Lelijke vrienden maken je mooier

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat je in de nabijheid van minder aantrekkelijke personen zelf aantrekkelijker lijkt. Met andere woorden, als je je lelijke vrienden meeneemt de kroeg in scoor je sneller een partner.

"Je krijgt een beetje een contrasteffect wanneer je naast iemand staat van hetzelfde geslacht. Als je vriend niet aantrekkelijk is, maakt dat je relatief aantrekkelijker", beweert dr. Anthony Little van Stirling University in Groot-Brittannië. Helaas blijkt het omgekeerde ook waar te zijn. Het hebben van aantrekkelijkere vrienden kan je gefrusteerd maken.

Hetzelfde onderzoek heeft ook aangetoond dat indien je wordt omringd door aantrekkelijke personen van het andere geslacht, je eigen lelijkheid wordt verbloemd. Dr. Little noemt dit het Hugh Hefner-effect. "Als je gewoon kijkt naar de fysieke aantrekkelijkheid van de Playboy-baas, zou je niet onder de indruk van hem zijn. Maar zijn mooie vriendinnen maken hem aantrekkelijker, omdat je denkt dat hij vast wel multimiljonair zal zijn, of enorm grappig en charmant."