Nieuwe content en patch voor Oblivion aangekondigd

Er is nieuwe info vrijgegeven over de aankomende nieuwe content en een patch voor The Elder Scrolls 4: Oblivion. De patch zal, voordat hij ook voor de 360 versie beschikbaar wordt gesteld, eerst op de PC versies getest worden om zo zoveel mogelijk fouten eruit te halen. Welke fouten hij precies zal gaan oplossen of wanneer de releasedatum zal zijn is nog niet bekend.

Ook zijn gelijk twee nieuwe content downloads aangekondigd. De eerste heet The Orrery, dit is een quest waarbij je de mage guild zal moeten helpen de Imperial Orrery (een eeuwenoud apparaat) te repareren. Bandieten hebben namelijk een lading goederen gestolen welke voor de Arcane University bestemd waren. Jij zal deze moeten terughalen, om zo de Orrery weer te laten werken. De content zal het volgende bevatten:


* A new, full-featured quest, including dialogue, journals, and rewards
* Access to the Imperial Orrery in the Arcane University, an incredible mechanical marvel
* New powers available for your character based on the phases of the moons

De tweede download zal onder de naam The Wizards Tower het levenslicht gaan zien. The Wizards Tower is een toren ver in de Jeral Mountains. De features van deze toren zullen zijn:


* A fully detailed tower for you to explore
* A breathtaking view of Cyrodiil from the highest point in the land
* Simple furnishings including a bed for leveling up
* An indoor botanical garden with over 130 specimens... including Oblivion-native herbs!
* Summon Atronach Familiars that obey your commands
* Instant teleports to every Mages Guild in Cyrodiil
* New Spell and Recharge vendor in the Imperial City
* Fully upgrade the furnishings in your lair to suit your needs
* Upgrade to a fully functional Enchanting and Spellmaking station with no need to join Mages Guild
* Upgrade to a laboratory that buffs your Alchemy skill

Bethesda hoopt The Orrery volgende week al klaar te hebben en zal voor een prijs van 150 punten op de 360 gaan kosten en $1.89 voor de PC versie. Hoewel de 'Horse Armor Pack' download meer werd verkocht dan dat ze gedacht hadden, proberen ze nog steeds een goede prijs voor de content te vinden vandaar dat je nu meer krijgt voor minder geld.

Tevens heeft Bethesda ten kennen gegeven graag te willen weten wat spelers graag willen zien qua nieuwe content, hoeveel en wat ze hiervoor willen betalen. Door de vele tijd die er in 'plugins' gaat zitten zullen ze niet gratis op de markt worden gebracht.