buiten

Sinds kort regent het werkelijk nieuws vanuit een hoop tijdschriften over de nieuwste telg in de Grand Theft Auto-serie. Ditmaal is het de Duitse editie van het blad GamePro dat wat nieuwe informatie voor ons beschikbaar heeft.

De eerder genoemde animatie voor het stelen van auto's, ruitje intikken en hotwiren die handel, zal niet enige zijn. Er zullen er niet veel bijkomen, maar het zal een soort variatie zijn op de standaard mogelijkheid. Niko die bijvoorbeeld halverwege even om zich heen kijkt, om te zien of hij niet gespot is.

Als je de markers en pijlen irritant vond, omdat ze een beetje de feel van de game verstoorden kun je opgelucht adem halen. In GTA IV bestaan deze niet meer. Veel zal gaan via de mobiele telefoon van Niko en misschien zelfs een GPS-systeem.

Rockstar denkt er momenteel over om elke straat in de stad een naam te geven en dat je deze naam te zien krijgt als je de straat in gaat. Rockstar zal hier later nog over beslissen. Ditzelfde geldt ook voor het beschikbaar zijn van de hele stad aan het begin, ook hier twijfelt het bedrijf nog over.

Toen hem gevraagd werd naar de verschillen tussen de PS3- en de Xbox 360-versie van de game, antwoordde Dan Houser dat ze proberen geen verschillen te creëren. Er is ook geen voorkeur voor een bepaald platform, beide zijn lastig om voor te ontwikkelen.

Over de downloadable content kon Houser nog weinig zeggen, wel wist hij te melden dat een deel gratis zal zijn en een deel niet.