Bierflesjesregen stopt dieven niet

Van je buren moet je het hebben. Dat geldt ook voor een drogist in Lekkerkerk. Deze werd afgelopen week het doelwit van inbrekers, die op de vlucht werden gejaagd door de overbuurman. Diens vriendin werd tijdens de inbraak wakker van een ongewoon geluid, en toen ze uit het raam keek zag zij een Audi A3 met open kofferbak tegen de winkel aan staan. De auto had Franse kentekenplaten. 

Terwijl zij de politie belde probeerde de buurman op zijn manier de dieven tegen te houden. Hij begon met bierflesjes te gooien. Hierbij sneuvelde de voorruit van de Audi. De Lekkerkerker zegt: "Ik zat vol met adrenaline. Je denkt er niet over na. Er stond een krat bier. In een seconde beslis je om te gooien. Maar eentje gooide een brok beton terug. Achteraf sta je te trillen op je benen."

De dieven leken zich niet veel van de bierflesjesregen aan te trekken. Ze gingen door tot het inbraakalarm afging. Hierop staakten zij hun poging en gingen er vandoor. Een inmiddels volle tas met parfum werd achtergelaten in de haast. Ook de kofferbak was nog nagenoeg leeg. De politie heeft de dieven enige tijd kunnen achtervolgen, maar raakte het spoor bijster. De Franse wagen werd een dag later, leeg uiteraard, teruggevonden. Het onderzoek is nog in volle gang.