'Stop met het songfestival'

Uit een onderzoek van het televisieprogramma EénVandaag is gebleken, dat het overgrote deel van de Nederlanders (67 procent) niet wil dat ons land in 2010 deel gaat nemen aan het Eurovisiesongfestival. De resultaten van dit onderzoek zijn vandaag bekendgemaakt. 

Van de tienduizend mensen die deelnamen aan het onderzoek zei driekwart 'dat het geen zin meer heeft om mee te doen'. Maar waarom heeft dat dan geen zin meer? Omdat de Oost-Europese landen met elkaar samen zouden werken en hierdoor punten aan elkaar zouden geven, vertellen de ondervraagden. En áls Nederland dan volgend jaar toch weer mee zal doen, moet er niet te veel geld meer voor worden uitgegeven, blijkt uit het onderzoek. 

Toch is 44 procent van de ondervraagden het er over eens dat het nummer Shine wel een plaats in de finale had moeten krijgen.

En als tenslotte Nederland volgend jaar echt een poging gaat wagen, zouden we dat moeten doen met Lisa (X Factor) of Ilse DeLange, laten de ondervraagden weten. Ook de artiesten Anouk, Jan Smit en Frans Bauer werden vaak genoemd.

Columnist Driek Oplopers vindt Dré Hazes jr. in ieder geval ongeschikt: http://frontpage.fok.nl/column/9580/1