't Spaanse schaep in 2010 op tv

Na 't Schaep met de 5 pooten en 't Vrije schaep komt de KRO zo goed als zeker met een vervolg op de succesvolle comedyreeks onder de naam 't Spaanse schaep. Vandaag kregen de makers van 't Vrije schaep de Zilveren Nipkowschijf. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door radio- en televisiecritici.

De Zilveren Nipkowschijf werd uitgereikt aan tv-producent Job Godschalk en KRO-eindredacteur drama Brigitte Baake in aanwezigheid van een aantal acteurs uit 't Vrije schaep, onder wie Carry Tefsen (Opoe Withof), Jenny Arean (Riek), Bianca Krijgsman (Greet) en Georgina Verbaan (Lena). Ook Eli Asser, de schrijver van de oorspronkelijke serie 't Schaep met de 5 pooten uit de jaren zestig, was getuige van de prijsuitreiking.

Volgens Baake is het voor 90 procent zeker dat de verhaallijn van de serie, na het café in de Jordaan en de camping in de duinen zich voortzet in Spanje. Schrijver Frank Houtappels is al aan het scenario begonnen. Baake zegt dat het derde seizoen van de muzikale comedy hoogstwaarschijnlijk eind 2010, begin 2011 op televisie is te zien. Ook netmanager Marcel Peek van Nederland 1 bevestigde dit donderdag.

't Spaanse schaep komt volgend jaar op tv  (foto: ANP)