Microsoft ziet PS3 launch als kans

Microsoft wil van de launch van de PlayStation 3 gebruik gaan maken in Japan, om voordeel te behalen met de verkopen van de Xbox 360. Dat werd gezegd door Takashi Sensui, General Manager van Microsoft.

"2006 will be the year, in which the Xbox 360-sales in Japan will make a jump forward",zei Sensui, "one cannot call the Xbox 360 successful, as long as it has no succes in Japan."

Hoe Microsoft van plan is van de launch van de PS3 gebruik te maken zei Sensui er niet bij, misschien gaat Microsoft in november een 360 bundel uitbrengen samen met een prijsverlaging in Japan, of misschien gaan ze een aantal typisch Japanse titels uitgeven.

Een andere mogelijkheid is dat Microsoft de late launch van de PS3 als voordeel ziet. Zodat ze voor die tijd nog een succesvolle console neer kunnen zetten.

Ondanks dat het allemaal logisch klinkt is het een raar bericht, eerder zei Microsoft nog dat ze hun eigen strategie zouden aanhouden en niet zouden kijken naar de launch van de PS3. Dit zou namelijk toch geen voordeel hebben, de PS3 zou toch wel uitverkocht raken. Misschien horen we meer op de E3 over de plannen van Microsoft in Japan.