Ramadan-sms: er mag weer gegeten worden

Moslims die bang zijn dat ze tijdens de ramadan vergeten wanneer ze precies op een vastendag weer mogen eten en drinken, kunnen daarvoor een speciaal 'ramadan-sms'je' krijgen. De zogeheten 'Ramadan Alert' geeft het exacte moment aan wanneer een vastendag start en weer is afgelopen. Het tijdstip van het vasten en het ontvasten verschilt per dag, wat wel eens voor verwarring kan zorgen.

Volgens bedenker van de Ramadan Alert Frank Vos vinden vooral veel jonge moslims het lastig om in de vastenmaand te onthouden op welk moment er wel en niet gegeten mag worden. "Je kunt ervoor kiezen om in de avond een sms te ontvangen op het moment dat je weer mag eten en drinken, of eentje die aangeeft op welk moment het vasten weer begint." Moslims kunnen zich via ramadanalert.nl op de dienst abonneren.

Ramadan, de vastenmaand voor moslims, start dit jaar op zaterdag 22 augustus. Vanaf dan zien moslims bij zonsopgang af van eten, drinken, seks en vloeken. Een vastendag eindigt bij het ondergaan van de zon. Zondag 20 september eindigt de ramadan met het Suikerfeest.

  (foto: ANP)