[update]Nintendo Wii bijzonder moeilijk verkrijgbaar

De berichtgeving over de verkoop van de Wii was natuurlijk ruim van te voren te verwachten: de Wii is bijna overal uitverkocht.

De enorme lijsten van pre-orders konden in geen enkel geval weggewerkt worden, en afgezien van de vele winkels die besloten gisteren reeds hun waren te verkopen, zijn ook de winkels die een "vrije voorraad" hadden leeggeroofd door massa's wachtende mensen. Rijen van honderd personen waren geen uitzondering deze ochtend bij onder andere de MediaMarkt, die over het algemeen niet met reserveringen werkte. Sommige winkels losten het op door nummertjes uit te delen aan de mensen vooraan de rij, om vechtpartijen in de winkel te voorkomen.

Dat dit niet in overal goed is gelukt, kan FOK!ker Ericjuh uit de eerste hand vertellen. Hij stond vooraan de rij bij de Mediamarkt in Zwolle, maar toen het rolluik openging kroop iedereen gelijk onder het rolluik door. Binnen was het een chaos, en om de laatste Wii ontstond zelfs ruzie. Klik hieronder om het filmpje te bekijken:

De tweede lading Wii's wordt geleverd op 11 december, winkels als Makro zullen vanaf de 11e of 12e dan ook de Wii gaan verkopen. Bart Smit verwacht ook ergens volgende week de Wii te kunnen gaan verkopen (die hadden enkel nog via E-Plaza en Bart Smit Online verkocht). Het plan is om wekelijks Wii's uit te gaan leveren.

[update]
Bij de MediaMarkt in Rijswijk was het ook beregezellig. Gelukkig was een medewerker zo vriendelijk om het geheel te filmen.