ING schiet werkloze huiseigenaren te hulp

Het bankconcern ING schiet huiseigenaren te hulp die door werkloosheid tijdelijk niet meer aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen. Deze krijgen de mogelijkheid om de betaling van hun hypotheekrente uit te stellen. De maandlasten worden daardoor lager. Dat maakte ING vandaag bekend.

De klanten moeten wel aantonen dat zij over onvoldoende buffers beschikken. Ook moet er een reëel uitzicht zijn dat binnen een jaar een nieuwe baan is gevonden.

De 'rentepauze', bedoeld voor huiseigenaren zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG), maakt onderdeel uit van een pakket aan speciale diensten voor huizenbezitters die zijn geconfronteerd met de gevolgen van de kredietcrisis. ING gaat ook huiseigenaren met dubbele woonlasten de mogelijkheid bieden om, onder strikte voorwaarden, een woning tijdelijk te verhuren.

Door de kredietcrisis is de woningmarkt op slot komen te zitten. De verwachting is dat door een oplopende werkloosheid ook steeds meer huiseigenaren in problemen komen met de betaling van hun woonlasten.

Reportage EénVandaag over de huizenmarkt (link naar het tweede deel)