Sony brengt PSP films uit op memory sticks

Na tegenvallende resultaten met de UMD schijfjes voor de distributie van films, gaat Sony het nu op een andere manier proberen. Het Japanse bedrijf gaat Memory Stick Entertainment Packs verkopen die bestaan uit een Memory Stick Duo van 1 of 2GB, welke zijn gebundeld met een dvd die vier films bevat. De films zijn vrij simpel over te zetten naar de Memory Stick zodat ze op een PSP gekeken kunnen worden. De sticks doen het overigens ook gewoon in Cybershot camera's en Sony Ericsson telefoons.

Zodra je de dvd in je PC stopt, moet je een code invoeren die bij de bundel zit. Vervolgens selecteer je één van de films (Hitch, SWAT, The Grudge en XXX: State of Union) welke op de stick wordt gezet en bekeken kan worden op de PSP. Volgens Sony is dit dan ook de enige manier om de films te kijken.

Een woordvoerder van Sony UK kon niet zeggen of de de bundels ook in Europa worden aangeboden. In de Verenigde Staten zullen ze echter volgende maand in de winkel liggen voor 60 dollar en 100 dollar voor respectievelijk de 1GB en de 2GB variant.