Rockstar trekt zich weinig aan van politiek New York

Al sinds de PlayStation 1 komt Rockstar op regelmatige basis met een nieuwe Grand Theft Auto-game. Ze spelen zich af in fictionele steden die losjes gebaseerd zijn op grote Amerikaanse steden, zoals New York of Miami. Onlangs viel in de trailer voor GTA IV te zien dat het bedrijf afgestapt is van deze policy, New York was plots wel heel herkenbaar, iets waar de locale politiek niet vrolijk van werd.

Peter Vallone, gemeenteraadslid van de stad, deed al snel de uitspraak dat New York de veiligste stad in Amerika is en dat het gebruiken van deze stad voor een game als GTA hetzelfde is als Halo dat zich afspeelt in Disneyland. Zelfs de burgemeester was er als de kippen bij om te laten zien dat de stad geen bron van criminaliteit is, waarbij zijn woordvoerder nog even toevoegde dat de burgemeester geen games steunt waarin je punten verdient met het verwonden of vermoorden van politieagenten.

Rockstar trekt zich hier blijkbaar erg weinig van aan. Ze hebben namelijk een advertentie opgehangen en niet zo'n kleintje ook niet. De volledige zijkant van een gebouw wordt erdoor in beslag genomen. De vraag is natuurlijk hoe de gemeente hier op reageert en of de advertentie dan ook lang blijft hangen.