Nieuwe Tom Clancy game in ontwikkeling

Voor de meeste mensen zal de naam Tom Clancy synoniem zijn met games als Splinter Cell, GRAW 2 en Rainbow Six en sommigen zullen zelfs de boeken kennen. Nu lijkt het erop dat er een nieuwe franchise in ontwikkeling is die de naam Tom Clancy zal dragen, en het lijkt er zelfs op dat deze game de verhalen van de andere games op een of andere manier samen zal brengen.

Op de site http://jsf28555833-80604722.com/, waar onder andere een Ubisoft-logo staat, is een filmpje te zien. Je ziet hier het hoofd van een bebloede man op een bed liggen, bewusteloos. Aan de rechterkant van het beeld scrollt allerlei informatie door het beeld en een nieuwslezeres bespreekt het wereldnieuws. Het wordt ook al snel duidelijk dat er een grote oorlog aan de gang is en dat Amerika niet langer haar positie als supermacht heeft. De nieuwslezeres heeft het onder andere over de instorting van OPEC, en massale migratie uit de VS. Ook wordt duidelijk dat deze game zich een flink eindje in de toekomst afspeelt aangezien er gesproken wordt over de afgelasting van de Olympische Spelen 2026, en de mogeijke afgelasting van de Spelen in 2028.

De sites van Rainbow Six, Splinter Cell en GRAW bevatten nu ook informatie die het bovenstaande verhaal verwijst, wat het waarschijnlijk maakt dat deze nieuwe game dus inderdaad de andere verhalen aan elkaar zal breien.