Launchdate Nintendo Wi-Fi network bevestigd

Over de plannen van Nintendo om voor de Nintendo DS een wireless netwerk (wifi) op te zetten hadden we hier al eerder bericht.

Op de website van Nintendo staat nu echter een definitieve datum te lezen waarop het Wireless netwerk de lucht in moet gaan. Nintendo is van plan om vanaf 14 november aan iedere eigenaar van een Nintendo DS een gratis service aan te bieden om online te spelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de bestaande internetverbinding en het aanwezige wireless netwerk van de gebruiker. Voor ieder die geen wireless netwerk heeft, heeft Nintendo een USB adapter ontwikkeld die gemakkelijk en snel via de computer een aansluitpunt voor de DS opzet. Deze USB-adapter zal in Groot Brittanië voor ongeveer 30 pond te koop zijn. In Nederland kunnen we dus rekenen op ongeveer 45 euro.

Ook op straat zal Nintendo je niet alleen laten. Duizenden hotspots zullen in de toekomst gebruikers gaan voorzien van gratis toegang op diverse locaties. Wanneer deze hotspots online zullen gaan en of deze ook in Nederland te vinden zullen zijn heeft Nintendo nog niet bekend gemaakt.

Wanneer je online bent kun je met een van je vrienden spelen via het new Friend Roster system. Door een code van twaalf tekens in te geven kun je een vriend opzoeken. Hiernaast kun je ook spelen met onbekenden van een gelijkwaardig niveau via de Nintendo servers.

Enkele van de games die via de online service gespeeld kunnen gaan worden zijn: Mario Kart DS, Animal Crossing: Wild World, Metroid Prime Hunters en Tony Hawk's American SK8Land.

Klik hier voor het originele bericht op de Nintendo website.