Rechtbank begint met zaak Benno L.

De Bossche zwemschoolhouder Benno L., die verdacht wordt van seksueel misbruik van bijna honderd meisjes, verschijnt waarschijnlijk vanochtend voor het eerst in het openbaar in de rechtszaal. De rechtbank in Den Bosch behandelt dan zijn zaak in een eerste pro-formazitting.

Advocaat Pieter van der Kruijs gaat ervan uit dat zijn 59-jarige cliënt ervoor kiest om de zitting bij te wonen. Op basis van een inventarisatie onder de ouders van de slachtoffertjes verwacht justitie dat ongeveer honderd belangstellenden naar de rechtbank komen. Voor de betrokkenen en publiek zijn twee extra zittingszalen gereserveerd waar de zaak op videoschermen is te volgen.

Justitie verdenkt Benno L. van verkrachting van een meisje met het syndroom van Down en ontucht met bijna honderd meisjes. De zaak ging rollen in juni toen de recherche tienduizenden seksueel getinte afbeeldingen van meisjes tussen de zes en zestien jaar vond op vijf computers, acht harde schijven, tien camera's en zestien geheugenkaarten van de verdachte.