Muizen met je PS3

Bij een nieuwe console horen nieuwe gadgets. Sommige zijn niet meer dan speeltjes, sommige zijn must-haves voor de serieuze gamer. Bij de PS3 is dat natuurlijk niet anders; de eerste gadgets zijn al gesignaleerd.



Hoewel het nog niet duidelijk is in welke categorie deze PS3 muis valt, lijkt het er op dat ook de console-gamer vanuit zijn luie stoel kan genieten van een muisarm.
SplitFish ontwikkelde deze FragFX-muis voor de PS3. Het bestaat uit een muisplank met een één-handige controller en een muis eraan vast.

"For years, first person shooter players have had less than an optimum experience when playing on a console. SplitFish's FragFX brings PC-like movement, precision and performance to the console FPS. The mouse in combination with the FragChuck is a huge advancement in pushing the limits of immersive game play", aldus Cisco Schipperheijn, CEO van SplitFish.

De muis/controller zal rond de 60 dollar gaan kosten. Een Bluetooth wireless versie die later zal uitkomen zal een tientje duurder uitvallen.